Yüksekovali Dagcilar Kaval Selalesi'ni Gezdi

Hakkari’nin Yüksekova Ekolojik Platformu Dagcilik ve Spor Dernegi (YEKDASDER) üyeleri, 70 kisilik ekiple Hakkari’nin ’sakli cenneti’ olarak anilan Kaval Selalesi’ni gezdi.

Hakkari’ye 50 kilometre uzakliktaki Kaval köyü sinirlarinda yer alan Kaval ve Ore selaleleri dogaseverler tarafindan yogun ilgi görüyor. Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Yüksekova Ekoloji Dagcilik ve Spor Kulübü Dernegi üyeleri de her hafta oldugu gibi Hakkari ve ilçelerini gezerek tanitmaya devam ediyor. Rehber Harun Atalay öncülügündeki 70 kisilik grup, Ore Selalesi’nde kahvalti yaptiktan sonra doga harikasi Kaval Selalesi’nde doga yürüyüsü yapip serin suyunda yüzerek günün keyfini çikardi.

“Kaval’in serin suyu turistleri cezp ediyor”

Bu sene Hakkari’de özellikle doga turizmine yönelik turistik geziler düzenlediklerini belirten Yüksekova Ekolojik Platformu Dagcilik ve Spor Dernegi Üyesi Ihsan Atay, "Her hafta bir bölgeyi tanitiyoruz. Bugün de Kaval Selalesi’ndeyiz. Dogaseverleri Hakkari’nin sakli cenneti Kaval Selalesi’ne getirdik. El degmemis doga harikasi selaleler, su an disaridan gelen misafirlerimiz tarafindan çok begeniliyor. Misafirlerimiz burada yüzüp serinliyor ve fotograf çekmeyi de ihmal etmiyorlar" dedi.

Kaynak: İHA