Eskisehirspor Kulüp Baskani Erkan Koca Açiklamasi

Eskisehirspor Olagan Genel Kurulu’nda konusan Kulüp Baskani Erkan Koca, Türkiye’nin önemli bir firmasiyla görüsme yapmak için Istanbul’a gidecegini belirtirken, sosyal medyada kulüp hakkinda yapilan bazi paylasimlara “Biz büyük camiayiz, bizi kimse asagilayamaz” diyerek yanit verdi

Eskisehirspor’un ‘Dernek’ statüsünden çikip, ‘Spor Kulübü’ olarak yeni bir tüzük ile Gençlik ve Spor Bakanligi’na tescili gerçeklestirilen Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi’nda oy birligi ile kabul edilirken, Kulüp Baskani Erkan Koca toplantida yaptigi konusmada, takimin küme düsmesi, ara transfer sürecinde Trabzonspor dosyasinin kapatilmasi ve Bölgesel Amatör Lig’de takimda kalacak oyuncular hakkinda önemli açiklamalar yapti.

Bölgesel Amatör Lig’den düsülen sezonda ocak ayi transfer döneminde Trabzonspor dosyasinin kapatilmasi sürecini açiklayan Baskan Koca, Gençlik ve Spor eski Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’na rica ederek Eskisehir’i ve Eskisehirspor’u ziyaret ederek altyapi tesislerini kazandirdiklarini söyledi.

Sosyal medyan Eskisehirspor’u asagilayici paylasimlara tepki gösteren Baskan Koca, Eskisehirspor’un büyük bir camia oldugunu yineleyerek gelecek sezon amatör ligde takimda kalacak oyuncularla görüstüklerini belirtti.

Baskan Koca, transfer yapilmasina ragmen futbolcularin aslan gibi mücadele ettigini vurgulayarak, 16 tane transfer dosyasini yönetim kurulumuzun çabalariyla, taraftarlar birligi baskani Murat Diri dostumla sehir sehir gezerek, futbolculara olan borcumuzun bir kismini ödedik. Futbolculardan imzalari topladik. Biz Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’nu Eskisehir’e getirdik. Bakanimizla Ankara’ya gittik, bakanlikta rica ettik. Bakanimiza Eskisehir’e gelin, Eskisehirspor’u ziyaret edin dedik. Tüm taraftarlarimizin sosyal medyada organize ettigi kampanyayla Spor Bakanimizi Eskisehir’e getirdik. Bakan Eskisehir’e geldiginde bir tesis sözü almayi istiyorduk. Spor bakanini burada taraftarla karsiladik. Bakanimiza Eskisehirspor’u anlatti. Vali bey de kendisine Eskisehirspor’dan bahsetti. O zamanki AK Parti Il Baskanimiz Eskisehirspor’u Spor Bakanina anlatti. Bakanimiz saat 3’te Eskisehir’den ayrilmasi gerekirken buradaki tesis ücretini yatirip 100 milyon lirayi bulduk. Su an bizim olan tesislere yüzde 80’ini biten 100 milyon liralik bir altyapi tesisi yapiliyor. Ihalesini verdigimiz isadami Ali Ihsan Bey’den sponsorluk rica ettik. Trabzonspor dosyasinin kapatilmasini istedik. Bize kimse inanmadi. Trabzonspor dosyasi kapanmaz dediler. Bu dosyayi kapatamazsiniz dediler. 5-6 yil sosyal medyadan Eskisehirspor camiasini asagiladilar. Biz büyük camiayiz, bizi kimse asagilayamaz. Bir tane isadami çikmadi. Kampanyalar düzenlendi.

Bu sehrin odalari, sanayicileri var. Trabzonspor dosyasini biz kapattik. Valimizin liderliginde dosyayi biz kapattik. En kötü gün bugün. Kongre salonunda söyle böyle oldu diye konusuyorlar. Söyle Eskisehir, böyle Eskisehir dediler. Taraftarlar Birligi Baskanimiz mahkemelik oldu. Eskisehirspor’un borcundan yaklasik 12 milyon liralik miktar düstü. Transferler yaptik Bir hayalin pesinden kostuk. Çok zor oldugunu biliyorduk. 13 maçin 8’inden galip gelmemiz gerekiyordu. Maalesef ki olmadi. Son iki haftaya kadar mücadelemize adam gibi devam ettik. Futbolcularin primlerini, maaslarini, pesinatlarini verdik. Gelecek sene kadromuzda düsündügümüz futbolculara ödemelerini yapiyoruz. Kadroda düsünmedigimiz BAL’da oynamak istemeyen oyuncularla da helallesip, alacaklarindan vazgeçip Eskisehirspor’a borç yükü birakmadan gidecekler” diye konustu.



“Türkiye’nin büyük bir maden firmasiyla Istanbul’da sponsorluk görüsmesi yapacagim”

Son 10 yildan sistemdeki sikintidan dolayi hep lig düsmekten bu sistemin basarisiz oldugunu belirten Baskan Koca, Istanbul’a giderek Türkiye’nin önemli bir firmasiyla sponsorluk görüsmesi yapacagini açikladi.

Eskisehirspor’un geleceginin karatilmasi için altyapinin üzerinde duracaklarini ifade eden Baskan Koca, Eskisehirspor’un gelecek sezon BAL’dan çikacagi inancini dile getirdi. konusmasina söyle devam etti:

“Tesislerin önündeki petrol istasyonu 2032’ye kadar verilmis. Sehirdeki reklam bilbordlarini belediyeler Eskisehirspor’a vermis. Eskisehirspor geçmis günde kazanmis ama gelecegini karartmislar. Süper Lig’den düserken birçok transfer yapilmis. Hiç biriyle helallesilmemis. Buradan çikan hepimizin bildigi oyunculari baska yerlere göndermisler. Lobilerde Eurolarin kavgasi verilmis. Devletimizin bize tahsis ettigi tesislerimizin yaninda 2 tane kapali hali saha ve bir tane kafeterya var. 10 yilligina 15 milyon verdiler. Eskisehirspor’un gelecegini karartmayiz diye tesisleri vermedik. Oradan gelecek paralar altyapidaki çocuklarin yemegi, içecegi, yol masrafi olacak. Nice Fethiler, Enderler, Dorukhanlar, Metehanlar çiksin diye biz Eskisehirspor’un gelecegini karartmiyoruz. Bunu da herkes bilsin. Eskisehirspor’a bu sene 15-20 milyon lira bandinda bütçe gerekiyor. 25 milyon geldi diye söylentiler var. Böyle bir sey yok. Yarin Istanbul’a sponsorluk görüsmesi için Istanbul’a gidiyorum. Türkiye’nin büyük bir maden firmasiyla görüsme yapacagim. Eskisehirspor’un her zaman hedefi vardir. Eskisehirspor gelecek sezon BAL’dan çikacak. Biz onun için gecemizi gündüzümüze katiyoruz. Biz onun için ailemizden, isimizden, dostumuzdan, her seyimizden fedakarlik ediyoruz. Gece saatlerine kadar kulüpte kaliyoruz. Kapi kapi gidip para ariyoruz. Bu takim amatörde olmasin diye gidiyoruz. Tabi ki sampiyonluk sözü verecegiz.”

“Allah rizasi için paranin yarisini ibanlara yatirin dedik"

Takimin yillardir sponsorlugunu yapan firmanin, bu sezon Bölgesel Amatör Lig’e düsmesinden dolayi Eskisehirspor ile olan sponsorluk anlasmasindan çekilmesi konusuna da deginen Baskan Koca, geçen sezon firma ile kulüp arasinda yasanan ödeme sikintisini anlatti. Firmanin kulüp için manevi degeri oldugunu vurgulayan Baskan Koca, sunlari dile getirdi:

“Geçtigimiz sezonki süreçte ETI’den aldigimiz sponsorluk ücreti ocak ayinda daha gelmemisti. Kulübe 300 bin lira yollayacaklardi. Vali ve dönemin AK Parti Il Baskani Zihni beyin araya girmesiyle sponsorluk parasi bir milyona liraya yükseldi. Ocak’ta baslayan ikinci devrede lig bittiginde Agustos’ta daha parayi alamamistik. Kongre süreci var dediler. Bize para veremeyiz dediler. ETI’nin sirket avukatina Özgür Marankoz baskanimla birlikte gittik. Çocuklara bes kurus vermediler. Allah rizasi için paranin yarisini ibanlara yatirin dedik. ETI bizim için çok önemli. Maddi degil manevi degeri çok önemli. O formada isminin yazmasi Eskisehirspor gibi o da marka. Biz ister miyiz onu oradan kaldirmak? 1 milyon lirayi kulübe istemedik. Birinci taksiti kulübe, ikinci taksiti oyuncularin ibanlarina hepsi yatti. 13 yildan beri bizim sponsorlugumuzu yapiyorlar.”

Kaynak: İHA