Milli Dartçilar Avrupa Sampiyonu Oldu

Ispanya’da yapilan Avrupa Elektronik Dart Sampiyonasi’a Milli Takim kadrosunda yer alarak katilan Denizlili 5 sporcu, toplamda 4 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalya kazandi.



Pamukkale Belediyespor’un basarili dartçilari Ispanya’da gerçeklesen Avrupa Elektronik Dart Sampiyonasina Milli Takim kafilesiyle katildi.

Pamukkale Belediyespor’un da antrenörlügünü yapan Murat Dirier önderligindeki Milli Takim kadrosunda mavi-beyazli ekibin sampiyon dartçilari Zehra Gemi, Esma Dogan, Ceylin Atas, Ayse Bodur ve Burak Yasin Turgut yer aldi. Geçtigimiz sene Gençler Avrupa Dart Sampiyonasi’nda 1 gümüs ve 1 bronz madalya kazanan Zehra Gemi bu turnuvada U 19 kategorisinde Avrupa Sampiyonu olurken, U 19 Açik Avrupa Turnuvasinda da altin madalya kazandi. U 19 Takimlar kategorisinde de gümüs madalyanin sahibi olan Gemi, 301 Açik Turnuva Büyük Kadinlar kategorisinde üçüncü oldu. Pamukkale Belediyespor’un bir diger sporcusu Esma Dogan ise U 16 Kizlar kategorisinde Avrupa Sampiyonu olarak altin madalya kazandi. U 16 Kizlar Tekli Açik kategorisinde ise üçüncü oldu. U 16 Kizlar Tekli Açik kategorisinin sampiyonu da yine Pamukkale Belediyespor ekibinden çikti. Pamukkale Belediyesporlu Ceylin Atas rakiplerini geride birakarak altin madalyanin sahibi oldu.

Spor yasamini mavi-beyazli kulüpte sürdüren genç sporcular toplamda Ispanya’dan 4 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalya ile dönerek hem Pamukkale Belediyespor’u hem de Denizli’yi gururlandirdi.

Kaynak: İHA