BMX World Cup Sakarya'da Firtina Estirdi

Sakarya’nin ev sahipliginde BMX Racing World Cup yarislari bisiklet firtinasi estirdi. Yogun yagis altinda pedal çeviren dünya yildizlari, 1. ve 2. etaplarin sonunda podyumda ödüllerini aldi.

Bisiklet Dostu Sehir unvanli Sakarya’da hafta sonu bisiklet söleni yasandi. Dünyanin en heyecanli bisiklet yarisi olan UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 yarislarina ev sahipligi yapan Sakarya’da dünyanin en iyi bisikletçileri yaristi. Büyük heyecana sahne olan dünya kupasinin ilk 2 etabi Sakarya’da gerçeklestirildi.

25 ülkeden 232 sporcu, Sakarya etaplarinda podyuma çikabilmek için yagisli havada pedal çevirerek kendi sinirlarini zorladi. Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde start verilen yarislari Sakarya’dan, Türkiye genelinden ve dünyadan yüzlerce sporseverler ilgiyle takip etti. Yarislarda 25 ülkeden 232 sporcu pedal çevirdi. 23 yas alti erkekler, 23 yas alti kadinlar, elit erkekler ve elit kadinlar olmak üzere 4 ayri kategoride gerçeklestirilen yarislarda dünya, avrupa ve olimpiyat sampiyonlari kiyasiya mücadele etti. Elite erkekler kategorisinde bitis çizgisini Fransiz sporcu Joris Daudet birinci sirada geçti. Ilk etabin galibi olan Fransiz sporcu Romain Mahieu ikinci olurken Avusturalyali Izaac Kennedy yarisi üçüncü tamamladi. Elite kadinlar kategorisinde ise ilk etabi kazanan Olimpiyat Sampiyonu Bethany Shriever ikinci etabi da birinci sirada geçti. Ikinci sirayi Amerikali sporcu Alisa Willoughby alirken 27 sampiyonlugu bulunan Hollandali sporcu Laura Smulders ise yarisi üçüncü sirada bitirdi. 23 yas alti erkekler kategorisinde ilk etabi birinci bitiren Yeni Zelendali sporcu Rico Bearman, ikinci etapta da bitis çizgisini birinci sirada geçti. Fransiz sporcu Hugo Marszalek ikinci olurken; Britanyali sporcu Callum Russell ise üçüncü oldu. 23 yas alti kadinlar kategorisinde ise Fransiz sporcu Tessa Martinez ilk etaptan sonra ikinci etabi da birinci sirada geçen isim oldu. Italyan sporcu Francesca Cingolani ikinci olurken Amerikali sporcu Mckenzie Gayheart ise üçüncülüge yerlesti.

Ekrem Yüce: "Bisiklet yarislarina ev sahipligi yapmaktan onur duyduk "

Kazananlara ödüllerini takdim eden Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, hedeflerinin dünyanin bisiklet baskenti oldugunu vurgulayarak, "Sakarya Bike Fest’e önce MTB dag bisikleti, sonra Tour Of yol bisikleti ve son olarak BMX dünya kupasi ile devam ettik. Programlar çerçevesinde dünyanin en heyecan verici bisiklet yarislarina ev sahipligi yapmaktan onur duyduk. Sehrimizde bisiklet firtinasi her geçen gün büyüyor ve genisliyor. Dünya Bisiklet Sehri ve Avrupa Spor Sehri unvanlariyla birlikte attigimiz önemli adimlar dünyanin bisiklet baskenti olma iddiamizi da hamdolsun güçlendiriyor. Bu süreçte Sakarya’yi dünya izledi, 110 ülkeden canli yayinlar yapildi ve izlemeye de devam edecek. Enerjimiz yüksek ve bisiklet alaninda hizmetlerimiz hiz kesmiyor. Biz her zaman diyoruz ki Sakarya sizin eviniz, dünyayi misafir ederiz" dedi.

Kaynak: İHA