Milli Sporcular, Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlari'nda 5 Madalya Kazandi

Türkiye, Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlari’nda 2 altin, 1 gümüs ve 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya kazandi.

Almanya’nin Berlin kentinde 17-25 Haziran tarihlerinde yapilan Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlari görkemli bir kapanis töreniyle sona erdi. 16. Dünya Yaz Oyunlarina 190 ülkeden 7 bin sporcu katildi.

Bir hafta boyunca Berlin’de dünyanin dört bir tarafindan gelen özel sporcular olimpiyat ruhuyla sporun birlestirici gücünü bir kez daha yasadi. Özel sporcular hem yarisip hem de keyifli vakit geçirdi.

Türkiye organizasyonda 3X3 karma basketbol, yüzme, atletizm ve bocce dallarinda 4 kadin, 7 erkek sporcu ile mücadele etti. Milli sporcular, son dönemin en iyi performansini sergileyerek toplam 5 madalya kazanmayi basardi. 2 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalya ile kürsüye çikmayi basardi.

Atletizmde Ayse Basaran durarak uzun atlama ve 100 metrede altin madalya kazanarak olimpiyat oyunlarini çifte altin ile kapatmayi basardi. 3x3 Karma Basketbol Takimi ise finale çikarak büyük bir basari gösterdi ve final maçinda Burkina Faso’ya kaybederek gümüs madalya kazandi. Atletizmde Alper Aydogdu durarak uzun atlamada bronz madalya aldi. Bocce bransinda da Fatmanur Gündüz bronz madalya kazandi.

17 Haziran’da Berlin Olimpiyat Stadi’nda görkemli bir açilis töreniyle baslayan 16. Dünya Yaz Oyunlari, bugünkü kapanis seramonisi ile son buldu. Milliler yarin günü TSI 17.00’de yurda dönecek.

Kaynak: İHA