BMX Dünya Kupasi Sporculardan Sakarya'ya Övgü Dolu Sözler

Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde 3-4 Haziran tarihleri gerçeklestirilecek UCI BMX Racing Dünya Kupasi serisi yarislari öncesi sporcular tesis ve Sakarya hakkinda konustu. Son Dünya Kupasi sampiyonu Marquart, “Sakarya’da tanistigim tüm insanlar fazlasiyla arkadas canlisi” derken Brezilyali Stevaux, “Kültürü ve atmosferiyle çok güzel bir yer” diye bahsetti. Fransiz genç sporcu Anaia Istil ise, “Türkler benim ailem. Çok kibarlar ve ne zaman ihtiyaciniz olsa yardimci olurlar” ifadelerine yer verdi.

Sakarya’nin 3-4 Haziran tarihlerinde ev sahipligi yapacagi UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 (Dünya Kupasi Serisi 1-2 Etap) yarislari hazirliklari Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde devam ediyor. Dünya’nin en iyi bisikletçilerinin yer alacagi ve 25 takimdan 250 sporcunun katilacagi yarislar öncesi sporcular antrenman parkurlarini gerçeklestirdi. Antrenman parkurlarinin ardindan duygularini paylasan son Dünya Kupasi Serileri sampiyonu Isviçreli Simon Marquart, Fransiz Leo Garoyan, Brezilyali Priscilla Stevaux ve Fransiz genç sporcu Anaia Istil, Avrupa’nin en kapsamli tesislerinden biri olan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’ni çok begendiklerinin yani sira Sakarya ve Türk insanlari hakkinda övgü dolu sözler söyledi.



“Sakaryalilar çok yardimsever”

Antrenman sonrasi açiklamalarda bulunan Son Dünya Kupasi serilerinin sampiyonu Isviçreli Simon Marquart Sakarya ve Türkler ilgili düsüncelerini, “Sakarya tanistigim tüm insanlar fazlasiyla arkadas yanlisiydi. Bizi güzel karsiladilar ve çok yardimseverler. Türkçe konusamiyorum bu yüzden yardim gerekiyor ve buradaki insanlar bu konuda anlayislilar ve çok kibarlar.” Ayçiçegi Bisiklet Vadisi ile ilgili de düsüncelerini paylasan Marquart, “Görünen o ki Sakarya bisiklet sürmek için çok güzel bir piste sahip. Bu kadar sürüs canlisi oldugunu bilmedigim bir sehirde bu parkuru görmek çok güzel. Tüm bisiklet yarisi tipleri için uygun pisler var. Gerçekten çok hos” seklinde paylasti.

“Türkiye’de yarismak için heyecanliyim”

Türkiye’ye ilk kez geldigini dile getiren yarisin en iddiali isimlerinden Fransiz Leo Garoyan, “Bu dünya kupasi için burada olmaktan çok mutluyum. Bu benim Türkiye’ye ve Sakarya’ya ilk gelisim. Hava da her gün günesli ve çok güzel. Türkiye’de bisiklet sürmek için çok heyecanliyim” dedi.

Garoyan yaris parkuru için ise, “Hem çok zor hem de kolay bir parkur. Parkur çok hizli ama yarismak için ve benim için gerçekten ideal. Çok heyecanliyim” diye konustu.



“Sakarya kültürü ve atmosferiyle harika bir sehir”

Elite kadinlar kategorisinde pedal çevirecek olan Brezilyali bisikletçi Priscilla Stevaux Sakarya hakkinda övgü dolu sözlerle bahsetti. Stevaux, “Sakarya’ya ikinci gelisim ve burasi çok tatli bir sehir. Kültürü ve atmosferiyle çok güzel bir yer ve burada olmaktan çok keyif aliyorum. Burada siradisi yarislar ve mükemmel bir dünya kupasi finali olacak” dedi.

Tesis hakkinda ise, “Burada her sey hazir ve pist çok güzel tekniklere göre dizayn edilmis. Yeni zemin hizlanmamiza yardimci oluyor. Tüm tesis çok güzel ve beni hazir hissettiriyor. Eminim ki Türkler de bu yarisa hazirdir” seklinde konustu.



“Türkler benim ailem”

23 Yas Alti Erkekler kategorisinde pedal çevirecek olan Fransiz genç bisikletçi Anaia Istil ise Türk halki için ‘Türkler benim ailem’ ifadelerini kullandi. Istil, “Türkler benim ailem. Çok kibarlar ve ne zaman ihtiyaciniz olsa yardimci olurlar. Eglenceli bir sehir ve camileriyle beraber çok güzel bir sehir. Burayi seviyorum” dedi.

Ayçiçegi Bisiklet Vadisi için ise, “Saha 2 yil öncekinden çok daha iyi durumda. Bu yüzden bence yaris çok daha güzel olacak. Kesinlikle harika bir tesis” diyerek övgülerde bulundu.

Kaynak: İHA