Kars'ta Curling Türkiye Sampiyonasi Heyecani

Gençlik ve Spor Bakanligi Okul Sporlari Daire Baskanligi tarafindan Kars’ta düzenlenen Okul Sporlari Gençler Curling Türkiye Sampiyonasi heyecani basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Okul Sporlari Daire Baskanliginin 2023 yili faaliyet takviminde yer alan ve Kars Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde Buz Sporlari Salonu’nda düzenlenen sampiyonaya katilan takimlar, sampiyonluk için ter dökecek.

Okul Sporlari Gençler Curling Türkiye Sampiyonasi’na Kars, Erzurum, Kocaeli, Samsun, Trabzon, Zonguldak ve Bursa’dan toplamda 35 takim ve 150 sporcu katilim sagladi. Sampiyonanin açilisini Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, Gençlik ve Spor Müdürü Nedim Aslan ve Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltik yapti.

Sampiyonanin açilisinda konusan Kars Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltik, “Burada 7 ilden 35 takimin katilimiyla toplam 150 sporcu bulunmakta, katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyor. yapilan bu organizasyonun dostluk, kardeslik ve centilmenlik çerçevesinde sakatlik yasanmadan bitmesini temenni ediyorum. Dogal güzellikleri ve tarihi dokusuyla gezilmesi, görülmesi gereken serhat sehrimizi firsat bulunca gezmenizi tavsiye ediyorum. Buradan ayrilinca ailenize, ögretmenlerinize ve arkadaslariniza Kars’tan kucak dolu selamlarimizi iletmenizi temenni ediyorum” dedi.

Kars’a Buz Sporlari Salonu’nun kanilmasinda emegi geçen basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu olmak üzere Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kiliç ve Adem Çalkin’a tesekkür eden Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, “Bizim çocuklugumuzda oynadigimiz mahalle oyunlari son zamanlarda tabandan yukariya dogru böyle güzel salonlara tasindi. Geriye baktigimizda bizim çocuklugumuzda mahalle kültürüyle oynadigimiz oyunlari böyle salonlara dönüstürülmesi gerçekten çok anlamli, sizlerin geleceginize çok katki saglayacagini düsünmekteyim” diye konustu.

Kars’ta 7 ilden 30 takim ve 150 sporcunun katilimiyla baslayan sampiyona 3 gün sürecek. Sampiyonada genç kizlar, genç erkekler ve karma kategorilerinde takimlar mücadele edecek. Sampiyonada ilk 3’e giren takimlara çesitli hediyeler verilecek.

Kaynak: İHA