Görme Engelli Sporculardan Büyük Basari

Konya’da düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Sampiyonasinda mücadele eden Yesilyurt Belediyespor Görme Engelliler Atletizm Takimi sporculari kazandiklari madalyalarla turnuvayi basariyla tamamladilar.

31 Mayis ile 1 Haziran 2023 tarihleri arasinda Konya’da düzenlenen sampiyonaya üç sporcu ile katilan Yesilyurt Belediyespor Görme Engelliler Atletizm Takimi iki sampiyorluk, üç ikincilik ve bir üçüncülük elde etti.

Sporcularda Mülkiye Özger U-17 cirit atmada Türkiye birincisi olurken, U-17 1500 metrede Türkiye ikincisi olurken, Mustafa Elverisli ise U-17 cirit atmada sampiyonlugun yani sira 1500 metrede Türkiye üçüncüsü oldu. Yagmur Elverisli ise U-14 uzun atlamada Türkiye ikincisi olurken, U-14 60 metrede ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Turnuvayi toplamda iki altin, üç gümüs ve bir bronz madalya ile tamamladiklarini söyleyen Yesilyurt Belediyespor Görme Engelliler Kulüp Baskani Serif Büyükdas, Konya’daki sampiyonada güzel sonuçlar aldiklarini ifade ederken, teknik heyeti ve sporculari kutladi.

Serif Büyükdas, Yesilyurt Belediyespor Görme Engelliler takimina her türlü destek ve katkiyi saglayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a da tesekkürlerini sundu.

Kaynak: İHA