Diyarbakirspor 55. Yilini Kutladi

Diyarbakirspor, 55. yilini Güneydogu Spor Yazarlari Dernegi (GSYD) tarafindan düzenlenen organizasyonla kutladi. Diyarbakirspor tarihine damga vuran unutulmaz futbolcular bir araya gelerek, nostaljik görüntüler sundu ve gösteri maçiyla futbolseverlere güzel anlar yasatti.

24 Haziran 1968 tarihinde kurulan, Dogu ve Güneydogu’dan Süper Lig’e yükselen ilk takim olan, ’4 Büyükler’ olarak adlandirilan Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas ve Trabzonspor takimlarini ayni sezonda yenen ilk Anadolu takimi olarak tarihe geçen ve ayni zamanda Türkiye’de ara vermeden üst üste iki lig çikan ilk takim olan Diyarbakirspor simdilerde Amatör Lig’de var olma mücadelesi veriyor.

5 kez Süper Lig’e yükselme ve 11 sezon bu ligde mücadele etme basarisi gösteren yesil-kirmizili kulübün 55. kurulus yil dönümü anlamli bir etkinlikle kutlandi. Güneydogu Spor Yazarlari Dernegi (GSYD) tarafindan düzenlenen organizasyonla kulübün tarihine damga vuran futbolcular bir araya geldi. Efsaneler, duygu dolu anlar yasadi.

Seyrantepe Spor Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte kulübün ilk futbolculari Emin Sevmis, Emin Kagar, Sehmus Kireçci, Ahmet Eren ile önemli basarilarin efsane futbolculari Kahraman Bozkurt, Vehbi Günay ve Çetin Insel onur konugu olarak yer aldi.

Bu isimlerin yani sira 2008-2009’da takimi Süper Lig’e çikaran efsane Baskan Dr. Abdurrahman Yakut, emektar yöneticilerden Mahsun Akbulut ile Genel Menajer Ismet Yilmaz’a, GSYD yönetimi tarafindan kulübün 55. yili anisina yapilan formalar hediye edildi.

Organizasyonu Diyarbakir Gençlik Hizmetleri Ve Spor Il Müdürü Nüammer Uslu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Diyarbakir Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Baskani Remzi Dayan, Diyarbakirspor’un eski yöneticilerinden Suat Önen gibi isimler de takip etti.

Diyarbakirspor karmasi ile Güneydogu Spor Yazarlari Dernegi (GSYD) karmasi arasinda yapilan gösteri maçini Diyarbakirspor karmasi 4-1 kazandi. Diyarbakirspor’un eski futbolculari Murat Yigiter, Seref Özkan, Mehmet Budakin, Sehmus Ay, Mehmet Altindag, Sener, Sener Özdil, Abdülkadir Çelik, Abdullah Temircan, Baris Atas, Ahmet Kurt, Erhan Ölker, Burhan Eser, Sehmus Suna, Salih Kartal ve Tarik Aygün gibi isimler forma giydi.

Etkinlikte yapilan konusmalarda Diyarbekirspor’un bölge için tasidigi öneme dikkat çekildi. GSYD Baskani Mehmet Yilmaz Bay, Diyarbakirspor’un sportif bir kimlikten çok bir misyon olduguna vurgu yaparak, bu tür etkinliklerle kulübün yeniden hak ettigi yere gelmesini amaçladiklarini söyledi.



Yakut’tan BAL müjdesi

Diyarbakirspor’u Süper Lig’e tasiyan son baskan Dr. Abdurrahman Yakut, konusmasinda önemli bir bilgi paylasti. Yakut, "Az önce Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Düsmez ile görüstüm. Insallah Diyarbakirspor, önümüzdeki günlerde BAL’a alinacak. Diyarbakirspor’a sahip çikilmasi için önümüzdeki günlerde hem federasyon hem bürokrasi nezdinde görüsmelerimiz olacak" dedi.

Yakut, anlamli organizasyon nedeniyle Güneydogu Spor Yazarlari Dernegi yönetimini tebrik etti.

Kaynak: İHA