Kocaeli'de Türkiye Su Jeti Ve Flyboard Sampiyonasi Ile Nefesler Kesildi

Kocaeli Sekapark Uçurtma Tepesi sahilinde düzenlenen Türkiye Su Jeti Flyboard ile MotoSurf Sampiyonasi büyük bir heyecana sahne oldu. 4 farkli brans ve 8 kategoride 53 yarismacinin katildigi sampiyonada akrobasi hareketleri ile nefesler kesildi.



Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde Sekapark Uçurtma Tepesi sahilinde Türkiye’nin en hizli jetlerinin yer aldigi Türkiye Su Jeti Flyboard ile MotoSurf Sampiyonasi’nin 2023 yili ilk yarislari basladi.

Sekapark Uçurtma Tepesi sahilinde gerçeklesen sampiyonaya 4 farkli brans ve 8 kategoride 53 yarismaci kayit yapti. Türkiye’nin farkli sehirlerinden 53 sporcu ve teknik ekip, bu sampiyona için Kocaeli’ye geldi. Büyüksehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi Spor Sube Müdürlügü tarafindan organize edilen Türkiye Su Jeti Flyboard ile MotoSurf Sampiyonasi büyük bir heyecanla start aldi. Sporcular büyük sinif Türkiye’nin en hizli jetleri ile kiyasiya mücadele ediyor. Kocaeli’de büyük spor organizasyonlari yaptiklarini dile getiren Kocaeli Büyüksehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Semsettin Yildirim, "Bu tarz su sporlari organizasyonlarina genellikle sporun baskenti Kocaeli’de ev sahipligi yapiyoruz. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi olarak su sporlarin ülkemizin de gelisimine öncülük ediyoruz. Özellikle su sporlarin merkezi olarak Sekapark Uçurtma Tepesi sahilinde bütün her seyi ile Türkiye Sampiyonalarinin yani sira uluslararasi organizasyonlar yapmak için haziriz" ifadelerini kullandi.

Akrobasi hareketler ile nefesler tutuldu

Sampiyonada sporcular 8 farkli kategoride mücadele etti. Flyboard ile çesitli akrobasi hareketleri gerçeklestigi sampiyonanin ilk kez OPEN, Pro Stock-1, Pro Stock-2, Kadinlar Kupasi, Gençler, Flyboard ve Drag siniflarinda yapildigi Kocaeli yarislari su üzerinde heyecan veren ekstrem hareketler ile izleyicilere sölen yasatti.

Kaynak: İHA