Samsunspor, Basketbolda Da Süper Lig'de

Spor Toto 1. Lig’de sampiyon olan Samsunspor Futbol Kulübü’nün ardindan Erkekler Basketbol 1. Ligi’nde sampiyon olan Samsunspor Basketbol Takimi da Süper Lig’e yükseldi.

Normal sezonu 2. sirada bitirerek play-off’lara kalan Samsunspor Basketbol Kulübü, çeyrek finalde Harem’i, yari finalde Sigortam.Net’i eleyerek finalde Semt77 Yalova’nin rakibi olmustu. Samsun’daki ilk 2 maçi kazanan kirmizi-beyazlilar, bugün 3. maçta Yalova’da rakibiyle karsi karsiya geldi. Bir ara çift haneli sayilarla geri düsen Samsunspor, maçi 65-58 kazanarak durumu 3-0’a getirdi ve Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Futbol kulübünün Süper Lig’e yükseldigi sene basketbol takiminin da Süper Lig’e yükselmesinden mutluluk duydugunu ifade eden Samsunspor Kulübü Baskani Yüksel Yildirim yaptigi açiklamada, "1 degil 2 sampiyonluk. 100. yilda Samsunspor konusarak degil icraat ederek 100. yila damgasini vurdu! Bu sehrin çocuklari hem sahada hem parkede çifte kupa ile unutamayacaklari bir sezon yasadilar. Iyi ki varsiniz. Artik sehr-i Samsun’da çocuklarin yüzü hep gülüyor" dedi.

Böylece Samsunspor’un hem futbol hem de basketbol takimlari yeni sezonda sehrini Türkiye’nin en büyük liglerde temsil etme firsati yakaladilar.

Kaynak: İHA