Diyarbakir Sportif Faaliyetleri Erkek Hentbol Takimi, 2. Lig'e Çikti

Diyarbakir Sportif Faaliyetler Erkek Hentbol Takimi, Bölgesel Amatör Ligi (BAL) üçlü grup final müsabakalarinda ilk iki sirada yer aldi ve 2. Lig’e yükseldi.

Mardin’de 22-25 Haziran tarihlerinde Türkiye Hentbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi (BAL) üçlü grup final müsabakalarina Diyarbakir, Mardin ve Hakkari’den takimlar katildi.

Statü geregi ilk iki takim Hentbol Profesyonel 2. Lig’e yükselmeye hak kazandi. Diyarbakir ilini temsil eden Diyarbakir Sportif Faaliyetler D.S.K Erkek Hentbol Takimi ikinci sirada tamamlayarak, 2. Lig’e çikma hakki elde etti.

Diyarbakir Sportif Faaliyetler Hentbol Takimi Sportif Direktörü Ramazan Ayna, tamami Diyarbakirli gençlerden olusan bir takim kurduklarini söyledi.

Yas ortalamasi 16 olan ve ilk defa bir resmi müsabakalarda sans bulan hentbol takiminin, Mardin’de yapilan üçlü grup Bölgesel amatör ligini ilk ikinci sirada tamamlayarak 2. Lig’e yükselmeye hak kazanmalarinin ayri bir gurur oldugunu belirten Ayna, “Takimimizin saglamis oldugu bu basarida bizlere her zaman destek olan basta Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Spor Dairesi Baskani Ömer Bugday’a Büyüksehir Spor Sube Müdürü Bilal Sen’e, kulüp baskanima, antrenör ve sporcularima ve forma destegi veren ve sponsorumuza tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA