Ayvalik'ta Klasik Otomobiller 25. Bati Anadolu Rallisi Basladi

Türkiye Klasik Otomobil Kulübü tarafindan düzenlenen 25. Bati Anadolu Rallisi Balikesir’in Ayvalik ilçesinden start aldi.

Birbirinden albenili 60 klasik otomobilin katilimiyla gerçeklesen rallinin starti Ayvalik’in Küçükköy Mahallesi’ne bagli dünyaca ünlü plajlariyla taninan Sarimsakli mevkiindeki Temizel Otel’in bahçesinden gerçeklestirildi.

1950, 1960 ve 1970’li yillarda üretilen otomobillerden olusan ralli baslangici öncesinde gazetecilere açiklamalarda bulunan, Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Baskani Durgut Berberoglu kulüp olarak yilda üç kez Türkiye sampiyonalarina puan veren yarismalarinin oldugunu vurgulayarak, “Bu yil ki yarismalarimizin ikinci etabini bugün Ayvalik’ta yapiyoruz. Bati Anadolu Rallisi’nin bu yil 25. sini düzenliyoruz. 5 yil aradan sonra yine Ayvalik’in güzel cografyasinda 60 klasik otomobil ile iki gün sürecek olan rallimizi tamamlayacagiz. Bugünkü ilk etabimizda Havran ve Edremit Körfezi’ne gidecegiz. Orada ögle yemegimizi yedikten sonra da otelimize dönecegiz. Yarin da Bergama tarafina giderek rallimizin Ayvalik etabini tamamlayacagiz. Ayvalik, bizim gerçekten de vazgeçemedigimiz bir ilçemizdir. Rallimize katilan tüm klasik otomobilcilerimize basarili yarismalar diliyoruz” dedi.

Kulübün Genel Sekreteri ve rallinin katilimcisi Yeliz Balibey de, klasik otomobilleriyle Istanbul’dan Ayvalik’a geldiklerini belirterek, “Iki günlük bu etkinligimiz de dere tepe Ayvalik’i gezecegiz. Bu ralliye katilan tüm yarismacilarimiza basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Ralliye Ankara’dan katilan yarismacilardan Semih Kadir Yildirim ise, Ayvalik’taki ralliye 2012 yilinda da katildigini belirterek, “Oglum Beyazit, o yillarda henüz çocuktu. Simdi ise daha da farkinda olan bir birey olarak benimle bu yarismaya katildi.

Baskentten çoluk çocuk gelip bu yarismaya katildik. Tekrar sansimizi deneyecegiz. Insallah basarili sonuçlar aliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA