Serdar Saatçi Açiklamasi 'Hedefimiz, Uzun Zamandir Gidemedigimiz Avrupa Sampiyonasi'

Ümit Milli Takim’in basarili savunmacisi Serdar Saatçi, uzun süredir Avrupa Sampiyonasi’na gidemediklerini söyleyerek, "Bizim hedefimizde her zaman sampiyonaya gitmek var. Her kampa geldigimizde bunun amaci ve dogrultusunda geliyoruz" dedi.

Ümit Milli Takim’in, hazirlik maçinda Bosna Hersek’i 4-1 maglup ettigi müsabakanin ardindan ay-yildizli futbolcu Serdar Saatçi, Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. U21 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri öncesi tamamlanan kamp döneminde tek hedefin sampiyona katilmak oldugunu belirten Serdar, “Hedefimizde kampa baslamadan önce Avrupa sampiyonasi vardi. Uzun bir süredir Avrupa sampiyonasina gidemiyoruz. Bizim hedefimizde her zaman sampiyonaya gitmek var. Her kampa geldigimizde bunun amaci ve dogrultusunda geliyoruz. Son 2 kampi güzel galibiyetle bitirdik. 3 maçi da kazandik. 3 ay sonrada Avrupa sampiyonasi maçinin ilk 2 tanesini Italya ve Irlanda’ya karsi oynayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Takimin havasi muhtesem”

Takim içerisindeki arkadas ortaminin aldiklari galibiyetlerle sahaya iyi yansidigini aktaran 20 yasindaki oyuncu, “Zaten bir takim için sampiyonluk istiyorsan, en önemlisi aile havasi olusturabilmektir. Biz de bunun için oyunlar oynuyoruz. Gerek saha içinde gerek saha disinda olsun. Kitaplar okuyoruz, birlikte aktiviteler yapiyoruz. Takimi hep bir arada tutmaya çalisiyoruz. Takimin havasi muhtesem, bu sekilde hedefimize ulasabilecegimizi düsünüyorum” seklinde konustu.



“Bu sene benim için, çikis senesi olacak”

Geçtigimiz sezon basinda Besiktas’tan, Portekiz ekibi Braga’ya transfer olan genç futbolcu, ilk sezonunda iletisim ve lig farkliligindan kaynakli çok fazla zorlandigini dile getirerek, “Ilk gittigim zamanlar çok zordu. Bu senenin benim için alisma senesi oldugunu biliyordum. Gittigim ilk 2-3 ay benim için zor geçmisti. Dil bilmedigim için biraz zorlanmistim. Sirp bir arkadas edindim. Benim annem de Sirp oldugu için biraz Sirpça biliyordum. Portekiz’de bana çok yardimci oldu. O süreci öyle atlattim. Dil derslerine de baslamistim, onu da ilerlettim. Kulüp baskani ve hocamla birlikte oturup konustuk. Bu sene benim için, çikis senesi olacagini düsünüyorum” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA