Uluslararasi Yasar Dogu, Vehbi Emre Ve Hamit Kaplan Turnuvasi'nin Açilis Töreni Yapildi

Istanbul Basaksehir Spor Kompleksi’nde düzenlenen Uluslararasi Yasar Dogu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Turnuvasi’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

21-25 Haziran tarihleri arasinda düzenlenen turnuvanin açilis törenine Türkiye Güres Federasyonu Baskani Dr. Seref Eroglu, Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacicaferoglu, Dünya Güres Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Maria Yaksi, Basaksehir Kaymakami Ugur Turan, TGF Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katildi.

Turnuvanin açilis konusmasini yapan Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacicaferoglu, “Dünyanin en önemli metropollerinden biri olan Istanbul’da sizleri agirlamaktan çok mutlu oldugumuzu söylemek istiyorum. Bugün burada düzenlenen bu organizasyon Türk güresi adina tam bir vefa örnegidir. Ata sporumuz diye gurur duydugumuz Türk güresi son yillarda artarak devam eden basarilariyla gögsümüzü kabartmaya devam etmektedir. Turnuvamizin basarili geçmesini temenni ediyorum. Sayin Bakanimiz Osman Askin Bak Bey’in selamlarini sizlere iletiyorum. Turnuvada mücadele eden tüm sporculara da basarilar diliyorum” seklinde konustu.



"Göreve geldigimizden bu yana hep büyük maçlari kazanmaya çalisiyoruz ve bu hedef dogrultusunda ilerliyoruz"

Turnuvaya katilan davetlileri selamlayarak konusmasina baslayan Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu ise, “Zaman sahip oldugumuz ama hakim olamadigimiz bir seydir. Tam bir yil önce yine bu salonda, ‘Türkler yeni bir tarih yazacak’ demistik. Aradan geçen üç senede takimlarimiz Avrupa’da sampiyonluklar kazandi. Grekoromen Güres Milli Takimimiz, Dünya sampiyonu oldu. Sirbistan’daki Dünya Sampiyonasi’nda 65 yil aradan sonra 4 sporcumuz Dünya sampiyonu oldu. Büyüklerde geçtigimiz yil 17 madalya kazanarak madalya rekoru kiran sporcularimiz bu sene Zagreb’de de 17 madalya kazanarak bu rekoru egale etti. Biz Türkiye Güres Federasyonu olarak göreve geldigimizden bu yana hep büyük maçlari kazanmaya çalisiyoruz ve bu hedef dogrultusunda ilerliyoruz. Bizim misyonumuz su, Türk güres seyircisi, güres ailemiz, milli takimlarini izlerken gururla izleyecegi, minderde savasan gururla mücadele eden ve sonunda altin madalya kazanan bir milli takim izletmek ve daima önemli basarilara imza atmak. Bu vesileyle 31 Temmuz’da yine bu salonda düzenleyecegimiz U17 Dünya Sampiyonasi’na da tüm güres severlerimizi davet ediyor, bu turnuvadaki tüm sporcularimiza basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA