A Milli Takim, Japonya Ile Özel Maç Yapacak

A Milli Futbol Takimi, 12 Eylül Sali günü Belçika’nin Genk kentindeki Cegeka Arena’da Japonya ile özel maçta karsi karsiya gelecek. Müsabakanin baslama saati ise daha sonra açiklanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takimi’nin 12 Eylül Sali günü Belçika’nin Genk kentinde bulunan Cegeka Arena’da Japonya ile özel maç yapacagini duyurdu. TFF’den yapilan açiklamada müsabakanin baslama saatinin ise daha sonra açiklanacagini bildirildi.

Türkiye ile Japonya, A Milli düzeyde daha önce biri özel, digeri resmi olmak üzere toplam iki kez karsi karsiya geldi. Iki ülke arasinda ilk kez 15 Haziran 1997 tarihinde Kirin Kupasi kapsaminda oynanan özel maçtan Japonya 1-0’lik galibiyetle ayrilirken, A Milli Takim da üçüncülük kürsüsüne çiktigi 2002 Dünya Kupasi’nin son 16 turunda Japonya’yi ayni skorla saf disi birakti. FIFA siralamasinda 20. sirada bulunan Japonya, Asya Futbol Konfederasyonu’na üye ülkeler arasinda ise 1 numarada yer aliyor.

Ay-Yildizlilar, Japonya mücadelesi öncesinde 2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri D Grubu maçinda 8 Eylül Cuma günü Eskisehir’de Ermenistan’i konuk edecek. Rakip takim Japonya da 9 Eylül’de Wolfsburg kentinde oynanacak özel maçta Almanya’ya misafir olacak.

A Milli Takim, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda 4 maçta topladigi 9 puanla maç fazlasiyla puan cetvelinin ilk sirasinda bulunuyor.

Kaynak: İHA