Kocaelispor'da Baskan Degismedi

Kocaelispor’un iki gündür devam eden olagan seçimli mali genel kurulu tamamlandi. Engin Koyun ve Yasar Can’in yaristigi ikinci gün sandik basina giden 674 delege Engin Koyun’u yeniden baskanliga seçti.

3-4 Haziran 2023 tarihleri arasinda devam eden 37. Olagan Seçimli Genel Kurulu’nu tamamlayan Kocaelispor’da baskan yeniden Engin Koyun oldu. Ilk gün mevcut yönetim kurulunun mali açidan ibra edildigi genel kurulda ikinci gün ise yönetim, denetim, disiplin ve sicil kurullarinin belirlenmesi için sandik kuruldu. Bin 11 delegenin oy kullanma hakkinin bulundugu genel kurula 708 delege katildi.

708 delegenin tamami sandik basina gitmedi. 674 imzaya karsilik sandiktan 679 oy çikti. Rastgele seçilen 5 oy imha edildi. 2 oyun geçersiz kabul edildigi kongre oylarin 369’unu alan Engin Koyun baskan seçildi. Koyun’un yönetimi ise 364 oy aldi. Yasar Can ise 294 oy alirken aday yönetimine 277 oy verildi.



“Bugün bu salonda kaybeden olmadi, Kocaelispor kazandi”

Kocaelispor’a yeniden baskan seçilen Engin Koyun genel kurula hitaben yaptigi konusmasinda su sözleri kaydetti: “Iki günden beri çok zor anlar yasayan divan kuruluna tesekkür ediyorum. Sehrimize ve kulübümüze yakisan bir kongre oldu. Uzun konusmamiza gerek yok. Saatlerce anlatmamiza gerek yok. Bugün bu salonda kaybeden olmadi. Kazanan Kocaelispor olmadi. Rakiplik bitmistir. Yasar Bey ve ekibine de cani gönülden tesekkür ediyorum. Bana ve yönetimime inanan, güvenen herkese, oy veren vermeyen, emegi geçen herkese cani gönülden tesekkür ediyorum. Büyük camiamiz, Kocaelispor’umuz kazanmistir. Sehrimiz için hayirli olsun. Biz yola çiktik. Kongrede kazanmak için yola çikmadik. Kocaelispor’u kisa-orta ve uzun vadede planlama yaptik. Ikinci asamanin yarisindayiz. Allah izin verirse Süper Lig’de, Avrupa takimlarina kafa tutan takim yapmak istiyoruz. Gönlü bu salonda atan, Kocaelispor’umuzun gelecegi için oy veren vermeyen herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.



“Benden sonra gelecek yönetim ve baskan zorluk çekmeyecek”

Engin Koyun konusmasinin devaminda, "Kocaelispor yönetimi ne yapar? Vermekten baska hiçbir sey yapmaz, yapmiyor. Bana o kadar güveniyorlar ki yönetimdeki arkadaslarim bir aksamda 10 milyonu masaya indiriyorlar. Ekip ruhuyla çalisiyoruz. Yarin ben burada olmayacagim. Bugün temelini attik. Bugünden sonra gelecek Kocaelispor Yönetimi ve baskani benim kadar zorluk çekmeyecek. O zaman tribünde yerimi alacagim, maddi ve manevi destegi vermeye devam edecegim. Söz veriyorum. Birilerini kirmis olabiliriz. Hakkini helal etsin. Inanin art niyetimiz yok. 2,5 yildir emanetinizi namusumuz kabul ettik. En ufak bir leke getirmedik. Birilerinin yaptigi dedikodu gibi ne bir tane sahte üye var, ne bir sey. Onlar iftiradir. Artik iftiralar dönemi kapanmistir. Bizlerin buna ihtiyaci yok. Çok samimi, iyi niyetli, Kocaelispor sevdasiyla omuz omuza, kolkola vermis yönetim var. Yönetim kurulum açisindan ben kendimi çok sansli hissediyorum. Bu ne kadar güzel. Kocaeli bir bütündür. Bana ‘Bu ülkede bir Recep Tayyip Erdogan, bir de sen kaybetmiyorsun’ diyorlar. Taraftarimizla, teknik ekibimizle, yönetimimizle bir bütün olan Kocaelispor var. Kongremiz hayirli olsun” diye konustu

Kaynak: İHA