Gaziantep'te Baspehlivan Orhan Okulu Oldu

Sahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu’nun birlikte düzenledigi Türkiye Yagli Güres müsabakalari kiyasiya mücadeleye sahne olurken, Sahinbey Er Meydani’nin galibi ve altin kemerin sahibi Orhan Okulu oldu.

Sahinbey Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen ve 24-25 Haziran tarihleri arasinda Sahinbey Akkent Spor Köyü’nde gerçeklestirilen Türkiye Yagli Güres Ligi’nin 3. ayagi tamamlandi. 23 Haziran Cuma günü Mecidiye Han’dan baslayan ve Balikli Parki’na kadar süren kortej yürüyüsü ile baslayan Türkiye Yagli Güres müsabakalari zorlu ve kiyasiya mücadelelere sahne oldu. 7 ilde gerçeklesecek olan yagli güres müsabakalarinin 3. ayaginin ilk gününde baspehlivanlar protokol üyeleri ile birlikte sahada devasa Türk bayragi açarak tribündeki seyircileri selamladi. Bin 341 güresçinin katilimi ile gerçeklesen müsabakalara Gaziantepliler yogun ilgi gösterdi.

“Altin kemeri Baskan Tahmazoglu verdi”

Iki gün süren mücadeleler sonrasinda Yagli Güres Ligi’nin 3. ayaginin sampiyonu Orhan Okulu olurken, altin kemeri Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’nun elinden aldi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik birinciye madalyasini takarken, kupayi Geleneksel Sporlar Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis takdim etti. Turnuvada ikinciligi Mehmet Yesil Yesil alirken, üçüncülügü ise Mustafa Batu ve Hüseyin Gümüs paylasti.

“Çok güzel bir organizasyon oldu”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik çok güzel ve muhtesem bir Yagli Güres mücadelesi izlediklerini belirterek, “Iki gündür ata sporumuz yagli güresleri izliyoruz ve Gaziantep’te sölen yasiyoruz. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na ve Geleneksel Güresler Federasyonu Baskanimiz Ibrahim Türkis’e sükranlarimizi arz ediyorum. Kirkpinar’da Elmali’da Yagli Güresi çok izledik. Burada da Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu ve federasyon baskanimizin sayesinde Gaziantep’te izleme imkânina sahip olduk. Böylesi güzel mücadele sonrasinda Orhan Okulu sampiyon oldu, kendisini tebrik ederim. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Gaziantep’te bir ilki gerçeklestirdik”

Spor kenti Gaziantep’ten de ilerleyen zamanlarda milli sporcular ve güresçilerin yetisecegini söyleyen Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu da, "Gaziantep’te bir ilki gerçeklestirmis olduk. Yagli Pehlivan güreslerinin en önemlisi Gaziantep’te Sahinbey‘de gerçeklesti iki gün boyunca güres severler Yagli gürese doydular. Pehlivanimiz iki gün boyunca kiran kirana bir mücadele verdiler ve her dalda sampiyonlarimiz belli oldu ve baspehlivanlarimiz içerisinde de Orhan Okulu altin kemerin sahibi oldu. Kendisini ve tüm katilan pehlivanlarimizi tebrik ediyorum. Geleneksel Güres Federasyonu Baskanimiz Ibrahim Türkis’e ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ediyorum. Ilk defa olmasina ragmen bize inanarak güvenerek geleneksel güres liginin 3. ayagini Sahinbey‘de yapilmasina onay verdiler biz de elimizden gelen gayreti gösterdik. Umarim ki seyircilerimize Türkiye’deki televizyonlari basinda izleyen izleyicilerimize güzel bir seyir mücadele izletmisizdir” seklinde konustu.



“Güresçilerimizi tebrik ediyorum”

Mücadelelerin birbirinden heyecan verici oldugunu ifade eden Geleneksel Sporlar Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis de, "Tüm sporculari tebrik ediyorum çok güzel bir mücadele oldu. Güresçilerimizi program boyunca mükemmel mücadeleler ortaya koydular. Sampiyon güresçimizi tebrik ediyorum. Ev sahipliginden dolayi da Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na ayrica tesekkür ediyorum” dedi.



“Çok güzel bir organizasyondu”

Sahinbey Er Meydani’nda altin kemerin sahibi olan Orhan Okulu, “Sahinbey Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum Gaziantep’e Yagli Güres’i sevdirdigi için. Gaziantep’te güresi çok seven bir kitle var. Çok güzel bir organizasyondu. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na ata sporumuza verdigi destekten dolayi bir kez daha çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Kirpinar büyüklügünde bir organizasyondu”

Program katilan güresçiler düzenlenen organizasyondan oldukça güzel bir organizasyon oldugunu ifade ederek, “Gaziantep’te ilk defa düzenlenmesine ragmen çok güzel bir organizasyon oldu. Simdiye kadar Kirpinar büyüklügünde bir organizasyon olmus” diye konustular.

Programda ayrica Geleneksel Sporlar Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür plaketi verdi.

Kaynak: İHA