Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Yari Otomatik Ofsayt Teknolojisini Türk Futboluna Kazandirmak Için Çalisiyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Mehmet Büyükeksi, 4 yillik maliyeti 8 milyon Euro olan yari otomatik ofsayt teknolojisini yeni sezonda Türk futboluna kazandirmak için var güçleriyle çalistiklarini söyledi.

TFF’nin Olagan Seçimli Genel Kurulu, Ankara’da gerçeklestiriliyor. Seçime tek aday olarak giren mevcut baskan Mehmet Büyükeksi, toplantida açiklamalarda bulundu. Sözlerine liglerinde ve ulusal turnuvalarda basarili olan kulüpleri tebrik ederek baslayan Büyükeksi, 6 Subat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen ve yasamini yitiren vatandaslara bassagligi ve geçmis olsun dileklerinde bulundu. Ülke futbolunu gelistirmek için var gücüyle çalistiklarini ifade eden Baskan Büyükeksi, “Futbolumuzun gelisimi için çözüm odakli ve tüm paydaslari merkeze alan bir yönetim anlayisini benimsedik. Basariyi bireysel çabalarin ötesinde tüm paydaslarimizin uyumunun bir neticesi olarak görüyoruz. Söz söylemek için önce dinlemek gerekir diyerek çiktigimiz yolda, sizlerle sürekli istisare halinde olduk. Türk futboluna ortak akli hakim kildik. Türk futbolu için dogru ve yararli olani adil, seffaf ve tarafsiz bir yönetim anlayisi ile hayata geçirdik. Hiçbir kisiye veya gruba ayricalik vermedik, vermeyiz” diye konustu.



“Futbolumuzu ileriye tasiyacak birçok projeyi baslattik”

22 stratejik plan belirlediklerini söyleyen Büyükeksi, “1 yillik sürede sizlerle birlikte gelecek 5 yili planlayarak, futbolumuzu ileriye tasiyacak birçok projeyi baslattik. Yeni dönemde üzerinde hassasiyetle duracagimiz konularin basinda strateji plani geliyor. Ocak ayinda ‘The Game Plan’ açilis törenimizi gerçeklestirdik. 11 stratejik amaç altinda tam 22 stratejik hedef belirledik. Bu hedefler üzerinde çalismalarimiz devam ediyor. Yil sonunda gerçeklestirecegimiz ‘Büyük Futbol Çalistayi’ ile Türk futbolunun kisa, orta ve uzun vadeli stratejileri ve yol haritasini hep birlikte kamuoyu ile paylasacagiz” cümlelerine yer verdi.

“Önümüzdeki 6 ay içerisinde futbol ailesinin tüm taraflariyla görüsmeler yapacagiz”

Mehmet Büyükeksi, ilerleyen zamanlarda yapacaklari faaliyetlerle ilgili de bilgi vererek, su degerlendirmelerde bulundu:

“Futbol akademileri projelerimizi hayata geçirdik. Bu proje ile alt yapilarda Türk futbol modelini olusturuyoruz. Bu anlamda Avrupa’daki ve Türkiye’deki birçok kulübün akademilerini ziyaret ettik. Dünyaca ünlü ‘Double Pass’ sirketiyle anlastik. Bunlara ilave olarak yaptigimiz çalismalarla kulüplerimize stopaj iadelerini altyapi için kullanma imkani getirdik. Bir digeri ise kulüplerimizin kendi akademilerinden yetistirdigi oyuncular sayesinde disaridan transfer gereksinimlerini en alt seviyeye indirebilmesi olacak. Diger yandan; önümüzdeki yillarda daha zengin ve nitelikli hakem havuzu olusturabilmek adina da hakem akademisini kurduk. Hakemlerimiz kariyerlerine ilk basladiklari andan itibaren onlari gelistiren, destekleyen, gelisim süreçlerini takip eden bir sistemde egitim almaya basladilar. Bu sayede hakemlerimizin profesyonel liglere geldiklerinde minimum hata, maksimum performans göstermelerini hedefliyoruz. Türk futbolunun marka degerini artirmak adina önemli bir projeyi daha hayata geçirdik. UEFA Sampiyonlar Ligi, Alman ve Belçika lig yapilarini yeniden düzenlemis ‘Hypercube’ firmasi ile isbirligi protokolü imzaladik. Önümüzdeki 6 ay içerisinde futbol ailesinin tüm taraflariyla görüsmeler yapacagiz. Böylece, önümüzdeki senelerde Süper Lig, 1. Lig, 2. ve 3. Lig ile Türkiye Kupasi’nda oynanacak format ve fikstür yapisini birlikte yeniden olusturacagiz.”

“Yari otomatik ofsayt teknolojisini Türk futboluna kazandirmak için var gücümüzle çalisiyoruz”

Teknolojik gelismeleri Türk futboluna adapte etmeye çalistiklarini da kaydeden Büyükeksi, “Dijitallesme ile ilgili önemli adimlar attik, atiyoruz. Dijital hakem atama sistemine geçtik. Gözlemci raporlarini dijital hale getirdik. 4 yillik maliyeti 8 milyon Euro olan yari otomatik ofsayt teknolojisini yeni sezonda Türk futboluna kazandirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Önümüzdeki sezondan itibaren tüm liglerimizde profesyonel futbolcu lisans islemlerini dijitale tasidik. Dijital mecralarda üretecegimiz içeriklerden ve arsiv görüntülerimizden elde edecegimiz gelirleri yine kulüplerimizle paylasacagiz” dedi.



“Türk futbolunda süreklilik arz eden gelir kaynaklarina kavusmamiz gerekiyor”

Futbolu gelistirmek adina birçok alanda çalismalarina devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Baskan Büyükeksi, “Türk futbolunda süreklilik arz eden gelir kaynaklarina kavusmamiz gerekiyor. Bunun için dostluga ve isbirligine, sükunete ve empatiye, birbirimize güvenmeye, bu güzel oyunun güzel taraflarini ön plana çikarmaya ihtiyacimiz var. Önümüzdeki dört yil boyunca sizlerle birlikte Türk futbolunu sportif performansta ileri tasimaya, kulüplerimizin gelirlerini iyilestirmeye, yayin gelirlerini artirmaya, milli takim ve kulüplerimizi Avrupa ve dünya siralamasinda yukari çikarmaya, futbolun seyirci kitlesini büyütmeye, marka degerini, itibarini, imajini güçlendirmeye, futbol sevgisini artirmaya odaklanacagiz” açiklamasini yapti.

“Hedefimiz sadece Euro 2024’e katilmak degil, basarili futbolumuzla bu turnuvaya damga vurmak”

Futbol organizasyonlarinda büyük basarilar saglamayi hedeflediklerini vurgulayan Mehmet Büyükeksi, “Bizim hedefimiz sadece Euro 2024’e katilmak degil, basarili futbolumuzla bu turnuvaya damga vurmak. Euro 2028 ve 2032 turnuvalarinda sadece ev sahibi olmak degil, bu güzel ülkenin bugüne kadar gerçeklestirdigi organizasyonlar arasinda en güzel, en basarili ev sahibi olmasini saglamak. Bu hedeflere ancak birlik ve beraberlik içinde ulasabiliriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA