Kocaelispor'da Gergin Kongre

Kocaelispor Olagan Seçimli Genel Kurulu’n ikinci gününde baskan ve yönetimini seçmek için delegelerin sandik basina gittigi Kocaelispor’da baskan adaylari son sözlerini söyledi. Taraftarin tepki gösterdigi ve sloganlarla sözünü sürekli kestigi mevcut baskan Engin Koyun konusmakta çok zorlandi.

Kocaelispor’da Olagan Seçimli Mali Genel Kurulu’nun ikinci gününde kulübün baskan, yönetim, denetim ve disiplin kurullarinin seçimi gerçeklestirildi.

Mevcut baskan Engin Koyun ve kendisine rakip olan yöneticilerinden Yasar Can’in baskanlik için yaristigi genel kurula; taraftarin ’Hirsizlik ithami’ tepkisi ve kisa sürede üye yapilan bin 500 kisi damgasini vurdu. Milletvekillerinden siyasi parti il ve ilçe baskanlarina, ticaret odasi baskanlarindan sivil toplum kurulusu baskanlarina, kulübün eski baskanlarindan belediye baskanlarina kadar birçok ismin yer aldigi kongrede, teknik direktörler Hikmet Karaman ve Engin Korukir da katildi.



Milletvekili Harun Yildizli: “Kulübün emrinde olacagim”

Sinan Üner’in divan baskanligini yaptigi kongrede her iki aday liste divana sunuldu ve salonda okundu. Ardindan kura çekimiyle sirasi belirlenen baskan adaylari konusmasina geçildi. Ancak mevcut baskan Engin Koyun konusmaya basladigi sirada salondaki taraftarlar kendilerine ’Hirsiz’ dedigi gerekçesiyle Engin Koyun’a tepki göstermeye basladi.

Gerginligin sürmesi üzerine divan, konusmak isteyen protokol üyelerine ve misafirlere üçer dakika süre taniyarak kürsüye çikardi. Kürsüye ilk gelen isim CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yildizli oldu. Kulübün eski müdürlerinden Ilker Uzel ise gündemde olmadigini ifade edip tepki gösterdi. Yildizli, “Kocaeli’mize yakisir kongre olmasini temenni ediyor, iki adaya da basarilar diliyorum. Kocaelispor halkin takimi, hepimizin Kocaelispor’u. Her zaman siyaset üstü kalmalidir. Mutlaka Kocaelispor’un kent merkezinde güzel bir yere ihtiyaci oldugunu düsünüyorum, sembolik de olsa. Kocaelispor’un marka degerinin artirilmasi gerektigini düsünüyorum. Kocaeli’nin çocugu olarak mecliste bana düsen ne varsa kulübün emrinde olacagim” diye konustu.



Haluk Bozo: “Bu kent seni istemiyor Engin Koyun”

Ardindan sözü alan Kocaelispor Taraftar Dernegi Baskani Haluk Bozo, “Sampiyonluk kupamiz camiamiza hayirli olsun. Kongremiz de insallah hayirli olur. Engin Koyun baskanimiza birkaç tavsiyem var; Etimesgut maçina giderken otobüsleri tutturdular sonra otobüsçülerin telefonlarini açmadilar. HGS istediler, gönderildi, para verilmedi. Kocaelispor taraftari asla hirsizlik yapmaz. Hodri Meydan 5 bin liralik insanlar degil. Engin Koyun baskanim gözünün içine bakarak söylüyorum. Bu kent seni istemiyor. Erdemlilik yap çekil, Kocaelispor’un önünü aç” ifadelerini kullandi.

Erkan Karaduman: “Engin Koyun’u üyelik konusunda suçluyorum”

Taraftarlardan Erkan Karaduman, “Sikildigimiz konulardan bir tanesi ’Kulübe kimler üye yapildi’ tartismasi üzerine; Engin Koyun’u bu konuda suçluyorum. Körfez’de ikamet ediyorum. Çok net biliyorum ki AK Parti Körfez Ilçe Gençlik Kollari Baskani’ndan yöneticilerine, Körfez Belediyesi çalisanlarina, Körfez belediye meclis üyelerine kadar yakinen gördügüm onlarca kisi 25 Subat 2021 tarihinde, rahmetli Hüseyin Üzülmez’e vekaleten baskanlik yaptigi dönemde Kocaelispor’a üye yapildi. Bu konu 2022’deki tüzük degisikligiyle birlestirildiginde Engin Koyun’un bugün seçilmesi halinde kulüp Engin Koyun’un çiftligi haline getirilecek. Temennim Yasar Can’in kulüp baskani olmasi. Mali kongrede bir yöneticimiz ‘15 sene sonra iki adayli seçim var zevkini çikarin’ demis. Hakli. Kocaelispor’un bugün bu hallere gelmesine sebep olan ismi lazim olmayan baskan, 2010’dan bu yana zimmet suçundan yargilandi. Agir ceza mahkemesi suçlu buldu. Ama bu suç uzlasmaya tabi tutuldu. Kocaelispor Kulüp Baskani Engin Koyun o ismi affetti. Bizim 15 senemize sebep olan kisi Engin Koyun tarafindan affedildi. Burasi kimsenin babasinin çiftligi degil. Kocaelisporlu’nun yanin Kocaelisporcu tabiri geldi benim nezdimde. Biz Kocaelisporcu olalim” seklinde konustu.



Nebi Gönenç: “Bu camia mevcut baskan ve yönetimini istemiyor”

Taraftarlardan Nebi Gönenç, “Futbol kulüplerinin gerçek sahibi taraftarlaridir. Bu çok açik ve net. Engin Koyun ile birkaç kere istisare ettigimiz konular oldu. 2,5 yildir camiadan gelen tepkiler, tasvip etmedigimiz sekilde olanlar da var. Fakat baskanimiz hiçbirine kayitli olmadi. Kendisi bu camia, kongre üyeleri, camia kendisini neden istemiyor düsündü mü bilmiyorum. 1,5-2 yilda yapilan yanlis transferler, yanlis teknik direktör seçimleri, taraftara ragmen alinan kararlar bir yillik kaos dönemi yasamamiza neden oldu. Sampiyonlugu yanlislar nedeniyle çok zor aldik. Camia temayüllerinin bilinmedigini düsünüyorum. Küme düstügümüz Eyüp maçinda stada giremedik. Detay bunlar ama baskanimiz oraya sari tisörtle geldi. Eyüp renkleri eflatun-saridir. Bu bile insanlar üzerinde degisik algi olusturdu. ‘Verin 20 milyonumu gideyim’ gibi sözler de söyledi.

Taraftara ragmen bir seyleri basaracagini zannedenler eninde sonunda basaramayacagini görecektir. Bu camia mevcut baskan ve yönetimini istemiyor. Sandiktan çikana saygili olacak ama mevcut yönetim devam ederse sikintilar bitmeyecek. Bu görünüyor. Bunda israr etmenin anlami yok. Geçmis dönemlerde menajer vakasi yasandi; Tarik Özaslan. Kendisini tanimam. Israrla bu isimle çalisilmadigi söyleniyor ama her transfere bu arkadasin karistigi söyleniyor. Bundan sonra arayi nasil düzeltiriz bilmiyorum; mevcut baskan ve yönetim düsünecek. Kimseyi itham etmek, hakaret etmek dogru olmadigi gibi baskani da kullandigi ‘hirsiz’ kelimesinden dolayi kiniyorum. Ferhat arkadasimiz fiziki muameleye maruz kaldi tesislerde. Bunu da kabul etmiyoruz. Kocaelispor’un tek ve gerçek sahibi büyük taraftaridir” sözlerini kaydetti.



Yönetici Tuncay Arican: “Kocaelispor’un geçmisiyle barisan yönetim var”

Kulübün mevcut yöneticilerinden Tuncay Arican, “15 yil sonra 2 adayli kongre süreci hakikaten Kocaelispor’un gelecegiyle alakali büyük bir kazanimdir. Engin Koyun’u sevmeyebilirsiniz, Yasar Can’i da herkes sevmeyebilir. Kongre üyeleri var, sonuca saygi duyalim. Ön yargili yaklasmayalim. Küme düsürdük ama verdigimiz sözü tuttuk. Kocaelispor’u kendi yönetimimizde ne TFF ne de FIFA nezdinde bir tane kendi dönemimizden dosya yoktur. Elimizde 100 milyonluk kadro degeri var. Geçen yil nisan ayinda spor yasasi çikti. Kocaelispor kulübü gerekli düzenlemeleri ve kaydi yapti. Ilk yapan kulüp biziz. Tesisle ilgili de çalisma yapiliyor. Kocaelispor’un kendine ait tesisi de var artik. Sosyal tesisler yeniden insa edilecek. Burada idari alan, çalisma alan, sosyal tesis, Kocaelispor müzesi ve store olacak bu tesiste. Dönemimizde 24 dosya kapatildi; sirket, sahis ve firma, SGK. Toplam 31 milyonun üzerinde tutar. Kocaelispor’un geçmisiyle barisan bir yönetim var. Gelecege umut veren yönetim var” dedi, Arican’in sözleri de tepkiler nedeniyle sik sik kesildi.

Bahri Yavuz: “Suç duyurusunda bulunacagim”

‘General’ tezahüratlariyla kürsüye çikan Kocaelispor Eski Kulüp Baskani Bahri Yavuz, “Kocaelispor sevgimizin bizim için ne ifade ettiginin anlasilmasini istiyoruz. Kocaelispor bizim için sadece sivil toplum örgütü degil. Bizim çocuklugumuz, gençligimiz. Bunu anlamakta zorlananlar Kocaelispor taraftarini ve isyanimizi anlayamiyor. Biz mezardan çiktik, geldik. Bu kulüp hiçbir camianin yapamadigini yapti. Isimler, formalar, armalar degisti. Sadece Kocaelispor direndi. Bunun bir anlami var. Bu sehrin büyüklerinin, siyasilerinin bunu anlamasi lazim. 81 vilayette sadece Kocaelispor basardi. Biz bu kulübü kimseye birakir miyiz? Birakmayiz. 2 bine yakin yeni üyeden bahsediyoruz. 5 bin civari üye var diyorduk. Sayin baskan 7 bin civarinda oldugundan bahsetti. Genel kurul bittikten sonra 1,5-2 bin fazladan üye arkadasimiz bu kulübün dogal üyesi haline gelecek. Ilk olan genel kurul 3 sene sonra. 3 sene içinde üye olan herkes ondan sonraki olagan genel kuruldan sonra oy kullanacak. Niye böyle bir seye ihtiyaç duydunuz bilmiyorum. 730 günde her gün 2 kisinin kosarak üye olmaya gelmesi lazim. 5 sene kulüp baskanligi yaptim, girmedigim yer kalmadi. Ben bin 500 kisiyi bulamadim. Baskani tebrik ediyorum. Isterdim ki kimsenin kafasinda soru isareti kalmasin. Mevcut yönetim üye formlarini getirsin. Her üye bir dönemde en fazla bes kisi tavsiye edebilir. Bin 500 kisi hiçbir matematige sigmiyor. Buna neden gerek duyuldu? Genel kurulda sirketlesme talebi vardi. Taraftarimiz karsi çikti. Her seyin basi güven. Güven duyulsa çatir çatir geçerdi. Sehre yeterince anlatamadik, anlatip öyle yapacagiz denilmisti. 6 ay geçti neden anlatmadiniz? Niye bugünkü genel kurul gündemine koymadiniz? Yarindan sonra lazim olmayacak mi? Bin 500 kisiyle istedigimizi yapariz diye mi düsündünüz? Istediginiz kadar ‘samimiyim, iyi niyetliyim’ deyin. Olmaz. Kulüp baskanligim döneminde çok basit bir sey söyledim. Futbol camiasi bu ülkede akvaryum. Biz sürekli baliklar atiyoruz, kirlendi diye degistiriyoruz. Önce kabul edelim bizim suyumuz kirli. Önce akvaryumun suyunun degismesi lazim. Kim kazanirsa kazansin yarin bin 500 üyeyle ilgili savciliga suç duyurusunda bulunacak, Büyüksehir Belediye Baskani’miza gidip sikayet edecegim. Bu genel kurul kendini kapatmali. Yarin hiç tanimadigimiz bu kulübe üye olmus bin 500 kisiden bahsediyoruz. Biz sokaktayiz, tribündeyiz, sehirdeyiz. Yasal haklarimizi sonuna kadar kullanacagim. Size yakisan bunu yaptik ama arkasinda duramayiz’ demeniz” sözlerini kaydetti.



Rafet Kirgiz: “Benim Kocaelisporlulugumu kimse tartisamaz, izin vermem”

Geçmiste TFF Yönetim Kurulu Üyeligi yapan ve Engin Koyun’un listesinde yer alan Rafet Kirgiz, “Ben sizleri seviyorum. Ama son bir haftadir aldigim hakaretler bize yakismiyor. Ne Kocaeliligim kaldi, ne Izmitliligim. Benim Kocaelisporlulugumu kimse tartisamaz. Buna izin vermem. Kocaeli’nin en merkezinde dogdum, 1966’da faytonla tur atarak Kocaelisporlu oldum. Ibrahim Küçükörs ile, Nasuh abi ile, Sefa Sirmen ile, Ibrahim Saral ile, Bahri Yavuz ile, çok degerli baskanlarla çalistim. TFF yöneticiligini birakip Kocaelispor’a geldim. Baska ikinci isim gösterin, hemen terk edecegim. Ben bu yönetime neden girdim? Ben sizden biriyim, dinleyin. Disardan gelmedim. Ben Kocaelispor’u çok seviyorum. Altyapisini çok seviyorum. Altyapisini gelistirmek için, kalici eser birakmak için buradayim. Kocaelispor’un gelecegini hazirlamak için buradayim. Her iki adayi da tebrik ediyorum. Yasar benim 40 yillik arkadasim, dostum. Basarilar diliyorum. Söyle bir niyetim var; altyapinin özerk olmasi için gönüllü bir yönetim kurmak istiyorum. Bunu yönetim kurulu karariyla yapabiliriz. Kim kazanacak belli degil. Ama genel kurula önergeyle sunmak istiyorum. Biz kazanmazsak gelecek yönetim uygulamaya soksun. Bu Kocaelispor’un gelecegi” dedi.

Kirgiz’in önergesi salondan gelen tepkiler nedeniyle okunamadi.

Engin Koyun: “Sandiktan ne çikarsa bas tacimizdir”

Seçim öncesinde son sözlerini paylasan ve salondaki taraftar tarafindan ‘Hirsiz’ ithami nedeniyle tepki gösterilen ve yuhalanan mevcut baskan Engin Koyun, “Kongremiz hayirlara vesile olsun. Medeni cesaretinden dolayi aday olan Yasar kardesimize ve ekibine tesekkür ediyorum. Bu önemli bir durustur. Kocaelispor’umuzun güzel yarinlari için önemlidir. Biraz sonra adaylik konusmasi yapacagiz ama protokolde önemli misafirlerimiz var. Onlarin sözlerini duyalim. Bize yakisan kongre olmasini temenni ediyorum. Sandiktan ne çikarsa bas tacimizdir. Dün oldugu gibi bugün de gereken destegi vermeye devam edecegiz” dedi.

Protokol ve temenni konusmalarinin ardindan yeniden söz alan Engin Koyun’u salondaki taraftarlar yuhaladi, gürültü çikararak konusmasina izin vermedi, “Gümüshane’ye baskan olsana” tezahüratlariyla sesini bastirdi. Engin Koyun “Size çok önemli müjde verecegim, bekleyin” dedi.



“Bir tane sahsimla ilgili üye yaptiysam namerdim”

Yeniden konusmaya baslayan Engin Koyun, “Bahri baskanin kulüpte çok emegi vardir. O da beni taniyor ki sahsimla ilgili bir tane üye yaptiysam namerdim. Engin Koyun’un toplu üyeligi varsa ispat edin. Ederseniz bana gelin istediginizi yapin. Kulaktan dolma laflarla olmaz. Bu sehirde kongre üyesi olmak yalnizca bir avuç insana hak degil. Herkes üye olur, üyelik sartlarini yerine getiren kongre üyesi olur, gelir oyunu kullanir. Ben yüregimi ortaya koydum. Diger baskan adayi da yillardan beri dostum. Kulüp baskani oldugum günleri iyi biliyor. Icra memurlari, avukatlari kulüpten çikmiyordu” dedi.

Gürültüden konusamayan Engin Koyun, “Aynisini birazdan sana da yapacaklar” diyerek kabaligin yatistirilmasi için destek istedi. Konusmasini sürdüren Engin Koyun, ‘Engin disari’ sloganlarina ‘Onun kararini siz veremezsiniz’ diyerek karsilik verdi. Taraftarin tepkisi nedeniyle konusmakta zorlanan Engin Koyun, “Ben taraftarla ilgili asla arsiz, hirsiz gibi kelime kullanmadim. Benim önüme 116 plaka geldi. Ispat ettigimiz plakanin 71 tane oldugu önümüze geldi. Benim sizin helal paranizi peskes mi çekeyim birkaç namussuza. Bu kulübe haram para sokmadim. Bir kurus kulübü borçlandirmadim. Hesabini veremeyecegim bir sey yapmam. 45 tane otobüstü 71 tanesinin parasini ödedim" dedi.



“Bugünden itibaren bedava bileti kesiyorum”

Bilet konusuna da deginen Baskan Engin, "En son 3 bin bilet verdim. Bugünden itibaren tribüne bedava bileti kesiyorum. Bundan sonra herkes cebinden parasini verecek, gerekirse parasinin ben verecegim ama bundan sonra bedava bilet yok. Kimin ayagina basiyorum bunu kongre üyelerine birakiyorum. Kocaelispor’un kapisindan icra memurlari ayrilmasin istiyorlar Ben o devran bitti diyorum. Seffafiz. Bu kulüp bir avucun kulübü degil, Kocaeli’nin tamaminin kulübü. Ben bu sehirde yasiyorum. Bütün kazanimlarim, yatirimlarim bu sehre. Benim çocugumun 25 yildan beri Hodri Meydan taraftarinin içinde oldugunu herkes biliyor. Geçmisten bu yana bu kulübe emegi olan herkese tesekkür ediyorum, ebediyete göçenlere rahmet diliyorum. Hayalimiz vardi; Kocaelispor’umuzu hak ettigi yere getirmek için önemli adimlar atmak. Mali disiplin saglamak, kurumsallasmak ve tesislesmek vardi. Oturup karar aldik Sevindikli’de güzel bir tesis yapalim. Zemin etüt çalismalari yapildi. Türkiye’nin en güzel tesislerinin su anda plan tadilatlari yapiliyor. Merkeze 20, havalimanina 25 dakika mesafede. Milli takimin da kamp yapacagi bir merkezin temelini attik. Kurumsallasma adina” derken tepkilere ‘Bu bagirtilari ben çok duydum. Bagirmaya devam edin’ diyerek taraftara tepki gösterdi.

“Problem olanlar bugünden itibaren ekmegi kesilenler”

Sözleri sürekli kesilen Koyun, konusmasini su sözlerle tamamladi: “Problem olanlar bugünden itibaren ekmegi kesilenler. Bugün geldigimiz noktada bu kupayi ben aldim ama bu tek benim basarim degil. Kupa alin getirin ondan sonra konusma hakkiniz olsun. Ben engin Koyun’um. Beni kimse tehditlerle yildiramaz. Ayak oyunlariyla isim olmaz. Kongre üyelerine, sandiga ve Allah’a güvenirim. Çikacak karara da saygi duyarim. Karar vermek kolay degil. Kocaelispor tarihini açin bakin bizim kadar bagis yapmis mi? 8 milyon civarinda alacagimiz var. Bagis gerekiyorsa onu da yaparim. Kocaelispor’un buna ihtiyaci olursa bagis da yaparim. Yarinlar Kocaelispor’umuz için iyi olacak. Hedeflerimiz var; bu sene Kocaelispor’a play-off hedefi koyuyorum. Maddi ve manevi gerekeni yapacak ve hak ettigi yere getirecegiz. 3 yil içinde Süper Lig’de büyük kulüplere kök söktüren, Avrupa’da yarisan kulüp haline getirecegiz. Bu dönemki basari gönlü Kocaelispor ile atan herkesindir. Sampiyonlugumuz, kongremiz hayirli olsun. Ben kimseye hirsiz demedim, demem de. Vicdanim rahat.”



Yasar Can, “Kocaelispor benim askim, artik ona hizmet etmek istiyorum”

‘Yasar gol, gol, gol” tezahüratlari esliginde kürsüye çikan diger baskan adayi Yasar Can konusmasina baslarken salondaki iki grup arasinda sözlü tartisma basladi.

Birkaç dakikalik duraklamanin ardindan Yasar Can, “Baska hiçbir takima sevdalanmadim. Amatöre düstük. Bahri baskanim ‘Görev almamiz lazim’ dedi.

30 yil bir askima hizmet ettim; esime. Simdi baska bir askima hizmet etmek istiyorum. Esim 4 gün benimle konusmadi. Babam da onay vermedi. Ama askimin zor durumda kalmasina nasil göz yumayim. Kocaelispor’un zor zamaninda çiktik, amatörde 1 trilyon 200 milyon haciz geldi. Gizli gizli destek oldum, herkes kaçarken Can Pismaniye’nin reklami vardi o formada. Orada olmam gerekiyordu. Ikinci sezonda profesyonel olduk ama Izmit’in çocuklariyla yaptik. Bir tek Sinan vardi Adapazarli. Ona da ne diyecegimizi bilemedik. Ondan sonra uzun süre yönetimde yer almadik. Görevimizi yapmistik. Kocaelispor ayaklari üzerinde duruyordu. Bana ne gerek vardi ki. Biz zor günlerin insaniydik. Eksik olmasin Engin Koyun beni yönetime davet ettiginde ‘Benim için bosanma sebebidir’ demistim. Benim görevim Kocaelispor ile kentin arasindan düzeltilmesini saglamakti.

Kocaelispor’a para bulunur. Biz Kocaelispor’a 100 lira, 100 lira topladik. Biz o 100 liralari verenleri oyuna dahil etmek istedik. Biz çocuklarin sahaya girmesine izin verdik ki sonraki hafta annesini, babasini maça tekrar getirmesiydi. Okullarda silgi dagittik. Çocuklar sampiyonluk görmek için baska takimlari tutuyordu. Kocaelisporlu çocuklar yetistirmeye çalistik” dedi.



“O üyeleri kulüpten uzaklastiracagim”

Neden aday oldugunu da açiklayan Yasar Can su sözleri kaydetti: “Bugün neden adayim? Bugün Kocaelispor tekrar kötü günlere gidiyor. Engin baskan ve yönetiminin tecrübe etmedigi bir sey var; biz sampiyon olduktan sonra batisimizi gördük. O kadar çok transferler yapildi ki Kocaelispor’un batisini baslattik. Bugün yine sampiyon olduk. Herkes sevinsin kupaya. Ama Kocaelispor yarin bu bütçelerle, bu sekilde yönetilirse yine düsecek. Kocaelispor bu yapiyla yönetilemez, bu yapiyla Kocaeli kentine mal edilemez. Bu rey yapisiyla saglikli sonuç çikacagini düsünebilen var mi? Bu kadar günde bin 500 üye olmasi mümkün degil. 2 bin 600 kisinin kim oldugunu biliyor musunuz? Hiçbir zaman 500-600-1000 üyeyi geçmedi. Neden yapildi? Bana göre verilirse ben o 2 bin kisiyi tek tek çikaracagim. Kontrol edecegim ve üyelikten çikaracagim. Belki siyasi düsünceye sahip, belki benim siyasi düsünceme sahip fark etmez. O bin 500 kisi kim, nasil Kocaelisporlu? Ben amatöre düstügümüz günkü tehlikeyi gördügüm için adayim. Yoksa çayci da olayim sorun degil ki."

“Benim çok param yok. Ama Kocaelispor’da amaç para degil”

Kocaelispor’un her zaman formayi terletecek oyuncu çikaracagina deginen Can, "Benim çok param yok arkadaslar 2 futbolcuya tesekkür ettik. Fiyat politikasina bakarsaniz çöpe gitmis. Kocaelispor’da amaç para degil. Amatörden beri Tahir Büyükakin gibi bir büyüksehir baskani var. Kocaelispor’a destek oluyor. Tahir baskan Engin Koyun’a ya da Yasar Can’a destek olmuyor. Kocaelispor’a destek oluyor. Iste burada Fatma Hürriyet Kaplan bulamazsak ne olacak? Kocaelispor böyle giderse; o 2 bin 600, 5 bin 600 olur. Ama her zaman parali bir baskana ihtiyaç olur. Kocaelispor gelirinin yarisini kendi futbolculardan saglamak zorunda. Sürdürülebilir olmali. Altyapiya gerçekten, gerçekten, gerçekten önem verecegiz. Sezon bütçemin yarisini karsilayacak altyapimiz olmali. Kocaelispor hak ettigi yerde ama gönlümüzdeki Kocaelispor baska bir yerde. Kocaelispor için yüzyil sonra da o sahaya çikmasini saglamak. Benim için basari o. Ayaklari üzerinde duran bir Kocaelispor. Beni bunda büyüksehir belediye baskani da destekleyecek, Engin Koyun da, Fatma ablam da, Harun Yildizli da destekleyecek. Kendi siyasi ikballerimiz ugruna bin 500 - 2 bin üye yapmak dogru degil. Ben yöneticiligi biliyorum ama en iyi pismaniye yapmayi biliyorum. Kocaelispor’u ise ortak akilla yönetecegim. Kocaelispor her sahaya çiktiginda kazanamayabilir ama o formayi terletecek oyuncuyu çikaracak" diye konustu.



“Kazanirsam en çok üzülen Engin Koyun olmayacak”

Yasar Can, konusmasini su sözlerle tamamladi: "Kocaelispor’un sampiyon oldugumuz sene Hamza’yi kim çikardi. Isimler degil, yürekler oynar. Sonra ne yaptik? Süper Lig’e çiktik. Fatih Akyel bir dakika sahaya çikmadan para aldi. Bana görev verilirse tekrar Hamzalar çikacak. Bize futbolcu vermekten imtina eden kulüplerle birlikte çalisacagiz. Sporcularimizin kilometre yapmasini saglayacak, olayin içine sokacagiz. Göreceksiniz ki Kocaelispor’a dokunacaksiniz, onlar da size dokunacak. Kocaelispor ile bir olacagiz. Basari galip gelmek degil, bir olmak, birlik olmak. Bizi sehrin her noktasinda göreceksiniz. Bu kongre bittikten sonra o bin 500 kisi oy kullanir hale gelirse bundan sonra Kocaelispor kongresinde kimsenin kazanma sansi yok. Kimi isaret ederlerse onlar kazanir. Biz Kocaelisporlular da arkasindan bakacagiz. Kocaelispor o zaman Birlikspor olacak. Ben kendimi size emanet ediyorum. Göreve gelirsem o bin 500 kisi uzaklastiracagim. Kazanirsam en çok üzülecek olan Engin Koyun baskan degil, benim esim olacak. Kendisine de saygilarimi sunuyorum.”

Konusmalarin ardindan oy kullanma islemine geçildi.

Engin Koyun’un aday listesi (Beyaz Liste):

Yönetim Kurulu Asil: Ahmet Arik, Ahmet Sahin, Bilal Cem Avar, Çetin Zerenoglu, Dursun Özdemir, Ekrem Can, Hikmet Yasar, Metin Dan, Orhan Dönmez, Osman Özsoy, Ömür Öztürk, Recep Durul, Rafet Kirgiz, Selçuk Kösemen, Selim Ordu, Tuncay Arican, Veli Baskurt, Vural Yildiz, Yasar Can Arslan, Zeynel Abidin Akyol

Yedek: Mevlüt Agra, Burak Örçen, Menderes Kaya, Mert Kavsut, Cengiz Öztürk, Abdullah Parlak, Hakan Özsoy, Zekeriya Yildirim, Kani Furkan Kaçar, Necdet Ormanci, Mustafa Sener, Ugur Sahin, Abdülkadir Yilmaz, Veysel Köksal, Gürbüz Büyük, Muhammet Ali Altintas, Büsra Yagiz, Murat Çakmak, Mehmet Kökdemir, Utku Halefler, Orçun Aygül

Denetim Kurulu:

Asil: Ali Karaca, Kamil Sert, Tekin Polat, Özlem Feyzioglu, Ilker Dursun

Yedek: Altan Temirtas, Ismail Demir, Mehmet Fidan, Ismail Kara, Muharrem Çaglayan

Disiplin Kurulu:

Asil: Adnan Yaman, Abdullah Eryarsoy, Muhammed Seydaoglu, Salih Balcioglu, Muzaffer Gürfidan

Yedek: Halit Gedik, Mesut Baki Efe, Tarik Atasu, Ibrahim Varol, Yüce Gül

Sicil Kurulu:

Asil: Sinan Üner, M.Tamer Solakoglu, Mesut Yilanci, Muzaffer Kurt, Hakan Büyük

Yedek: Tarik Gürgen, Cemal Uzun, Ismail Özdemir, Atilla Sevilmis, Erhan Bilek

Yasar Can’in aday listesi (Mavi Liste):

Yönetim Kurulu Asil: Yasar Can, Abdülkadir Yilmaz, Ahmet Talha Özdemir, Prof. Dr. Ayhan Orhan, Engin Arat, Faysal Oguz, Halil Güngör Dokuzlar, Hasan Kahya, Hasmet Uçar, Kadir Çaliskan, Murat Aydin, Musa Karabalik, Ömer Diler, Salih Sarikaya, Prof. Dr. Selçuk Koç, Serkan Çataloglu, Tunç Altin, Ugur Demir, Vedat Özdenizer, Yetkin Isik, Yusuf Yekta Kara

Yedek: Eray Bodur, Emren Karatas, Yusuf Erenkaya, Lütfü Güçkan, Ismail Kolayli, Faik Öztürk, Bilal Türengül, Cengiz Akbas, Aytunç Çetinbas, Oktay Alkan, Selver Sagindik, Cihan Aktürk, Suat Önder, Bekir Cenk Lüleci, Murat okutan, Yildiray Uzuner, Turgay Sentürk, Murat Isik, Yunus Emre Gül, Muharrem Çaglayan

Denetim Kurulu:

Asil: Doç. Dr. Cemkut Badem, Özcan Çakir, Murat Korkmaz, Ahmet Erdinç, Hasan Çiçek

Yedek: Emre Aydinoglu, Selçuk Özcan, Pertev Volkan Disli, Murat Akman, Recep Çetin

Disiplin Kurulu:

Asil: Süleyman Çetin, Abdullah Zorlu, Onur Güneri, Güzin Türeyen, Aysen Can

Yedek: Mesut Baki Efe, Yücel Gül, Mehmet Tüysüz, Muzaffer Gürfidan, Halit Gedik

Sicil Kurulu:

Asil: Sinan üner, Ceyhun Yalçin, Özer Altan, Hasan Agu, Özhan Kurt

Yedek: Önder Karakas, Ongan Uzunoglu, Can Kuskan, Berkay Türengül, Naci Küçük

Kaynak: İHA