Seyit Mehmet Özkan Açiklamasi 'Stratejik Is Birligi Yapmak Istiyoruz'

Altinordu Baskani Seyit Mehmet Özkan, 2012 yilindan beri Altinordu’nun futbol haklarini elinde bulunduran Altinordu Futbol Yatirimlari A.S.’nin devri basta olmak üzere ortak arayislari ve yeni sezon planlamasi hakkinda açiklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig’den, TFF 2. Lig’e düsen Altinordu’da sular durulmuyor. Kulübün mevcut durumuyla alakali da Altinordu Baskani Seyit Mehmet Özkan önemli açiklamalarda bulundu. A Takimin yarismaci haklarinin devri konusunda stratejik ortak arayislarinin sürdügünü ifade eden Baskan Özkan, "Altinordu’yu devraldigimiz günden beri üstüne koyarak yolumuza devam ettik. Özellikle tüm dünyada yasanan Covid-19 sürecinde tüm takimlar bu salginla ugrasirken biz Kusadasi’ndaki Beytullah Baliç Yerleskemiz’de bu süreci iyi yönettik. Maçlarin seyircisiz oynanmasi da bizim adimiza büyük avantaj oldu. Süper Lig’e yükselmek için final maçi oynadik ve bu maçi kaybedince lige çikamadik. Bu süreçten Altinordu olarak zarar gördük. Geçen sezonu istedigimiz gibi tamamlayamadik. Su anda A Takim yarismaci haklarimizin devri konusunda stratejik ortakla is birligi yapmak istiyoruz. Ortak bulamazsak da dünyanin sonu degil. Bizim tesislerimiz her yönüyle hazir. Kusadasi Beytullah Baliç Yerleskemizi tasarruf tedbirleri çerçevesinde kapatacagiz. Takimimiz Torbali Metin Oktay Yerleskesi’ne gelecek. Yanimiza alacagimiz ortakla her seyi madde madde dökerek bariz hale getirip onlarla bir stratejik is birligi yapmak istiyoruz" diye konustu.



"Stratejik ortaktan da istedigim takimi bir an önce Süper Lig’e çikarmasidir"

Baskan Özkan, stratejik ortaktan beklentilerini de dile getirerek, "Stratejik ortaktan da istedigim takimi bir an önce Süper Lig’e çikarmasidir. Yani benim yapmadigimi yapacak ortak ariyorum. Aldigimiz ortak, Altinordu’yu önce TFF 1. Lig’e ardindan Süper Lig’e çikartacak sonrasinda da hem A Takimi hem de akademisi ile Avrupa kupalarini hedefleyen, kurumsal yapi içinde bir takim olmak istiyoruz. Avrupa’da zaten bu isler böyle gidiyor. Böyle olunca da herkesin motivasyonu yükselecek akademimizden daha canli oyuncular yetisecek. Biz biraz A Takim’a biraz akademiye bakinca bu isler olmuyor. Benim aradigim Altinordu armasini dünya kulübü yapabilmek stratejik ortak lazim, normal ortak degil. A Takimimizin yarismaci haklarinin devri konusunda almis olugumuz kararin ardindan bugüne kadar birçok kisi bize ulasti ama ulasanlarin hepsi normal ortak idi. Benim su ana kadar bekledigim ortaklik yapisi çikmadi" seklinde konustu.



"Gözümün arkada kalmamasi lazim"

Seyit Mehmet Özkan, Türkiye’den stratejik is birligi yapmayi planladigi isimleri belirterek, "Gönlümden geçen Saran Grubu ile bu isi yapmakti. Sadettin Saran ile stratejik ortakliga girmeyi istiyordum. Kendisini de çok iyi taniyorum. Su anda kendisi Fenerbahçe baskanligina hazirlaniyor, sirasini bekliyor. Yine bir baska stratejik is birligi yapmak istedigim kisi OPET’in sahibi Fikret Öztürk idi. Fikret Öztürk’ün hem Antalyaspor hem de Bodrumspor ile ortakligi var. Su anda müsaitligi yok. Fikret abi ile is birligi yapmak isterdik. Üçüncü kisi ide Nevzat Aydin’di . Nevzat Aydin da futbol sektörüne girmek istiyor. Kendisi Istanbul’da yasadigi için Istanbul’dan kulüp ariyor. Kendisi Istanbul disina çikmak istemedigi için stratejik ortaklik olmadi. Benim aradigim insanlar bu tarz kisilerdi. Bize gelen bütün talepler stratejik ortak yerine normal ortaklik teklifleri gibi oldu. Ben kulübün yarismaci haklarini devrettigim zaman benim gözümün arkada kalmamasi lazim. Rasyonel adimlarla ciddi örgütlenme ile yapmak lazimdi fakat su an bunlar olmadi" diye konustu.



"Bu sezon istedigimiz ortagi bulur muyuz bulmaz miyiz bilemiyorum"

Yurt disindaki yatirimcilarla yapilan görüsmeler hakkinda açiklamalarda bulunan Baskan Özkan, "Türklerle istedigimizi bulamayinca yabanci ortak arayislarina döndük. Su anda görüstügümüz üç grup var. Bunun avantajlarinin oldugu kadariyla dezavantajlari da var. Olma ihtimaline karsilik olmama ihtimali de var. Görüstügümüz kisiler 6-7 ay öncesine kadar ’Takimi Süper Lig’e çikar, ortak olalim’ diyorlardi simdi ise keske düsmeseydiniz demeye basladilar. Bu anlamda süreç böyle geçiyor. Bu sezon istedigimiz ortagi bulur muyuz bulmaz miyiz bilemiyorum. Ben gelecek kisi veya gruplardan önce para degil, ortagin bu isi yapabilirligi ve benim çizdigim çerçeveyi görmek istiyorum" dedi.

Seyit Mehmet Özkan sözlerini söyle tamamladi:

"Eger yabanci ortak olursa ve buraya yatirim yapacaksa öyle ’Yabanci oyuncu oynatmayacaksin’ diye kisitlayici madde koyamam. Ben burayi yönetirken A Takim maçlarinda ilk 11’de 4 tane Öz Kaynak Sistemi oyuncusu oynayacak diye kural koyabiliyordum. Yabanci ortak gelirse bunlari kullanacaktir. Biz TFF 1. Lig’de mücadele ettigimiz sürece kendi Öz Kaynak Sistemi’nden yetistirdigimiz oyuncularimizla, yabanci oyuncu oynatmadan mücadele ettik. Insanlara heyecan vermisiz, farkindalik olusturduk. Altinordu’yu bir adim ileriye oynatmak için stratejik ortak yapacagiz. Eger böyle birilerini bulamazsak dünyanin sonu degil. Biz yine kendi oyuncularimizi yetistirecegiz. Öyle diger takimlarin yaptigi gibi bir sürü oyuncu transfer edecek paramiz yok. Biz yolumuzdan devam edecegiz. O da bir yoldur. Bir iki ay içinde bazi durumlar netlesir. Eger ortak olmazsa gelecek sezon Altinordu armasini iyi yerlere getirmek için çalismaya devam edecegiz."

Kaynak: İHA