TUFAG'in Dev Ekibi Yarin Aksam Sahne Aliyor

Yalova Turizm Folklor Arastirma Gelistirme Spor Kulübü (TUFAG), halk oyunlari ekipleri 22 haziran persembe günü TUFAG Özel Gecesi ile sahneye çikiyor.

Kuruldugu 1984 yilindan bu yana dernegin sembol gecelerinden biri olan TUFAG Özel Gecesi, Yalovalilarin begenisine sunulacak. Anasinifi ve yetiskin yas gruplarinda dansçilarin ayni sahneyi paylasacagi özel gecede Fethiye, Bursa, Mugla, Kütahya, Kastamonu, Balikesir, Aydin, Roman, Kirklareli, Trabzon ve Burdur yörelerine ait performanslar sahnelenecek.

TUFAG Yönetim Kurulu Baskani Aydin Altiparmak, tüm Yalovalilari geceye davet ederek, “Dernek olarak kuruldugumuz günden bu yana yil içerisinde gerçeklestirdigimiz çalismalari Yalova halkinin begenisine sundugumuz bu önemli geceyi tekrar sahneleyecek olmanin heyecanini yasiyoruz. Yaklasik 400 dansçimiz ile sahneleyecegimiz TUFAG Özel Gecemizde 11 farkli yöreye ait halk oyunlarini Yalovalilar ile bulusturacagiz. Bunun yaninda yörelerinin önde gelen egitmenlerinden olusan Akçaabatli Geleneksel Horoncular ekibini de Yalova’da agirlayacak, bu önemli degeri Yalova halkiyla bulusturacagiz. Tüm Yalovalilari ücretsiz olarak sahneleyecegimiz TUFAG Özel Gecemize bekliyoruz” dedi.

TUFAG’in yaz sezonunda yogun bir takvime girdigini belirten Baskan Altiparmak, “Dernek olarak TUFAG Özel Gecemizin ardindan yogun bir takvimin içerisine girecegiz. Persembe günü gerçeklestirecegimiz gecemizin ardindan 24 haziran cumartesi günü Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Türkiye Halk Oyunlari Yarismasinin Yalova finalinde sahneye 2 ekibimiz ile çikacagiz. Kurban Bayrami’nin ardindan 3- 8 Temmuz 2023 tarihleri arasinda bu yil 36.sini düzenleyecegimiz TUFAG Uluslararasi Halk Danslari Festivali baslayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA