Acun Ilicali Açiklamasi 'Hedefimiz; Bu Güzel Kulübü Tekrar Basarili Günlerine Kavusturmak'

Irlanda Ligi’nin köklü takimlarindan Shelbourne Futbol Kulübü’nün çogunluk hisselerini satin alan Acun Ilicali, "Hedefimiz; bu güzel kulübü tekrar basarili günlerine kavusturmak" dedi.

Acun Ilicali, Irlanda Premier Lig takimi Shelbourne Futbol Kulübü ile ilk basin toplantisini gerçeklestirdi. Acun Ilicali, Andrew Doyle ve Tan Kesler’in katilimiyla gerçeklesen basin toplantisinda yeni yatirimlar ile kulübün yeni stratejileri açiklandi. Shelbourne’ü satin alma sürecini anlatan Acun Ilicali “Bu hikaye 5 günde gerçeklesmedi. Bu operasyonu hayata geçirmek uzun bir süreçti. Irlanda’da farkli kulüpler ile konustuk fakat günün sonunda Dublin’de Shelbourne adinda gizli bir hazine oldugunu kesfettik. Hedefimiz; bu güzel kulübü tekrar basarili günlerine kavusturmak. Büyük basarilarin uzak oldugunu düsünmüyorum. Bu macera için çok heyecanliyim. Türk ve Irlanda halkinin birbirine çok benzedigini düsünüyorum. Ikisi de duygusal, dürüst ve iyi insanlar. Bu ülkede olmaktan çok mutluyum. Gelecege pozitif bakiyorum. Bugün bu uzun yolculugun ilk günü. Umuyorum ki kulüp için basarili bir gelecek insa edecegiz” diye konustu.

.

"Irlanda futbolu ve Shelbourne’deki büyük potansiyeli görüyoruz"

Hull City ve Shelbourne FC kulüplerinin birbirini destekleyecegi kadar kendi liglerinde bireysel basarilarinin da önemli oldugunu belirten Acun Ilicali, ”Hull City ile birlikte futbolda iyi bir gelecegin daha fazla oyun alanina sahip olarak gelistigini gördük. Son iki yilda Hull City ile güzel bir basari elde ettik. Irlanda futbolu ve Shelbourne’deki büyük potansiyeli görüyoruz. Shelbourne, yeteneklerimizi göstermek için dogru firsat. Iki takimin da güçlü olmasi her ikisine de fayda saglayacaktir” ifadelerini kullandi.

"Shelbourne’ü Avrupa kupalarinda güçlü bir sekilde oynayacak konuma getirmek istiyoruz"

Acun Ilicali, Shelbourne FC için hayallerini açiklarken taraftar kitlesinin öneminden de bahsederek sunlari söyledi: “Inandigimiz teknik direktörümüz ile Shelbourne’ü Avrupa kupalarinda güçlü bir sekilde oynayacak konuma getirmek istiyoruz. Vizyonumuz, Shelbourne’de zafer ve basariyla dolu bir futbol oynamak. Bu basari, hem takim hem de taraftarlar için. Shelbourne taraftarlarinin bana yolladiklari videolari görünce çok seviniyorum, böyle bir enerji ve sevgiyle karsilastigim için gurur duyuyorum. Çocuklar maçlara büyük bir enerjiyle geliyor, çocuklari çok sevdigim için bu beni ayrica mutlu ediyor. Futbolseverler motivasyon ariyor. Tüm taraftarlari daha fazla motive ederek taraftar kitlemizi genisletmek istiyoruz. Su andan itibaren ilk hedefim taraftarla bulusmak, onlarla konusmak.”

Kaynak: İHA