Gençlik Ve Spor Bakani Bak Açiklamasi 'Türk Futbolunun Marka Degerini Artirmak Istiyoruz'

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olagan Seçimli Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada, “Türk futbolunun marka degerini artirmak istiyoruz. Futbolun sorunlarini her zaman görüsmeye, degerlendirmeye açigiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, TFF’nin Ankara’da gerçeklestirilen Olagan Seçimli Genel Kurulu’nda açiklamalarda bulundu. Yeni yapilan stadyumlardan 35’inin tamamlandigi belirten Bakan Bak, “Türk futbolu olarak Cumhurbaskanligimiz önderliginde, Avrupa’nin en yeni, dünyanin da en önemli tesislerine sahibiz. Su ana kadar 35 stadyum tamamlandi, 7’si devam ediyor, digerleri de sürdürülmekte” ifadelerini kullandi.

“Türk futbolunun marka degerini artirmak istiyoruz”

Ülke futbolunu ileri seviyelere tasimak için çalistiklarini kaydeden Bakan Bak, “Türk futbolunun marka degerini artirmak istiyoruz. Futbolun sorunlarini her zaman görüsmeye, degerlendirmeye açigiz. Istiyoruz ki bu yüce millet hep sevinsin, gülsün. Deprem bölgesindeki desteklere devam etmemiz lazim. O bölgenin ayaga kalmasi için hep birlikte bu süreci sürdürmemiz lazim” diye konustu.



“Organizasyon kapasitesi en büyük ülkelerden birisiyiz”

Her türlü spor organizasyonuna ev sahipligi yapabilecek kapasitede olduklarini aktaran Bakan Osman Askin Bak, “Antrenörlerimiz basta olmak üzere onlarin egitimi ile ilgili çok büyük reformlar yapmamiz lazim. Altyapidaki antrenörlere büyük destekler vermemiz lazim. Bu süreci birlikte yönetelim. Bizim de artik oyuncu ihraç edip, daha büyük basarilara ulasmamiz lazim. Organizasyon kapasitesi en büyük ülkelerden birisiyiz, pek çok organizasyona ev sahipligi yapabilecek kapasitedeyiz. Biz, gençlerimizin en iyi sekilde egitilmesi için, firsatlar taninmasi için çalisacagiz. Avrupa Futbol Sampiyonasi 2028 ile 2032 yillariyla ilgili basvurular var. Onlarin olumlu sekilde yansiyacagina inaniyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA