Kato Dagi'nda Dev Dogal Göller Görenleri Büyülüyor

Sirnak’ta son yillarda saglanan huzur ve güven ortaminin ardindan sporcular yeni bölgeler kesfetmeye basladi. Bir zamanlar teröristlerin ikinci kandil olarak adlandirdigi ve girilemez dedigi bölgeler dogaseverlerin yeni rotasi oldu.

Kato Dagi’nda Dere Beryan Gölü kesfedildi. Beytüssebap ilçesine bagli Akçayol köyü Hale Yaylasi’ndaki Kato Dagi’nda bulunan 5 gölden biri olan Dere Beryan Gölü, buz gibi sulari ve temiz havasiyla göz kamastiriyor. Ilçede faaliyet gösteren Kato Rafting ve Doga Sporlari Kulübü sporculari önce araç sonra motor, ardindan yürüyerek 5 saatlik yolculugun ardindan göle ulasti. Konumu itibariyle Siirt ve Sirnak sinirlarina yakin olan bölgede bulunan dev göl ziyaretçilerini agirlamayi bekliyor.

Spor Kulübü Baskani Serdar Gökçe, yeni bölgeleri kesfetmenin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Ilçenin güzel dogasiyla yeni kesfedildigini belirten Gökçe, "Beytüssebap ilçesine bagli Akçayol köyüne yakin bir yerde bulunan Kato Dagi’ndaki dev gölleri görmek için bir etkinlik düzenledik. Sag olsun arkadaslarla beraber bu bölgeye geldik. Çok güzel suyu ve havasi oldugundan geri dönmek istemedik. Sahil ve koylariyla kartpostallik görüntüler olusturan göller yil boyu tazeligini koruyor. Yollari biraz tasli, yollar yapilirsa turizme çok katki saglayacagina inaniyorum" dedi.

Ayaz Varol isimli vatandas ise rehber olarak daha önce gitmedigi göllere ilk defa gittigini dile getirdi. Gittikleri yaylanin kendilerine ait olmasina ragmen hiç gitmediklerini aktaran Varol, "Simdi çok güzel bir yer oldugunu gördük. Buraya dogaseverlerin gelmesini istiyoruz. Buradan Antalya’ya gidenler var. Antalya sahillerini aratmayan gölün sahilleri var. Burada yüzmenin tadini çikariyoruz. Yollarimiz güzel degil, onlarda yapilirsa çok güzel olacaktir" diye konustu.

Sporculardan Yakup Varol da, "Dere Beryan Gölü dedigimiz göle daha önce kimse gelmemisti. Burada daha çok göl var. Herkesi buraya çagiriyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA