Minikler Türkiye Halter Sampiyonasi Keçiören'de Düzenlendi

Türkiye Halter Federasyonu Minikler Türkiye Halter Sampiyonasi Keçiören Naim Süleymanoglu Spor Tesis gerçeklestirildi.

Sampiyonaya 22 ilden 97 erkek, 68 kiz sporcu katildi.

Sampiyonanin açilisi ise Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un da katilimiyla yapildi. Toplam 165 sporcunun mücadele için hazir bulundugu sampiyona öncesinde konusan Baskan Turgut Altinok, geçtigimiz günlerde yasamini yitiren Eski Türkiye Halter Federasyonu Baskanlarindan Kenan Nuhut için rahmet dileklerini ileterek, “2 gün önce rahmetli Rahman’a ugurladigimiz Halter Federasyonu Baskanligimizi yapmis olan, devletimize büyük hizmetler sunan ve halterin gelismesine katki saglayarak, halterin ilgi odagi olmasinda önemli çalismalar yapan Kenan Nuhut’u rahmet aniyor, mekâninin cennet olmasini diliyorum” dedi.



“Önce sampiyon olacaginiza inanmaniz gerekiyor”

Sampiyonaya katilmak üzere Türkiye’nin dört bir yanindan gelen minik haltercilere ve antrenörlere basarilar dileyen Altinok konusmasini söyle sürdürdü:

“Türkiye’nin her yerinden 22 ilinden gelen sporcu, antrenör ve kulüp yöneticilerine hos geldiniz diyorum. Yarinlar sizin gençler. Bu spor salonumuzda nami diger Herkül olan Naim Süleymanoglu’nun ismini yasatiyoruz. Naim Süleymanoglu 10 yasindayken Brezilya’da dünya sampiyonu oldu. Dünya, Avrupa ve olimpiyat sampiyonalarinda halterimizin ayri bir yeri var. Gelecegin Nurcan Taylanlari, Naim Süleymanogullari sizler olacaksiniz. Bu salonda Türk bayragimizi dalgalandirmis Istiklal Marsimizi okutmus, Türklerin gücünü gösteren sporcularimizin isimleri var. Ben de 2004 Atina Olimpiyatlarina gitmistim. Halter Federasyonu Yönetim Kurulu üyesiydim. O zaman 3 tane altin madalya alindi. Gümüs ve bronz ile Türkiye bir tek halterde olimpiyatlarda altin madalya almisti. Yani halterin ayri bir yeri var. Önce sampiyon olacaginiza inanmaniz gerekiyor. Atatürk ne diyor ‘Ben sporcunun zeki, çevik, ayni zamanda ahlakli olanini severim.’ Spor yapan gençlerimiz saglikli gençlerimizdir, kötü aliskanliklardan uzak duran gençlerimizdir, egitim ve ögretim hayatinda basarili olan gençlerimizdir. Her birinize sampiyonada basarilar diliyorum. Hayatta olan haltercilerimize saglik ve sihhatler, rahmeti rahmana kavusanlara da yüce rabbimden rahmet diliyorum.”

Baskan Altinok konusmasinin ardindan yarismayi bugün tamamlayan ve dereceye giren sporculara madalyalarini takdim etti.

Kaynak: İHA