Gaziantep FK Yeni Sezon Hazirliklarina Basladi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonu hazirliklarina tesislerinde yaptigi ilk antrenmanla basladi. Antrenman öncesi açiklamalarda bulunan Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz, "Transfer tahtasini açtiktan sonra eksik olan futbolculari alarak iyi bir takim kurmak istiyoruz" dedi.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan geçtigimiz sezonun ikinci yarisinda hakki sakli kalmak kaydiyla ligden çekilen Gaziantep Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonu hazirliklarina basladi.

Yaklasik 1 saat 10 dakika süren Teknik Direktör Erdal Günes yönetimindeki antrenmana Mustafa Burak Bozan Erten Ersu, Ertugrul Ersoy, Ulas Zengin, Berkan Küpelikilinç, Ömürcan Artan, Bahadir Gölgeli, Onur Basyigit, Marko Jevtovic, Luka Stankovski, Onurhan Babuscu, Berke Gürbüz, Hasan Yurtseven, Abdulkerim Çakar, Mehmet Kuzucu, Mirza Cihan, Valmir Veliu, Yusuf Türk ve Yusuf Delen katildi.

Izinli olan futbolcular Papy Djilobodji, Günay Güvenç, Lazar Markovic, Arda Kizildag, Alexandru Maxim, Furkan Soyalp, Mustafa Eskihellaç ve Ekrem Kiliçarslan ise antrenmanda yer almadi.

"Ligden çekildikten sonra yaralari sarmaya çalistik"

Antrenman öncesi açiklamalarda bulunan Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz, "Depremden sonra ligden çekilmemizle beraber bir toparlanma süreci yasadik. Yaralarimizi sarmaya çalistik. Yaklasik 15 futbolcumuzu baska takimlara kiraya verdik. 5 tane futbolcumuz ile yollarimizi ayirdik. Özellikle Figueiredo’yu Basaksehir’e satmak zorunda kaldik. Bugün yeni sezonun ilk antrenmanini yapiyoruz" dedi.



"Transfer tahtasini açarak gerekli takviyeleri yapmak ve iyi bir takim kurmak istiyoruz"

Kapali olan transfer tahtasini açmak için çabaladiklarini ve kisa süre içerisinde bu sorunu çözerek gerekli transferleri yapacaklarini da söyleyen Memik Yilmaz, "Özellikle transfer konusunda hata yapmak istemiyoruz. Yavas yavas kapali olan transfer tahtamizi açmaya çalisiyoruz. Yeni transfer için hocamiz ve sportif direktörümüzle görüsüyoruz. Eksiklerimiz olan üç bes futbolcuyu alip yeni sezona iyi bir takim çikartmayi düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

"Erdal Günes hocamiza güveniyoruz"

Teknik Direktör Erdal Günes’e güvendiklerini vurgulayan Baskan Memik Yilmaz, "Hocamiza güveniyoruz. Hocamizi 6 yildir bu takimin her seyini bilen bir evladimiz olarak görüyoruz. Hem oyunculuk hem yardimci hocalik döneminden kendisini biliyoruz. Erdal hocamiz hem kisilik olarak hem karakter olarak iyi bir hoca. Ayrica futbolcularimizin üzerinde agirligi olan iyi bir hocamiz. Kendisinden beklenileni bu sezon verecektir diye düsünüyoruz" seklinde konustu.



"Yönetim kurulumuz üzerine düseni yapti, yapacak"

Gaziantep FK yönetimi ile ilgili de bilgi veren ve sorunlari geride biraktiklarini belirten Yilmaz, "Kongremizi yaptik ve icra kurulumuzu olusturduk. Ben ve 14 icra kurulumuzla herkes üzerine düstügü kadariyla takimimiza bagis adi altinda 2 milyon 500 bin TL’ye tekabül eden 100’er bin Dolar bagis yapti. Bundan sonrasinda da yönetimle uyum içerisinde çalisacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA