Nihat Kirmizi Açiklamasi 'Icardi'nin Yerine Baska Oyuncu Da Olsa En Az Onun Kadar Büyük Bir Yildiz Olacaktir'

Galatasaray Sportif A.S. Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kirmizi, Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin sari-kirmizililardaki gelecegi ile ilgili yaptigi açiklamada, "Taraftar olarak baktiginizda Icardi’yi ben de çok istiyorum. Insallah Galatasaray’da kalacaktir. Icardi’yi hepimiz çok seviyoruz. Seneye Galatasaray’da oynayacagina da inaniyorum ama onun yerine baska oyuncu da olsa en az Icardi kadar büyük bir yildiz olacaktir" dedi. Kirmizi, transfer komitesinin Erden Timur liderliginde Sampiyonlar Ligi kadrosu kurmak için hizla çalistigini da dile getirdi.

Galatasaray Sportif A.S. Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kirmizi, sari-kirmizililarin sampiyonlugu, gelecek sezonki yapilanma ve birçok konu hakkinda Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. Sari-kirmizili takimin bu yil yasadigi sampiyonlugun çok kiymetli olduguna deginen Nihat Kirmizi, "Bu seneki sampiyonluk çok kiymetli. Tarihimizdeki diger sampiyonluklar da çok kiymetli ama bu senenin kendine özgü özellikleri var. Cumhuriyetimizin 100. yili. Galatasaray da cumhuriyete her zaman sahip çikmis bir camia olarak Cumhuriyetin 100. yilinda sampiyon oldu. Aslinda sampiyonluga en layik takim da Galatasaray’di. Bu sampiyonlugu camiamiza yasattik, bu anlamda çok mutluyuz. Bizim için çok önemliydi. Bunun yaninda çok zor dönemden geçtik. Hepimizi derinden yaralayan deprem hadisesi yasadik. Lige ara verildi, bazi takimlarimiz ligden çekilmek zorunda kaldi. Zorlu bir dönemdi. Psikolojik olarak oyuncularimizin kendilerini toparlamasi camialarin kendini toparlamasi tüm kulüpler için aslinda ayni sey söz konusuydu. Galatasaray burada profesyonelligini camianin gücünü ön plana çikararak daha çabuk toparlandi. Hatta deprem bölgesine ilk ve en çok yardim eden kulüp unvanini da tasiyor. Orayla bagimiz hiç kopmadi. Sonsuza kadar o acilari yasayan insanlarla beraber o acilari yasayip, elimizden geldigince katki sunmaya devam edecegiz" seklinde konustu.



"Son maçi Fenerbahçe ile oynayip sampiyon olmak ayri bir mutluluk ve gurur"

Son maçta Fenerbahçe’yi yenerek sampiyonluk kupasini kaldirmalarinin bu sampiyonlugu daha degerli kildigini aktaran Kirmizi, "Diger kulüplere baktigimizda iyi takimlar vardi. 14 maç üst üste kazaniyorsunuz puan farki 5-6. 15-20 puan farki olmasini beklersiniz ama fark 5-6. Çünkü rakipleriniz de kazaniyor. Onlar da iyi kadrolar kurmus, iyi sonuçlar aliyorlar. Farki bir türlü asamiyorsunuz. Galatasaray’in söyle bir gelenegi var. Son düzlüge girdiginizde Galatasaray 2. veya 3. ise genelde sampiyon olur. Liderse zaten sampiyon olur. Son düzlükte Galatasaray bu gelenegini reflekslerini yeniden harekete geçirdi. Son düzlükte de puan farkini asarak Fenerbahçe ile 8, Besiktas ile 10 puan fark yaparak sampiyonlugu elde ettik. Bu sampiyonlugumuzun baska bir özelligi, ezeli rakibimize ayni zamanda ebedi dostumuz Fenerbahçe ile son maçi sahamizda oynayarak sampiyon olmak da camiamiza ayri bir mutluluk, ayri bir gurur yasatmis oldu. O yüzden bu seneki sampiyonlugu ayri bir yere koyuyorum. Yasadigimiz 23. sampiyonlugun, diger kupalarimizin özellikle Avrupa kupalarimizin da degeri yeri hepsi birbirinden kiymetli. Bu seneki sampiyonlugun da ayri bir yeri oldu hepimiz için" diye konustu.



"Okan Hocamizin Galatasaray’da hep sampiyonluklar yasamasini isteriz"

Sari-kirmizili kulübe sportif as yöneticileri olarak transferde yardimci olduklarini aktaran Nihat Kirmizi, "Dursun Baskan daha önce de bir baskanlik dönemi geçirdi. Çok tecrübeli yillarca yöneticilik ve baskanlik tecrübesiyle bu dönemi çok iyi toparladi. Galatasaray geçen sezon istenmeyen sonuçla sezonu kapatmisti. Sonrasinda hoca degisikligi yönetim degisikligi ile zor bir süreçteydi ve zor bir baslangiç yapti. Dursun baskan bu süreci çok iyi yönetti. Önemli bir yönetim kurulu olusturdu. Bu yönetim kurulunun bir arada koordineli sekilde çalismasini sagladi. Transfer komitesinin önemli transferler yapmasinda özellikle Erden Bey’in de hakkini vermek lazim. Özellikle Metin Öztürk’ün çok katkilari var. Onun da hakkini vermek lazim. Dursun Baskan liderliginde Metin Bey ve Erden Bey’in yogun çabalariyla bizler de onlara Sportif AS yönetim kurulu üyeleri olarak yardimci olduk. Biliyorsunuz Sportif AS daha çok futbolla ilgileniyor. Futbol takiminin kurulumu, gelisimi ve ayni sekilde Sportif AS’nin mali yapisini gözeterek icraatlarini sürdürmeye çalisiyor. Bu anlamda futbol takimimiz önemli bir transfer sezonu geçirdi. Çok önemli bir teknik direktörle anlasti. Bu bir riskti yönetimimiz baskanimiz bir cesaret gösterdi. Okan Hocamizi belki de Türk futbolunun yildizi olarak kazandirdik. Bundan sonraki süreçte Okan Hocamiz çok uzun yillari insallah hep Galatasaray’a hizmet etmesini Galatasaray’da hep sampiyonluklar yasamasini isteriz ama geçmiste de Fatih Hocamizin örnegini gördügümüz gibi belki Avrupa’da çok önemli takimlara gidip basarili olacak belki Milli Takim’da sayisiz basarilar Avrupa sampiyonlarinda önemli basarilar elde edecek. Okan Hoca’yi çok seven bir Galatasarayli olarak biz de bununla gurur duyacagiz. Baska yerlerde yasadigi Avrupa veya Milli Takim’da yasadigi basarilarla gurur duyacagiz. Kendi takiminin lideri. Nasil kulübün lideri baskanimizsa takiminin da lideri Okan Hoca oldu. Okan Hoca’nin raporu dogrultusunda transfer komitesi çok ciddi bir çalisma yapti. Çok büyük yildizlari kulübümüze kazandirdi. Bu yildizlarin nasil maçlar kazandirdigini da hep beraber gördük. Sezon basina baktigimizda Gomis’in golleriyle Galatasaray bir asama kaydetti.

Sonrasinda Icardi’nin, Mertens’in, Baris Alper’in Milli maçin da yildiziydi bu arada. Kerem ve Baris Alper, milli takimimizin da vazgeçilmez oyunculari haline geldi" ifadelerini kullandi.

"Transfer komitesi, Sampiyonlar Ligi’nde basarili olacak bir kadro için son sürat çalisiyor"

Galatasaray’in, Avrupa kültürü olduguna deginen Nihat Kirmizi, gelecek sezon Sampiyonlar Ligi’nde yarisacak kadro kurulmasi için destek vereceklerini dile getirerek, sunlari söyledi:

"Bu sezon önümüzde bir Sampiyonlar Ligi var. Sampiyonlar Ligi ülkemizin itibari için, mali yapinin sürdürülebilmesi için önemli. Sonuçta bizler birer spor kulübüyüz. Birer futbol takimiyiz. Sponsorluk ve taraftar gelirlerimiz var ama bizim asil isimiz futbol. Futboldan kazanç elde etmeliyiz. O statlari doldurmaniz lazim. Statlari doldurmak için iyi oynamaniz gerekiyor. Iyi sonuçlar almaniz gerekiyor. Avrupa’da basarili olup, gelir elde etmemiz gerekiyor. Maçlarin çok izlenmesi gerekiyor ki yayin gelirleri arttirabilesiniz. Basarili olunca da sponsorluk gelirleriniz artiyor. Bu yüzden geçmiste diger kulüplerin aldigi basarisiz sonuçlardan dolayi bu sene 3 eleme oynayacagiz gruplara katilmak için. Galatasaray tecrübeli takim, daha önce de birçok ön elemeyi geçmis gruplara katilmis takim. Hatta gruplardan çikamadigi sezon UEFA Kupasi’ni almis bir takim. Sonrasinda Sampiyonlar Ligi sampiyonu ile oynayip kupayi almis takim. Galatasaray bunlara refleks olarak alisik basariya her zaman aç. Basariya kosan bir takim. Oyuncularin kim oldugunun önemi yok Galatasaray formasini giydigi zaman hepsi birer yildiz oluyor zaten. Sportif AS içinde Erden Bey’in de basinda oldugu bir transfer komitemiz var. Transfer komitemiz de mevcut yildizlari korumak, Sampiyonlar Ligi seviyesinde basarili olmak için de yeni bir kadro için son sürat çaba sarf ediyor. Bizler de yönetim kurulu olarak bu süreçte elimizden geldiginde istekleri dogrultusunda destek oluyoruz."

"Icardi olmazsa en az onun kadar büyük bir yildiz olacak"

Kirmizi, sari-kirmizili taraftarlarin çok merak ettigi Arjantinli yildiz golcü Mauro Icardi’nin durumunun sorulmasi üzerine, "Tüm yönetim kurulu üyelerimiz, tüm sponsorlarimiz Galatasaray’a ciddi destek veriyor. Basarili oldukça da aslinda destekler de artiyor. Galatasaray’in bir mali yapisi var, Bankalar Birligi anlasmasi var, federasyona verdigimiz taahhütler var. Yabanci oyuncu siniri var. Kendi oyuncularimiz var. Oynatabileceginiz oyuncu sayisi var. Bunlarin hepsi bir bütün. Oyuncu oyuncu bakinca hepsini biz de isteriz. Taraftar olarak baktiginizda Icardi’yi ben de çok istiyorum. Insallah Galatasaray’da kalacaktir. Bu bahsettigim bir bütün olarak baktigimizda da orada birçok degisken var. Evet mutlaka herkes daha fazla destek olacaktir. Icardi’yi hepimiz çok seviyoruz. Seneye Galatasaray’da oynayacagina da inaniyorum ama onun yerine baska oyuncu da olsa en az Icardi kadar büyük bir yildiz olacaktir. Geçen sene Icardi geldiginde birçok tartismalar vardi. Özel hayatiyla ilgili hiç hos olmayan, çamur atmalar olustu. Sakat dediler, su kadar zamandir oynamiyor dediler. ’Çok iyi oynasa Paris neden göndersin’ dediler ama geldi, neler yaptigini gördük. Zaniolo geldiginde rakip takim yöneticileri neler neler söyledi.

Insanlar kendi basarilarina bakacaklarina, bizim basarilarimizi engellemeye çalismalari zaten onlarin basarisiz olmasina neden oldu. Zaniolo da bence çok büyük bir yildiz. Önümüzdeki sen Galatasaray’a çok büyük hizmetleri olacak. Belki Galatasaray’a sonrasinda önemli bir getiri kazandirarak baska bir yere gidecek. Olaya bir bütün olarak bakmak lazim. Tek bir oyuncu için degil, Sampiyonlar Ligi’nde iyi bir kadro olusmasi için elimizden gelen tüm destegi hem Sportif AS yöneticileri hem dernek yöneticilerimiz hem de tüm sponsorlarimiz, taraftarlarimiz elinden gelen tüm katkiyi sunacaktir" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA