Engin Korukir Açiklamasi 'Dogru Hamleler Kocaelispor'u Yüzde 100 Çikarir'

Kocaelispor’un kongresine katilan deneyimli Teknik Direktör Engin Korukir, "Hangi yönetim olursa olsun dogru is yapmak zorunda. Dogru oyuncu alirsiniz, dogru çalisirsiniz, dogru planlama yaparsiniz ve Süper Lig’e çikarsiniz” dedi.



“Gayem Kocaelispor’un iyi yerlere gelmesi ve kimseye muhtaç olmamasi”

Teknik Direktör Engin Korukir katildigi Kocaelispor kongresinde sorulara cevap verdi. 32 yildir Kocaelispor’un kongre üyesi oldugunu ve her kongresine mutlaka katildigini belirten Korukir, “Hiçbir zaman aidatimi geciktirmedim ve kongre kaçirmadim. Kocaelispor bizim için çok özel. Kocaelispor’u rahmetli babam 7 arkadasiyla beraber kurmuslar. Babam subaydi. Imza yetkisi olmadigi için yönetim kurulunda adi geçmemistir. Ancak Nasut Amca’nin (Kayali) kitabinda da babamdan bahseder. Dogdugum yer burasi. Her ne kadar futboldan dolayi baska sehirlerde çok kaldim, su anda da Antalya’da yasiyorum. Bu arada Antalyali kardeslerimizin de çok selami var. Kocaelispor için çok degerli kardeslerimiz. 32 senedir gururla kongrelere geliyorum. Fizan’da olsam geliyorum. Ama 15 dakikalik mesafede oturup da gelemeyenler var, aidatini bile ödemeyenler var. Onlara söylüyorum; siz Kocaelisporlu falan degilsiniz. Ben Antalya’dan kalkip geliyorum onlar 15 dakikalik yoldan kalkip gelemiyorlar. Ben burada dogdum, nereli olacagim! Kocaelisporluyum. Her yerde gururla söylüyorum. Antalya’da yasiyorum ve onlar çogu Izmitli’den daha heyecanla takip ediyorlar kongreyi. Tabii ki kongrelerde tatsizliklar, fikir ayriliklari olabilir. En iyi arkadaslarimla farkli yerlere oy verdigimiz oldu. Benim gayem; Kocaelispor’un çok iyi yerlere gelmesi, kimseye muhtaç olmamasi, güzel yönetilmek, namuslu yönetilmek.

“Dogru transfer ve dogru hamleler Kocaelispor’u yüzde 100 çikarir”

Isin saha kismina baktigimiz zaman da; Kocaelispor amatör kümeyi gördü, 3.ligi ve 2. Ligi gördü. 1.Lig’i de görüyor. Süper Lig’e uzak kalmamasi ve artik oraya demir atmasi lazim. Bunun yapilmasi için de; her sey para degil. Kadro kuruyorsunuz çok büyük paralar harciyorsunuz ve kadro küme düsüyor. Örnekleri var. Bu ligde dogru transfer yapmazsaniz, dogru adamlari almazsaniz, menajerleri uzak tutmazsaniz olmaz. Menajerleri bu kulübün içine sokmayacaksiniz. Çünkü teknik heyeti aliyorsaniz menajer almak niye? Menajer mi karar verecek hangi futbolcunun alinacagina? Menajer hem futbolcudan hem de kulüpten para almaya bakar. Bunlardan da kurtulursaniz çok daha büyük mesajlar vermis olursunuz. Bu dogru adimlar atilirsa, dogru adimlar atilirsa Dogru adimlari dogru ve namuslu isimlerle atarsiniz. Bunu hepimizin beynine yerlestirmesi lazim. 2 milyonluk kentiz. Istanbul ile aramiz 45 dakika, kardes Adapazari ile 15, Bursa ile 1 saat. Yani Türkiye’nin göbegindeyiz. Her futbolcunun gelmek istedigi bir yer. Dogru transferler, dogru hamleler Kocaelispor’u yüzde 100 çikarir” dedi.



“Ihtiyacimiz var demeleri bizim için emirdir”

Kocaelispor yönetimiyle teknik direktörlük veya kulübe destek konusunda görüsme yapip yapmadiklari sorusuna deneyimli teknik direktör su yaniti verdi: “Destek noktasinda görüstük. Belki yine görüsecegiz. Her seçimden önce fikir sorarlar, futbolcu sorarlar. Ben bu memleketin çocuguyum. Bütün ailem de burali. Bizden fikir almalari bizim için onur verici. Çünkü dogdugumdan beri Kocaelisporluyum. Ben Kocaelispor’dan ayrildigimda içimdeki Kocaelispor sevgisi bitmiyor ki. Dogru hamleler çikarir, yanlis hamleler düsürür. Her seyden önemlisi kardesçe olalim. Fikir ayriligi olanlarin hepsi kardes gibi, birbirlerinin çocuklugunu bilir. Birbirimizle kavga etmeyelim. Bize hiç yakismiyor. Benim en büyük üzüntüm; abartmak, hakaret etmek. Bunlar hiç hos bir sey degil. Kulüp yönetiminin bize ihtiyaci oldugunu söylemeleri bizim için emirdir” ifadelerini kullandi.

“Hangi yönetim olursa olsun dogru is yapmak zorunda”

Yönetimin dogru teknik ekip seçimi yaparken nelere dikkat etmesi gerektigi konusunda ise Engin Korukir, “Dünyada gezmedigim ülke kalmadi. Bu ülkelerde çok büyük tecrübe kazandim. Adamlar o kadar farkli bakiyor ki futbola. Bizdeki profesyonelligi para kazanmakla karistiriyorlar. Onlardaki profesyonellik ise takimin geleceginin mimarligini yapmak. Yani alt tarafi çok iyi kurmak lazim. Biz geldigimiz zaman gelirsek eger, herhangi bir ekibe, sadece Kocaelispor için degil, ilk seçmelerim alt yapida oluyor. Kimse torpille üst tarafa adam getirmeyecek. Kocaelispor’un Süper Lig’e çikmasi aslinda çok kolay. Dogru oyunculari alirsiniz, dogru çalisirsiniz, dogru planlama yaparsiniz. Bu çok kolay bir sey. Hangi yönetim olursa olsun dogru is yapmak zorunda. Zaten yöneten teknik anlamda isi inandigi, güvendigi teknik ekibe teslim edecek. Ben Kocaelispor’dan ikinciyken ayrildim. Engin istifa diye tezahürat yaptilar, Karsiyaka maçinda. ‘9.-10.haftadan sonra Kocaelispor’u kimse yenemez’ demistim. Transferin bitimine iki gün kala transfer açildi. Maça iki gün kala yeni transferler ve gençlerin de oldugu 50 kisiyle hangi antrenmani yapacaksiniz? Buradan ayrildim gittim 6-7. siradaki Serik Belediyespor’a. Orayi da sampiyon yaptim. Kurdugumuz Kocaelispor takimi da sampiyon oldu. Bu tesadüf mü? Gurur duyuyorum” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA