Okan Buruk Açiklamasi 'Amacim Daha Uzun Yilar Burada Çalismak, Avrupa'da Basarilar Görmek'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sari-kirmizililarin teknik direktörü olarak sampiyon olmanin bambaska bir sey oldugunu söyleyerek, "Amacim daha uzun yilar burada çalismak, Avrupa’da basarilar görmek" diye konustu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un basin toplantisina katilmamasiyla ilgili soruya ise Buruk, "Kazandiginizda da, kaybettiginizde tebrik etmeyi bileceksiniz. Basinin önüne çikmamak Türk kamuoyuna saygisizliktir" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasinda sampiyon Galatasaray evinde karsilastigi Fenerbahçe’yi 3-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hedeflerinin kazanmak oldugunu belirterek, "Fenerbahçe’yi yenerek kutlamanin kutlama olacagi bir gece yasatmak istiyorduk. Üstün oyunumuzu sonuna kadar da sürdürdük. 23. sampiyonluk ve 3-0 ile bitirdik. Ilk maçta da ikinci maçta da iyi olan taraf bizdik. Ikincilik yari yarisi var, Besiktas’in da Fenerbahçe’nin de puan ortalamalari çok yüksek. Lig kalitesi olarak yukarilara çikan bir lig. Bunun yaninda sürdürdügümüz 14 maçlik galibiyet serisi oldu. Son 5 maçi da kazanarak bitirdik. Hak ettigimiz bir sampiyonlugu aldik. Hedefimiz sonraki yilin takimi ve Avrupa kupalari. Bu aksam güzel bir kutlama yapacagiz" seklimde konustu.



"Bu gecenin kazanani Türk futbolu oldu"

MKE Ankaragücü maçindan sonra sampiyonlugu elde ettiklerini hatirlatan Buruk, "Bu maça hazirlanirken 4-5 oyuncu degistirdik. Yas ortalamasi da düsük bir takimdik, 5 Türk oyuncu ile oynadik. Bu gecenin kazanani Türk futbolu oldu. Bunu kazanmak içinde ben kenarda, oyuncularim sahada mücadele verdik. Taraftarlarimiza hediye etmek istiyorum. Burada savunma için daha az oynamis Baris, Berkan ve Zaniolo gibi takimda daha aç ve gelecege dönük oyunculari düsündüm. Burada tabii ki bu oyuncularla birlikte diger oyuncularin da dinamizmi artti. Stada gelirken bile fazla motivasyon yapmaya gerek yok. Maçin basinda da isinmadan döndükten sonra teknik ekibimizin yorumu herkesin çok iyi oldugu yönündeydi" ifadelerini kullandi.

"Amacim daha uzun yilar burada çalismak, Avrupa’da basarilar görmek"

Geçen seneden sözlesmesi oldugunu söyleyen basarili çalistirici, "Ben Galatasaray’da çalismak için uzun zaman bekledim, bu sene bu bana nasip oldu. Amacim daha uzun yilar burada çalismak, Avrupa’da basarilar görmek. Zor ve uzun bir yaris. Benim istegim devam etmek. Yönetimimizle görüstük, uzatma opsiyonum vardi ama onun da önemli yok. Sözlesmeye de gerek yok. Ben ve yönetim burada olmami istiyor" seklinde konustu.



"Zaniolo bizim oyuncumuz"

Italyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun gelecek sezonki durumu hakkinda da konusan Okan Buruk, "Zaniolo bizim oyuncumuz. Performansi çok yüksek bir takimiz birçok mevkideki oyuncularimizin talipleri olacaktir. Önümüzdeki sezon elimizdeki kadroyu korumak istiyoruz. Çok fazla oynama yapmadan küçük oyuncu degisiklikleriyle devam etmek istiyoruz. Büyük ve önemli kulüpler almak isteyebilir oyunculari ama bizim 2-3 haftadir çalismalarimiz devam ediyor. Elimizdeki oyunculari kaybedersek diye çalisiyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Transferde çalismalarimiz sürüyor"

Önlerinde uzun futbol takvimi oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Milli takima gidenler 19 Haziran’da maçlari bitiriyorlar. Bu oyuncularin tatil yapmasi gerekiyor, elimizdeki oyunculara da izin vermemiz gerekiyor. Kisa bir zaman sora antrenmanlara baslayacagiz. Bütün takimi bir arada baslatma sansiniz yok. Yapacaginiz transferler, ayrilacaklar bunlarin bir an önce olmasini bekliyorum. Mesela Icardi çok geç bizde oynamaya basladi.

Mata transferin son zamanlarinda geldi. Ekibe dahil olmalari uzun zaman sürdü. Transferler için çalismalarimiz sürüyor" degerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray’in hocasi olarak sampiyon olmak bambaska bir sey"

Sampiyonlugu tüm teknik direktörlere hediye etmek istedigini söyleyen Buruk, "Türk teknik direktörleri görmezden geliyoruz. Karsi degilim ama burada Türk teknik adamlarin haklarini da vermemiz gerekiyor. Geçen sene takimin yasadigi basarisizligin altindan kalkabilmek kolay degildi. Kadro olarak da degisim yasandi. Genel olarak baktigimizda elestiri olacak kaybetsem de elestireceklerdi. Buraya basarili olarak geldim bu sene de sampiyonluk Galatasaray ile bana nasip oldu, çok mutluyum. Galatasaray hocasi olarak sampiyon olmak bambaska bir sey. Bu sene çok özel seneydi Cumhuriyet’in 100. yili. Bir takim sampiyon olacakti ve biz olduk. Bunun da gururunu yasiyorum. Insallah yakaladigimiz basariyi devam ettiririz" diye konustu.



"Basinin önüne çikmamak Türk kamuoyuna saygisizliktir"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ve sari-lacivertli futbolcu Ismail Yüksek’in yaptigi açiklamalarin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Keske burada olsalardi da onlar cevap verselerdi. Kazandiginizda da, kaybettiginizde tebrik etmeyi bileceksiniz. Basinin önüne çikmamak Türk kamuoyuna saygisizliktir. Fenerbahçe puan ortalamasi olarak basarili sezon geçirdi, Besiktas da ayni sekilde. Çekismeli bir sezon oldu. Deplasmanda da burada da çok iyi bir oyunla yendik, hak edenin kazandigi bir sene oldu. Baska bir sey söyleme zor. Tebrik veya maç öncesi bir karsilama beklemiyorduk. Galatasaray olarak gururluyuz. Bugün eski hocam buradaydi oyundan övgü ile bahsetti. Bu da özellikle benim içi önemliydi" diye cevap verdi.

Sari-kirmizililarin teknik direktörü son olarak "Bu gecenin mansetini ne atardiniz?" sorusuna "Hak eden kazandi yazardim. Çünkü bunu net bir sekilde bugün gösterdik. Hep önceden de söylüyordum hedefim Galatasaray’da çalismak diye. Bunu çok istiyordum bana nasip oldu. Buradaki sampiyonluk da nasip oldu. ’Hak eden kazandigi’ için benim mansetim o olurdu" dedi.

Kaynak: İHA