Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri'nde Baspehlivan Serdar Yildirim Oldu

Sakarya’da 37 baspehlivanin katilimiyla toplam 509 sporcunun boy gösterdigi Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri’nde baspehlivanligi Serdar Yildirim kazandi.

Akyazi Belediyesi tarafindan düzenlenen 37’si baspehlivan olmak üzere toplam 509 güresçinin katildigi 14 farkli kategoride yapilan mücadele tamamlandi. Yagis muhalefeti sebebiyle çamurlu zeminde yapilan karsilasmada sporcular zor anlar yasadi. Akbalik Er Meydani’ndaki final maçinda ise Serdar Yildirim ve Mustafa Arslan, karsi karsiya geldi. Yaklasik yarim saat süren müsabakada Yildirim, rakibine üstünlük kurarak baspehlivanligi elde etti. Güreslerin 1956 yilinda baslatildigini çesitli sebeplerle güreslerin 10 kez yapilamadigini belirten Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Tarihi federasyon belirliyor havanin yagisli olacagi belliydi aslinda ama ilgili arkadaslarimizla, hakem heyetiyle, güresçilerle görüstük. Alanin müsait oldugunu ve yapilabilecegini söylediler, biz de yapmaya karar verdik. Seyircimiz de yagmura ragmen ilgi gösteriyor, kiyasiya güresler yapiliyor, biz de keyifle izliyoruz. Geçen sene de yapmistik. Insallah bundan sonra da her sene gelistirerek Akyazi Akbalik Yagli Güresleri’ni Türkiye’de Kirkpinar’in bir provasi seklinde yapmaya devam edecegiz. Yagmur, çamur içinde gürestiler. Sporcularimiz herhalde bu tarihe geçecek bir güres olacak. Bu sene degisik, yagisli ve güzel oldu” dedi.

Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri’ne ise Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, Akbalik Güres Agasi Ibrahim Sahin, protokol üyeleri ve seyirciler katildi.

Dereceye giren sporculara ise madalyalarini Belediye Baskani Bilal Soykan ve Akbalik Güres Agasi Ibrahim Sahin takdim etti.

Kaynak: İHA