Sabah Tarlada, Öglen Okulda, Aksam Çadirda Antrenman Yapiyor

Kilis’te Okul Sporlari Türkiye Bilek Güresi Sampiyonasinda 60 kiloda Türkiye 5’incisi olan depremzede ögrenci, sabah tarlada, aksam çadirda, öglen okulda, aksam ise çadirda antrenman yaparak turnuvalara hazirlaniyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 il içinde olan, Kilis ilinde yasayan 14 yasindaki depremzede Ayse Nur Gülpayam, büyük basarilara imza atti. 11-13 Haziranda Kayseri’de yapilan 302 sporcunun katildigi Okul Sporlari Türkiye Bilek Güresi Sampiyonasinda Ayse Nur Gülpayam 60 kiloda Kilis Sampiyonu oldu. Karamanda düzenlenen bilek güresi turnuvasinda bölge sampiyonu ve Kayseri’de düzenlenen Türkiye bilek güresi Sampiyonasinda Türkiye 5’incisi oldu. Deprem öncesi günde 7-8 saat boyunca antrenman yapan Ayse Nur, depremde yikilan evleri nedeniyle çadirda kalirken, antrenmanlarini ise sabah çalistigi tarlada, öglen okulda, aksam ise çadirda yapamaya basladi.

Depremden sonra 1-2 saatlik antrenmanlarla hazirlanan Ayse Nur, Kilis il 1.’ligi, bölge 1.’ligi ve Türkiye 5.’ligi derecelerini elde etti.

Depremden sonra sporu birakan agabeyini örnek aldi

Bilek güresine baslarken abisini örnek alan depremzede ögrenci Ayse Nur Gülpayam’in yaptigi açiklamada, bilek güresine baslarken depremden dolayi sporu birakan agabeyini örnek aldigini söyledi.

"Yapamazsin basaramazsin’’ diyenlere inat agabeyi ve ailesi için sampiyon oldugunu anlatan Gülpayam, spora baslamadan bir sene önce spor odasi tahtasina sampiyon Ayse, sampiyon Zeliha, Sampiyon Emine yazmistik. Bir sene sonra bu yazdiklarimiz gerçek oldu. Okulun tek beden egitimi ögretmeni Erdem hocamizin bizi kesfetmesinden bir sene sonra sampiyonluklar ve madalyalar getirmeye basladik. Depremden önce günde 7-8 saat çalisirken depremden sonra çadirda yasadigimiz için annemle babamla kardesimle antrenman çalisma zamanimiz 1 saate düstü" dedi.

Madalyalari ve hatiralari enkaz altinda kaldi.

Bir çok bransta madalyalari bulunan Gülpayam, deprem enkazinda ise kaybettigi madalyalarini ariyor. Her gün enkazda madalyalarini arayan Gülpayam, "Çok madalyam vardi. Depremde canimizi zor kurtardik, evimiz yikildi. Madalyalarim ve hatiralarim enkaz altinda kaldi her gün madalyalarimi bulma umuduyla enkazda annemle birlikte ariyoruz insallah bir gün bulacagiz" seklinde konustu.

Köyden sampiyonluga

Gülpayam, köy hayatindan sampiyonluga uzanan süreçte bulunmaya devam edecegini belirterek, siradaki hedefin Avrupa Sampiyonlugu oldugunu kaydetti.

Gülpayam, "Köyden Türkiye Sampiyonlugu’na giden yolculukta bende varim. Emine’de var, Zeliha’da var. Birlikte sampiyon olduk, tekrar sampiyon olacagiz. Siradaki hedefimiz Avrupa sampiyonlugu’’ ifadelerini kullandi.

"Kizini gönderme dediler, kizim sampiyonlukla döndü"

Depremzede Sporcu Ayse Nur Gülpayam’in annesi Zübeyde Gülpayam ise çevredekilerin kizini turnuvalara göndermemesi nedeniyle telkinlerde bulundugunu anlatirken, kimsenin söyledigine aldiris etmedigini ve kocasini da ikna ettigini kaydetti.

kizinin Türkiye sampiyonu olacagina inandigini anlatan anne Gülpayam, "6 Subatta evimiz yikildi, kizim bu nedenle bilek güresi turnuvalarina katilamadi. Kizim bilek güresinde çok basariliydi ama herkeste bana "Kizin yapamaz, edemez, senin bilek güresine gönderdigin kisi kizin, sakin gönderme, okusun, sporu bos ver’ diyerek bizi ikna etmeye çalistilar. Aama ben onlari dinlemedigim gibi kocami da ikna ettim. Kizimin arkasinda durduk. Kizimda bir isik gördüm. Çadirda yasadigimiz için birakir mi, acaba sporu dedim ama kizim inatla, azimle devam etti. Ilk önce Kilis 1’incisi, bölge 1’incisi ve Türkiye 5’incisi oldu. Hedefi Türkiye sampiyonlugu. Insallah kazanacak. Biz gitmesini istiyoruz. Ilk basta kararsizdim ama simdi ölene kadar kizimin arkasindayim, kazansin basarsin her zaman yanindayim" diyerek desteginin devam edecegini ifade etti.

Antrenmanlara devam ediyor

Bilek güresi seçmelerinde 3 sporcu kesfetmesinin ardindan sampiyonluga kadar durmadan devam ettiklerini dile getiren Beden Egitimi Ögretmeni Erdem Çelik, "Bransim olan bilek güresi sporunda seçmeler yapip 3 sporcu kesfettim. Bunlar biri Ayse Nur Gülpayam, abisiyle birlikte bilek güresi sporu ile ilgilenip olumsuz hayat sartlarina ragmen mücadelesini birakmadi. Sporcum Kilis Sampiyonu, Bölge Sampiyonu ve Türkiye 5’incisi oldu. 6 Subat deprem felaketinde evi yikildi, çadirda kaldi, ailesine tarlada yardim etti. Ayse Nur’da antrenmanlarini birakmayip sampiyon oldu. Ayse’ye inaniyor ve güveniyorum Türkiye sampiyonu ve Avrupa sampiyonu olacak’’ diye konustu.

Kaynak: İHA