Kocaelispor Yeni Sezon Hazirliklarina Basladi

TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Kocaelispor yeni sezon hazirliklarina basladi. Transfer çalismalarina iliskin açiklamalarda bulunan yesil-siyahli ekibin teknik direktörü Ertugrul Saglam, “Kadro bizi hedefimize götürecek kalitede degil. O yüzden zaten transfer çalismasi yapiyoruz. Fakat içlerinde mutlaka kullanacagimiz bize yine Süper Lig yolunda destek olacak, katki saglayacak oyuncular da var” dedi.

TFF 1. Ligin yesil siyahli ekibi Kocaelispor 2023 - 2024 sezonunun ilk çalismasini Brunga Tesisleri’nde gerçeklestirdi. Yeni teknik direktörü Ertugrul Saglam yönetiminde yapilan çalismalara 26 futbolcu katildi.

8 gün boyunca burada çalismalara devam edecek Körfez ekibi 10 Temmuz’da Afyon’da kamp yapacak. 14 günlük kampin ardindan, Düzce Topuk Yaylasi Tesisleri’ne gidecek Kocaelispor 10 gün boyunca çalismalarini sürdürecek.

Yeni transfer Atabey Çiçek ile idman öncesi 2 yillik resmi sözlesme imzalandi. 22 yasindaki Ganali oyuncu Andrews Nana Cobbinah da denenmek üzere antrenmana katildi, oyuncu hakkinda son karari teknik direktör Ertugrul Saglam verecek. Kocaelispor’un basarili teknik direktörü Ertugrul Saglam ise antrenman öncesi transfer çalismalari hakkinda açiklamalarda bulundu.

“Imza asamasina geldigimiz transferin bitme asamasinda olan oyuncular var”

Süper Lig hasretini sonlandirmak istedigini ifade eden Ertugrul Saglam, “Yani transfer bir an evvel bitse, biterken de istedigimiz oyunculari alabilsek, bu çok güzel bir nokta ama maalesef bazen geç kalinabiliyor. Yanlis oyuncu almaktansa biraz daha geç kalinip dogru, bize sampiyonluk yolunda katki saglayabilecek oyunculari almak bence çok daha dogru. Görüstügümüz isimler var. Imza asamasina geldigimiz transferin bitme asamasinda olan oyuncular var. Sunu çok iyi biliyoruz ki transferde bir tane oyuncuda bile yanlis yapma lüksümüz yok. Böylelikle hem bir oyuncudan eksik faydalanmak hem de Kocaelispor’un parasini sokaga atmak gibi bir hassasiyeti hepimiz tasiyoruz. Insallah dogru isimlerle kadromuzu takviye edecegiz 7’sine kadar çalismalarimiz devam edecek. Afyon kampindan önce kadromuzu büyük bir ölçüde tamamlamis olacagiz” dedi.



“Kadro bizi hedefimize götürecek kalitede degil”

Kadroya takviyeler yapacaklarini belirten Saglam, “Ben öncelikle mevcut kadroyu bir defa tesekkür ediyorum bu kadroyu sampiyon kadro. Bir iki tane eksik var ama sonuçta bu çocuklar büyük bir tebriki hak etti. Içeride kendilerine tesekkür ettim. Bizim burada olmamizi saglayan insanlar bunlar. Sampiyonluga katki yapan gruplar da var. Bu takim bu lige hiç çikmasaydi biz de burada olmazdik onun için kendilerine tesekkür ettim. Sunu söylememi bekliyorsunuz herhalde kadro bizi hedefimize götürecek kalitede degil. O yüzden zaten transfer çalismasi yapiyoruz. Fakat içlerinde mutlaka kullanacagimiz bize yine Süper Lig yolunda destek olacak, katki saglayacak oyuncular da var. Genç yetenekli arkadaslarimiz var onlari da takimin içine entegre ederek Türk futboluna kazandirmak en azindan bir Türk antrenörü olarak bizim üstlendigimiz en önemli misyonlardan bir tanesi. Bu bizim en az basarili olmak kadar önem verdigimiz bir nokta. Bu konuda da insallah onlardan sonuna kadar faydalanacagiz. Hep beraber onlar bize yardim edecek, biz onlara yardim edecegiz. Sizler de bize destek olacaksiniz, hep beraber uzun yillardir hasretini çektigimiz bu özlemi insallah giderecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA