Petkim Boccia Türkiye Sampiyonasi Yalova'da Basladi

32 kulüpten 152 sporcunu 5 kategoride mücadele etigi Petkim Boccia Türkiye Sampiyonasi Yalova’da basladi.

Petkim Boccia Türkiye Sampiyonasi, 19-20 Haziran tarihleri arasinda sporcu kalsifikasyonlarinin tamamlanmasinin ardindan bugün itibariyla Termal ilçesindeki bir otelde basladi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Brans Sorumlusu Sebnem Sezer, 7. kez Türkiye Sampiyonasi’nin düzenlendigini anlatti. Sampiyonada kiyasiya bir mücadele yasandigini söyleyen Sezer, "Uzunca bir ara oldu. Bir sene sonra yapilan bir turnuva. Ilk 3’e kalan sporcularimizi daha sonra Milli Takim için degerlendirecegiz. Gerekiyorsa tekrar Milli Takim seçmeleri için bir yarismamiz olacak. Bu turnuva senede bir kere yapildigi için bütün sporcularimiz açisinda çok önemli ve degerli. Bu turnuvada grup sistemi uyguladik. Daha önce eleme sistemi uyguluyorduk. Ilk kez geçen sene grup sistemini yerlestirdik ve bu sene de hala ona devam ediyoruz" dedi.

Uluslararasina çikabilen BC1, BC2, BC3 ve BC4 kategorilerinin oldugunu ifade eden Sezer, "Bu 4 kategori için daha önceden A Milli Takim sporcumuz olan 3 sporcumuz Hollanda’da Avrupa Sampiyonasi’na katilma hakki kazandilar. Paralimpik kapisini aralayan bir sampiyona olacak. Hollanda’da 7-14 agustos tarihleri arasinda mücadele edecegiz. Insallah oradan bir madalya ile dönersek bize paralimpik kapisi da açilmis olacak" dedi.

Turnuvaya oglu milli sporcu Göksel Palak ile katilan Zeynep Palak ise, "Simdiye kadar katildigimiz yarismalarin hepsi keyifli geçiyor. Göksel de yarismalara katiliyor olmaktan çok mutlu. Sosyallesmeleri adina çok keyifli oluyor. Türkiye’nin her yerinden arkadas ediniyorlar. Birbirleriyle dost oluyorlar. Göksel konusamiyor ama isaretlerle her türü sikintisini bana anlatabildigi için yarismada da yine isaretlerle anlatiyor, yönünü, topu nereye koyacagimi o söylüyor" ifadelerini kullandi.

Göksel Palak da derece yaparak yeniden milli takimi seçilmek istedigini anlatti.

Babasi Veli Ates ile turnuvaya katilan milli sporcu Mehmet Demir ise turnuvada derece alarak milli takima seçildikten sonra yurt disinda mücadele etmek istedigini dile getirerek söyle konustu:

"Turnuvamiz yogun bir sekilde devam ediyor. Burada aile ortami içinde olmaktan mutluluk ve keyif aliyorum. Yogun geçiyor ama yorucu olmasinin disinda günün sonunda geriye baktigimizda aldigimiz keyif her seyin bedeli olarak yansiyor."

Kaynak: İHA