Fenerbahçe'den Ceza Tepkisi

Fenerbahçe Kulübü, Ziraat Türkiye Kupasi Final müsabakasinda yasanan saha olaylari nedeniyle verilen cezaya tepki gösterdi.

Sari-lacivertli kulüpten konuyla ilgili yapilan açiklamada, "Futbol takimimizin 11 Haziran 2023 tarihinde Medipol Basaksehir ile oynadigi Ziraat Türkiye Kupasi final müsabakasinda kulübümüz, Disiplin Kurulu’na sevk edilmistir.

PFDK tarafindan ’Fenerbahçe’nin, taraftarlarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle 84 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina ve merdiven bosluklarinin bos birakilmamasi nedeniyle ise de kulübümüzün 84 bin TL ve 237 bin 500 TL ile cezalandirilmasina karar verilmistir.’

Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan düzenlenen ve tüm süreçleri (güvenlik-operasyon-tribün organizasyonlari) yine TFF tarafindan yönetilen final organizasyonunda, kulübümüze sorumluluk atfedilerek cezalandirilmasi tamamen mantik disi keyfi bir karardir. Rakiplerimizin maçlarinda kötü söz ve tezahüratlari görmezden gelen, hiçbir ceza tayinine yer vermeyen TFF ve ilgili kurumlarinin, söz konusu Fenerbahçe oldugunda mantik disi, keyfi kararlara imza attigi gerçegine bir kez daha sahit olduk.

TFF’nin ilgili kurumunun verilen bu mantik disi kararlardan derhal dönmesi gerektigini vurgulamak isteriz" denildi.

Kaynak: İHA