ÇABES, Kupayi Kaldirdi

Çarsamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü (ÇABES), 2022-2023 sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’ni sampiyon olarak tamamladi.

Çarsamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü, 2022-2023 sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig’de verdigi mücadele sonucu oynadigi 10 maçin 7’sinde galip gelerek ligi 17 puan ile lider bitirmeyi basardi. 2022-2023 sezonunu sampiyon olarak bitiren Çarsamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü, 2023-2024 sezonunu 1. Lig’de oynamaya hak kazandi.

ÇABES’in 2. Lig’de sampiyon ilan edilmesi ile birlikte Çarsamba Kapali Spor Salonu’nda kupa töreni düzenlendi.

Düzenlenen kupa töreninde takim, öncelikli olarak kendi kadrosu ile birlikte gösteri maçi oynadi. Ardindan takimin idari kadrosu ve oyuncularina, Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci ve Çarsamba Belediye Baskan Yardimci Ümit Kavraz, madalyalarini takdim etti.

“Sampiyon olacagimizi biliyorduk”

Sampiyon olacaklarindan emin oldugunu bahseden takimin teknik direktörü Mustafa Uçar, “Çok çalistik, çok emek verdik. Sampiyon olacagimizi biliyorduk. Zaten bu isi gönüllü ve sevdali olarak yapiyoruz” dedi.



“Hedefimiz Süper Lig”

Hedeflerinin Süper Lig oldugunu vurgulayan Çarsamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü Baskani Kerim Deniz, “Bugün bizim için çok önemli ve anlamli bir gün. Suan 1. Lig’e çiktik ama hedefimiz Süper Lig. Süper Lig’e çikip bu bayrak yarisinda Çarsamba’yi en iyi yerde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacagiz” ifadelerini kullandi.

“Tüm enerjilerini sahaya verdiler”

Takimin enerji ile mutlu oldugunu ifade eden Çarsamba Kaymakami Sükrü Yildirim, “Hiç birimizin engelli olmayacaginin garantisi yok. Kafadaki engeli kaldirdigimiz zaman ve insanimiza firsat verildigi zaman basaramayacagi sey yoktur. Çok güzel mücadele ettiler. Tüm enerjilerini sahaya verdiler. Oynadiklari oyundan onlar zevk aldikça ben mutlu oluyorum. Insallah Süper Lig’e çiktiklari günleri de görürüz. Yolunuz açik, basarilariniz daim olsun” seklinde konustu.

Kupa töreni, takimin üçlü çekerek ilçe protokolü ile birlikte kupa kaldirmasiyla ve hatira fotografi çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: İHA