Ömer Furkan Banaz Açiklamasi 'Burada Çirpinmak, Bataklikta Çirpinmaktan Farksiz'

Bursaspor Kulübü Baskani Ömer Furkan Banaz, resmi olarak istifa etmeden önce düzenledigi basin toplantisinda, "Burada çirpinmak, bataklikta çirpinmaktan farksiz. Sabirli, sakin ve itidalli olmak gerekiyor. bir an önce buradan çikma baskisi maalesef karar vericileri hatalara sürükleyecektir. Geldigimizden bu yana üzerinde itina ile durdugumuz birlik beraberlik buradan çikis kapisinin anahtaridir" dedi.

Bursaspor Kulübü Baskani Ömer Furkan Banaz, Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri’nde basin toplantisi düzenledi.

Göreve geldikleri dönemdeki kulübün durumunu hatirlatan Banaz, "Sezon basi camiada olusturan hava ile sehir bir araya gelmis çesitli kampanyalar ile Bursaspor’a destek olunmus ve sezon basinda 17 oyuncu Bursaspor’umuza transfer edilerek kadro planlamasi yapilmistir. Aslinda bu konu bugün neden burada oldugumuzun hem sorusu, hem de cevabi. 2010 yilindan beri yapilan transferlerin sayisi 153 Sampiyon olduktan sonra yapilan hatalar örgüsü ve kurumsallasamamanin getirdigi nokta bu" diye konustu.



"Hala transfer baskisi olmasi gerçekten akil ve mantik ile izah etmek zor"

Geçmiste yasanan hatalara deginen Ömer Furkan Banaz "Bitmek bilmeyen kongre arzusu adamcilik birazdan anlatacaklarim ile eger ortada bir basarisizlik oldugunu düsünüyorsaniz, biz hatamizi kabul etmesini biliriz. Peki geçmiste yapilan hatalari kim kabul edecek Bursaspor geçmisi ile ne zaman yüzlesecek? Transfer yapilmasi imkansiz olan bir tabloda üzerimizde hala transfer baskisi olmasi gerçekten akil ve mantik ile izah etmek zor. Imkanlarin sonuna kadar kit oldugu dönemde göreve gelerek tahtayi açip, daha önceden belirlenen oyunculari kadromuza kattik. Bütün oyuncular sözlesmelerini tek tarafli fesih etmeye çalisirken defalarca ikna turlari yaptik, geçmisten gelen alacaklarini yönelik ödeme yaptik fakat istedigimiz sonuca ulasamadik" seklinde konustu.



"182 milyon TL’lik vergi cezamizi 8 milyon 800 bin TL’ye düsürdük"

"Biter dediler, lakin yasatmak için bütün gücümüzle çabaladik ve yasattik" diye sözlerine devam eden Baskan Banaz, "Bu varolus mücadelesinde yalniz kalmamiza ragmen pes etmedik, yilmadik geldigimiz noktada Toplamda 270 adet tedarikçi borçlu dosyamiz vardi bugün 85 adete düsürdük, 115 adet Bursaspor’un alacakli oldugu dosya vardi, takip ettik ve tahsil ettik sayisi 35’ e düsürdük. 182 milyon TL’lik vergi cezamizi ’borcumuz degil’ 8 milyon 800 bin TL’ye düsürdük. Transfer tahtasinda bulunan 62 dosyanin 17 tanesini kalici olarak kapattik. Bunlara ek olarak 9 dosya ile anlasma yapilarak taksite baglanmis ödemeleri yapiliyor, anlasilan toplam dosya sayisi 26, toplam ödenen 41 milyon 494 bin 278 TL, bu anlasmalar sonucunda 50 milyon 678 bin 984 liralik indirim alinmistir" ifadelerini kullandi.

"Baska Bursaspor yok"

Baska Ömer Furkan Banaz, birlik beraberligin de altini çizerek, "Davasi devam eden futbolcu dosya sayisi 9, bu rakam mevcut 62 adet dosyanin içindedir sonuç olarak geldigimiz noktada tablo bu, burada çirpinmak, bataklikta çirpinmaktan farksiz. Sabirli, sakin ve itidalli olmak gerekiyor. bir an önce buradan çikma baskisi maalesef karar vericileri hatalara sürükleyecektir. Geldigimizden bu yana üzerinde itina ile durdugumuz birlik beraberlik buradan çikis kapisinin anahtaridir. Birlik beraberlik anahtarin ta kendisidir ve bizce paha biçilemezdir. Bursaspor kisisel hirslarin, intikam duygularinin hesabinin görülecegi bir yer konumunda olmaktan bir an önce çikartilmalidir kim olursa olsun birlik beraberlik yolu ancak bizi arzu ettigimiz noktaya tasir. Birlik beraberligin karsisinda hiçbir güç duramaz bu yolda firtinalar, depremler, kazalar elbet olacaktir. Bu tip felaketler bizi birbirimizden ayirmamali aksine birbirimize daha da siki sarilmaliyiz çünkü bizim birbirimizden baska tutunacak dalimiz yok. Tutacak baska takimimiz da yok artik bütün sehrin bu yükü omuzlarina almasi gerekiyor baska Bursaspor yok" dedi.

Kaynak: İHA