Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Son 1 Senede TFF Ile Besiktas Arasinda Huzursuz Bir Süreç Yasanmistir'

Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olagan Seçimli Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada, “Son 1 senede TFF ile Besiktas arasinda huzursuz bir süreç yasanmistir” dedi.

Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, TFF’nin Ankara’da gerçeklestirilen Olagan Seçimli Genel Kurulu’nda açiklamalarda bulundu. TFF ile siyah-beyazli kulüp arasinda olumsuzluklar yasandigina deginen Çebi, "Son 1 senede TFF ile Besiktas arasinda huzursuz bir süreç yasanmistir. Mümkün mertebe bunlardan bahsetmek istiyorum. Yeni yönetime de simdiden basarilar diliyorum. Alanyaspor maçinda Yasin Kol aleyhimize skandal denebilecek kararlara imza atti. Bu görmezden gelindi. Iki hafta sonra kendisine yeniden görev verildi.

Ankaragücü maçinda Josef de Souza, sahaya giren holigana müdahale etti. Takim arkadaslari ve hakemi korudu. Bu nedenle ceza aldi. Bu haksizligi ortadan kaldirmak hiç kimsenin aklina gelmedi" seklinde konustu.



“Besiktas, rakiplerinden iki deplasman maçi fazla oynadi”

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafindan verilen cezalarin esit olmadigini söyleyen Baskan Çebi, "Jorge Jesus’un; ’Bu ligin sportif gerçekligi yok, maçlar sahada kazanilmiyor’ sözleri para cezasiyla geçistirildi ama benim yaptigim her türlü konusmaya ceza kesildi. Mauro Icardi’nin, ’Bir utanç, bir skandal, yilin soygunu’ sözleri hakaret kabul edilmedi. Ama benim ve yöneticilerimizin agzindan çikan her kelime hakaret kabul edildi ve cezalar yagdirildi. Besiktas, rakiplerinden iki deplasmani maçi fazla oynadi. Neden bu konu hiç degerlendirilmedi? Hakaret içermeyen açiklamalarimiza neden cezalar kestiniz? Esit olmayan kararlar söz konusu. Biz depremle ilgili maç yaparken yanimizda olmadiniz ama sampiyonluk kutlamasinda bir saatten fazla orada vakit harcadiniz" degerlendirmesini yapti.

“Besiktas, kendine karsi yapilan haksizliklara karsi sessiz kalmamaya devam edecektir”

Haksizliklara karsi susmayacaklarini da vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Sezon boyunca hakem kararlari nedeniyle herkes agladi. Baskan’in bahsettigi adalet ve esitlik prensipleri maalesef Besiktas için geçerli olmamistir. Bu da bizde güvensizlik olusturulmustur. Besiktas önemsenmeyecek kulüp degildir. Besiktas, kendine karsi yapilan haksizliklara sessiz kalmamaya devam edecektir. Besiktas’in ugradigi haksizliklar devam ettigi sürece biz bunlara karsi koymak zorundayiz. ’TFF ile ugrasirsaniz hakemler sizi dograr’ söylemleri var. Ben hakemlerin bu kadar kötü olabilecegini düsünmek istemiyorum" diye konustu.



“Tüm kulüpler için Riva’da sandik koyup atama yerine seçimle kurullari yenilemeyi düsünür müsünüz?”

TFF kurullarinin seçilmesinde kulüplerin de söz sahibi olmasi gerektigini savunan Çebi, "Bir öneride bulunmak istiyorum Bizler Türk futboluna hizmet etmeye devam edecegiz. Seçildikten sonra kurullari atamak yerine, tüm bu kulüpler için Riva’da sandik koyup atama yerine seçimle kurullari yenilemeyi düsünür müsünüz? MHK Baskanini degistirerek sorun çözülmüyor. Hakemlerin degismesi lazim. 85 milyonluk ülkede bunlarin yerine 30 hakem çikartamaz miyiz? Bunu kökünden çözmek sizin döneminizde nasip olsun. Kurullar size bagli olmasin, bizler seçelim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA