Ayçiçegi Bisiklet Vadisi'nde Heyecan Zirve Yapti Açiklamasi Dünya Kupasi Yarislarinin Ilk Günü Tamamlandi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirilen UCI BMX Dünya Kupasi Serisi ilk ayak yarislarinin kazananlari belli oldu. Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde 25 ayri takimdan 236 sporcunun kiyasiya rekabetinde büyük heyecan yasandi. Elite erkeklerde Fransiz Romain Mahieu, elite kadinlarda Britanyali Bethany Shriever, 23 yas alti erkeklerde Yeni Zelendali Rico Bearman ve 23 yas alti kadinlarda ise Fransiz Tessa Martinez zirvede yer aldi.

Bisiklet sporunda dev organizasyonlara imza atan Sakarya, dünyanin en heyecanli bisiklet yarislarindan biri olan UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 (Dünya Kupasi Serisi 1-2) yarislarina ev sahipligi yapti. Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde ekim ayina kadar sürecek olan BMX Racing Dünya Kupasi yarislarinin ilk etabi basladi.

Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde büyük heyecana sahne olan yarislarin ilk iki etabi Sakarya’da gerçeklestirilirken, Dünya Kupasi serisi 10 etaptan olusacak ve sirasiyla Hollanda ve Fransa etaplari kosulduktan sonra Arjantin’de sona erecek. UCI BMX Racing World Cup Series yarislarinin ilk etabinda Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’ne heyecana ortak olmaya gelen izleyicilere çekilisle 10 bisiklet hediye edildi.

4 kategori 25 farkli takim 236 sporcu

Dünyanin en heyecanli yarislarindan biri olan BMX yarislarinda yogun hava muhalefetine ragmen heyecan hiç durmadi ve dünyanin en iyi bisikletçileri sampiyonluk için pedal çevirdi. 25 ayri takimdan 236 sporcunun katildigi Dünya Kupasi yarislari 23 yas alti erkekler, 23 yas alti kadinlar, elite erkekler ve elite kadinlar olmak üzere 4 ayri kategoride gerçeklesti.

Sakarya etabinin sampiyonlari belli oldu

Dünyanin en iyilerinin bile zorlandigi BMX pistinde kazalar, yaralanmalar olsa da sporcular kiyasiya mücadele içinde pedal çevirdi. 4 ayri kategoride elemeler, çeyrek final, yari final ve final müsabakalari gerçeklestirildi ve sampiyonlar belli oldu.

Elit erkekler ve elit kadinlar

87 sporcunun start aldigi elite erkekler kategorisinde bitis çizgisini Fransiz sporcu Romain Mahieu birinci sirada geçti. Kolombiyali sporcu Diego Arboleda ikinci olurken; Fransiz sporcu Joris Daudet üçüncü olarak podyuma çikti. Final etabi kiyasiya geçen elite kadinlar kategorisinde ise Britanyali Bethany Shriever yarisi birinci olarak bitirdi. Isviçreli Zoe Claessens ikinci olurken; Amerikali sporcu Alisa Willoughby yarisi üçüncü bitirdi.

23 yas altinda kiyasiya rekabet

Büyük çekismeye sahne olan 23 yas alti erkekler kategorisinde Yeni Zelendali sporcu Rico Bearman birinci olurken, Çek sporcu Marek Neuzil yarisi ikinci sirada tamamladi. Yarisi üçüncü sirada ise Isviçreli Filib Steiner tamamladi. 23 yas alti kadinlar kategorisinde ise Fransiz sporcular ilk iki sirayi aldi. Fransiz sporcu Tessa Martinez birinci olurken vatandasi Zoe Hapka ise ikinci oldu. Yarisi üçüncü sirada ise Hollandali genç sporcu Michelle Wissing bitirdi.

Kaynak: İHA