Balikesir'de Uluslararasi Plaj Voleybolu Basladi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde Burhaniye’de, uluslararasi plaj voleybolu karsilasmalari basladi. Ören plajinda 5 ülkeden, 18 erkek ve 17 kadin takiminin katildigi Pro Beach Tour Türkiye Serisi müsabakalari bugün tamamlanacak. 23-24-25 Haziran tarihlerinde de 6 Balkan ve Avrupa ülkesinden takimlarin katilacagi Balkan Sampiyonasi ile U20 Kadin ve Erkek Türkiye Sampiyonasi yapilacak.

Burhaniye Ören Plaji, Uluslararasi Plaj Voleybolu’na ev sahipligi yapiyor. Pro Beach Tour Türkiye mücadelelerine 5 ülkeden toplam 35 takim katiliyor. 18 Erkek ve 17 Kadin takiminin katildigi maçlar, bugün tamamlanirken, Balkan Sampiyonasi ile U20 Kadin ve Erkek Türkiye Sampiyonasi da yarin baslayacak. Müsabakalarin yöre tanitimina katki saglayacagini anlatan Balikesir Büyüksehir Belediye Spor Sube Müdürü Ugur Baysal, “Bugün Burhaniye Ören sahillerinde Balkan Sampiyonasi ve Pro Beach Tour ve ayni zamanda U20 Kadin ve Erkek Türkiye Sampiyonasi’na ev sahipligi yapmak üzere bulunuyoruz. 20-21-22 Haziran’da Pro Beach Tour karsilasmalari yapiyoruz. 23-24 Haziran’da ise Balkan Sampiyonasi’na start verecegiz. Arkamizda gücünü hissettigimiz Büyüksehir Belediye Baskanimizin önderliginde, Gençlik Spor Il Müdürlügümüzün de katkilari ile bu organizasyonlari yapiyoruz. Balikesir’in bir spor sehri oldugunu, Türkiye genelinde ve ulusal, uluslararasi arenalarda en iyi sekilde organizasyonlar yaparak bir nebze de olsa sehrimize tanitim katkisi saglamayi hedefliyoruz” dedi.

TVF Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oguz Degirmenci de, “Su an Balikesir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Burhaniye Ören Plaji’ndayiz. Türkiye Voleybol Federasyonu Pro Beach Tour Türkiye Serisi organizasyonunu Balikesir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenliyoruz. Çok güzel bir organizasyon oluyor. 35 takim katildi.

18 erkek, 17 kadin takimi var. 5 ülkeden katilim var. Uluslararasi bir organizasyon. Ilk günü tamamladik. Yarinki final maçlari ile organizasyonumuz son bulacak. Çok güzel maçlar oluyor. Final maçlarindan sonra da Balkan sampiyonamiz basliyor. 23 Haziran’da baslayacak. 24 Haziran’da grup maçlari ile devam edecek. 25 Haziran’da da Balkan sampiyonasinin finalleri oynanacak. Tüm maçlar, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun araciligiyla canli olarak yayinlanacaktir. Türkiye’ye bu maçlar iletilecek. Çok güzel maçlar bizi bekliyor. Balkan Sampiyonasi’nda da 6 ülkeden degisik Avrupa ülkelerinden katilim söz konusu. Burhaniye Ören Plaji’na uluslararasi bir organizasyon getirdigimiz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandi.

Izleyicilerden Hamdi Mengi ise, “Ilçemizde böyle güzel bir organizasyon tertip edenlere ilk önce tesekkür ederiz. Ama bu organizasyonda daha iyi tanitim olabilirdi. Yerel yöneticilerimiz biraz daha ilgi gösterebilirdi. Seyirci anlaminda daha güzel bir kalabalik, seyirci olsaydi daha gazel olurdu. Böyle uluslararasi organizasyonlarin daha sik olmasi, daha fazla katki verilmesi için yerel yöneticilerden bunlari bekliyoruz” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA