Hikmet Karaman Açiklamasi 'Görev Düserse Gerekeni Yapariz'

Kocaelispor’un amatörden 1.Lig’e inanilmaz bir is basardigini belirten teknik direktör Hikmet Karaman, "Iyi bir planlama, profesyonel bir kadronun birlikte çalismasiyla Kocaelispor eski günlerine döner. Ortak akilla hareket edilmeli. Görev düserse biz de gerekeni yapariz" dedi.



Kocaelispor’un olagan seçimli mali genel kuruluna katilan teknik direktör Hikmet Karaman, “Kocaeli’nin çocuguyuz. Izmitliyiz. Konusmacilardan biri kulübün eski tesislerinden bahsetmisti, deniz kenarinda diye. Köprünün altindan geçiyorduk; 77-79 dönemi denizin kiyisinda tesisler vardi. Oraya girmek meseleydi. Biz Kocaelispor’un alt yapisinda oynadigimiz için amatör takimda da oynuyorduk, girebiliyorduk. Bilardo salonu da vardi. O dönemde bilardo salonu müthis. Futbolcular gelip dinleniyordu. Z kusagi hatirlamayabilir. O günlerde Kocaelispor 2.Lig’de, Fethi hoca vardi. Bizim futbolculuk dönemimizde A takima seçilmistik, Soner, ben, Kayhan, Ramiz, Yusuf, 6-7 kisilik grubumuz vardi. Ismetpasa Stadi’na geldigimizde havalara uçardik. Çim sahaya ayak basmak çok önemliydi. Bugün daha farkli. O günlerden bugünlere Kocaelispor su an 1.Lig’de. Kocaelispor taraftari çok heyecanli. Türkiye Kupasi’ni iki kez kazanmis ender Anadolu takimi Kocaelispor. Dolayisiyla taraftarda müthis bir heyecan var. Bunlar hep ekonomik planlamayla ilgili çok önemli seyler. Seçimin hayirli ugurlu olmasini, Kocaelispor’un menfaatleri için basarili geçmesini diliyorum” dedi.



“Bize görev düserse gerekeni yapariz”

Mevcut baskan Engin Koyun’un kongreye önümüzdeki dönem çalismayi planladiklari teknik direktörle gelecegini ifade eden açiklamalarinin ardindan kongreye katilimiyla dikkat çeken Hikmet Karaman, teknik direktörlük yapmasi konusundaki soruya, "Bu gibi sorularin yanitini verecek olan kulübün baskani ve yönetim kuruludur. Bizler görüsmeler yapabiliriz. Ama ben Izmit’in çocuguyum. Mesele benim gelmem degil, mesele Kocaelispor’un hedefidir. Taraftarin hedefi bu. Daha çok duygusal davraniyorlar. O hedef istikametinde ekonomiyle ilgili düsünceleri olmayabilir. Süper Lig önemli. Kocaelispor’un orada olmasi gerekiyor. Seçilecek yönetim kurulunun projesi ve onlarin hedefi. Bu hedefi de teknik direktörü belirler. Hedefi çok açik ve net ortaya koymak gerekiyor. Bize de görev düstügünde biz de gerekeni yapariz” seklinde karsilik verdi.

“Kocaelispor inanilmazi basardi”

Kocaelispor’un gelecegi için tavsiyesini de paylasan Karaman, “Ortak aklin kullanilmasi gerekiyor. Konusmacilari, baskanlari, hepsini taniyorum. Bence önemli olan Kocaelispor’un menfaati. Kocaelispor amatör kümeden buraya geldi. O günlerde Kocaelispor’un yaninda olup, sahip çikanlar unutulmamali. Amatör kümeden o geçis döneminden buraya gelene kadarki dönem belki de tek örnek. Camialari ismen zikretmek istemiyorum. Ama Kocaelispor inanilmazi basarmis ve su an 1.Lig’de. Bu iyi degerlendirilmeli. Hedeflerinde, ekonomininde, o desteginde, Kocaelispor Moshoeu’yi transfer etmis, Arsenal’i 4-1 yenmis, büyük kulüplere kök söktürmüs, 2 kere Türkiye Kupasi’ni almis, kendi 9-10 çocugunu oynatmis bir kulüp. Benim dönemimde de Engin Öztonga’yi, Cem Sinan’i almistir. Iyi bir planlama, profesyonel bir kadronun birlikte çalismasiyla Kocaelispor eski günlerine döner” dedi.

Kaynak: İHA