TFF Baskani Büyükeksi Açiklamasi 'Naklen Yayin Gelirleriyle Ilgili Adimlar Atacagiz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) baskanligina yeniden seçilen Mehmet Büyükeksi, yeni dönemde naklen yayin gelirlerinin yükseltilmesi adina çalismalar yapacaklarini söyledi.

TFF Olagan Seçimli Genel Kurulu, Ankara’da gerçeklesti. Seçime tak aday olarak giren Mehmet Büyükeksi, 191 oyun 168’ini alarak yeniden baskanliga seçildi. Öte yandan genel kurulda yabanci uyruklularin, TFF’ye delege olabilmesi için verilen önerge kabul edildi. Seçimin ardindan açiklamalarda bulunan Baskan Büyükeksi, amaçlarinin Türk futbolunu ileri seviye tasimak oldugunu belirterek, “Delegelerimizin göstermis oldugu teveccühle tek aday olarak yeniden seçildik. Geçtigimiz bir yillik süreçte önemli çalismalar yaptik. Tüm futbol marka degerini artirmak adina yaptigimiz çalismalar büyük oranda kulüplerimiz tarafindan olumlu karsilandi” dedi.



“Yeni bir sayfa açmamiz gerekiyor”

Her kulübe esit mesafede durduklarini aktaran Büyükeksi, “Hedefimiz en sevilen spor dali olan futbolun marka degerini yükseltebilmek. Bununla çalismalarimiza baslamistik. Yeni bir sayfa açmamiz gerekiyor. Kulüplerimizin birbirleriyle yasadigi, hakemlerle ilgili, federasyonla ilgili yasanan sikintilari bir tarafa birakmamiz gerekiyor. Beyaz bir sayfa açmamiz gerekiyor. Biz bütün kulüplerimize ayni mesafedeyiz. Bütün kulüplerimizi ayni sekilde seviyoruz, sayiyoruz. Hiçbiri arasinda bir farklilik ve ayricalik görmüyoruz” diye konustu.



“Naklen yayin gelirimiz 500 milyon Dolarlardan, 120 milyon Dolar’a geriledi”

Naklen yayin gelirlerindeki düsüs hakkinda da Mehmet Büyükeksi, “Sampiyonlar Ligi finalinde bütün dünya gördü, nasil bir organizasyon yaptigimizi. Bunu yapmamiz için hiçbir eksigimiz yok. Insallah önümüzdeki yillarda marka degerimizi artirmak adina önemli isler yapmak istiyoruz. Naklen yayin gelirimiz 500 milyon Dolarlardan, 120 milyon Dolar’a geriledi. Yeni dönemde bununla ilgili bir takim adimlar atiyoruz. Süper Lig, 1, 2, 3. Lig ve Türkiye Kupasi’nda yeni bir format hazirligi içinde olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Hedefimiz sadece 2024 Avrupa Sampiyonasi’na katilmak degil, basarili olabilmek”

Kalici basarilari imza atmak istediklerini kaydeden Baskan Büyükeksi, “Mili Takimimizin son iki maçta elde ettigi 6 puan son derece önemli. Hedefimiz sadece 2024 Avrupa Sampiyonasi’na katilmak degil, basarili olabilmek. Çeyrek, yari finale kalabilmek. Bunu da bir seferligine yapmak istemiyoruz. Sürdürülebilir bir basari yakalamak istiyoruz. Hem Avrupa hem dünya sampiyonasina katilip hem de orada sürdürülebilir basari grafigi yakalayan Türk Milli Takimi olsun istiyoruz” degerlendirmesini yapti.

“Devletimizin yaptigi statlar, Avrupa sampiyonasini alma konusunda bize insallah önemli bir katki saglayacak”

Türkiye’nin adaylik basvurusu yaptigi 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Sampiyonalari ile alakali Mehmet Büyükeksi, “2028 ve 2032 Avrupa Sampiyonasi’ni, Türkiye’de düzenlemek için müracaat ettik. Sonuçlari 10 Ekim’de belli olacak. Orada da ümitliyiz. Güzel çalismalar yapiyoruz. Türkiye’nin organizasyon gücünü devletimiz yaptigi statlarda, Avrupa sampiyonasini alma konusunda bize insallah önemli bir katki saglayacak” açiklamalarinda bulundu.

“Kulüplerimiz transferlerini dijital olarak yapabilecekler”

Kulüplerin transfer islemlerini dijital ortama aktardiklarini belirten TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, evrak döneminin geride kaldigini ifade etti.

Büyükeksi, “26 Haziran’da yeni transfer döneminde bütün kulüplerimiz transferlerini dijital olarak yapabilecekler. Bize bundan sonra hiçbir evrak gelmeyecek” seklinde konustu.



“Baris ortami olusturmamiz lazim”

Önemli degisliklere imza atacaklarini da sözlerine ekleyen Baskan Büyükeksi, “Her seyi istisare ediyoruz. ‘Ben yaptim, oldu’ demiyoruz. Bu dönemde özellikle güven, adalet, seffaflik konusunda yine ayni çizgimizi sürdürecegiz. Baris ortami olusturmamiz lazim. Bugün genel kurulda bir degisiklik daha yaptik. Yabanci sirketlerin Türkiye’de takim alabilmesinin önemli eksikliklerinden biri de baskan veya delegesi yabanci olan birisi genel kurula katilamiyor. Bugün onu degistirdik. Göztepe’yi yabanci bir yatirimci aldi ama baskani genel kurula katilamadi” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA