Izmit Körfezi'nde Kürekçilerin Kiyasiya Mücadelesi Ikinci Gününde Tüm Hiziyla Sürüyor

Kocaeli’de düzenlenen Körfez Kupasi Deniz Küregi Yarislari’nin ikinci günü de renkli görüntülerle devam etti. 21 kulüp ve 515 sporcunun katildigi yarislarda kupayi kaldirabilmek için kiyasiya bir mücadele sürüyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, bu yil 3.’sü düzenlenen Körfez Kupasi Deniz Küregi Yarislari’na ev sahipligi yapti. Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Türkiye Kürek Federasyonu is birligiyle düzenlenen yarislarin starti dün Sekapark Uçurtma Tepesi Sahili’nde verildi.

Türkiye’nin dört bir yanindan 21 kulüp ve 515 sporcunun katildigi Körfez Kupasi Deniz Küregi Yarislari’nda ekipler kupayi kaldirmak için kiyasiya bir mücadele içine girdi. Organizasyonda kürekçiler, master kategorisinde 4 bin metrelik, 19 yas alti ve büyükler kategorisinde ise 6 bin metrelik parkurda yarisiyor. Suya inen ekipler tek çifte (1X), iki çifte (2X) ve dört çifte dümencili (4X+) tekne siniflarinda kupa için ter döküyor. Bugün bitecek müsabakalarin ardindan basarili olan kulüp ve sporculara ödülleri takdim edilecek.

"Burayi kürek merkezi yapmak istiyoruz"

Katilimin yogun oldugunu belirten ve Izmit Körfezi’nin kürek yarislarina çok elverisli oldugunu ifade eden Türkiye Kürek Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ümmet Subasi, "Su an 3.’sünü yaptigimiz bu yarislari her geçen sene katilimin artmasi sebebiyle bu yil uluslararasina çevirdik. Ayni zamanda Türkiye Kürek Federasyonu’nun faaliyet takviminde de yer alan bir yaris. Önümüzdeki yildan itibaren özellikle uluslararasi kulüp ve milli takimlarin daha yogun katilabilecegini bildigimiz ve düsündügümüz çok önemli bir yaris olacak. Su an burasi kürek sporlarini yapmak için çok uygun bir alan. Bunu degerlendirmeye çalisiyoruz. Su sporlari merkezi olabilecek kapasitede bir yer. Bizler de kürek bransini yogun bir sekilde yapip burayi kürek merkezi yapmayi çok istiyoruz. Su an burada müsabakalarda 21 kulübün katilimi ve 515 sporcunun müsabakalara istirak ettigini söyleyebilirim. Yani ilginin yogun oldugunu söyleyebilirim. Sunu da belirtmek lazim ayni alanda eylülün ilk haftasi Deniz Küregi Türkiye Sampiyonasi olacak. Bu yil Cumhuriyetimizin 100. yili hasebiyle Türkiye Sampiyonasi’nin burada yapilmasi bizler için çok daha büyük bir anlam ifade ediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA