Baskan Güneri Açiklamasi 'Kocaeli'yi Futbolcu Fabrikasina Dönüstürecegiz'

Kulüp hakkinda degerlendirmelerde bulunarak hedefleri konusunda konusan Darica Gençlerbirligi Spor Kulübü’nün yeni sahibi ve baskani Onur Güneri, "Bizim amacimiz kulübün kendi kendine yönetebilecegi alt yapiya sahip olmak ve Kocaeli’yi Türkiye’de bir futbolcu fabrikasina dönüstürmektir" dedi.

Darica Gençlerbirligi Yönetim Kurulu Baskanlari Onur Güneri ve Faruk Anaç kulüp tesislerinde düzenlenen toplantida basin mensuplariyla bir araya geldi. Kulübü hakkinda konusan Güneri, "13 Mayis itibariyle Darica Gençlerbirligi Spor Kulübü’nün yeni hisse sahipleri biz olduk. Tesislere ziyarete gelen herkes bize, ‘Çok güzel tesisiniz, çok güzel manzaraniz var. Bu manzarada insanin gözü gönlü açiliyor’ diyor. Ben de, ‘Daha manzaraya yüzümüzü dönemedik, manzara arkamizda kaliyor’ diyorum. Genelde kulüp içerisindeki finansal sorunlarla, kisisel problemlerle ilgilendigimiz için daha manzaraya yüzümüzü dönemedik ama Allah nasip ederse sezon basi itibariyle o manzaraya dönüp güzel sezonu geçirecegiz. Yeni hoca, yeni transferlerle ilgili bir merak var. Önceki dönem baskanlarinin ya da önceki dönem yöneticilerinin yaptigi bir takim hatalardan bizim uzak durmamiz gerekiyor. Basinin önüne çikip, ‘Bizim su kadar paramiz var, bunlari yapacagiz’ gibi iddiali sözlerle gelmeyecegiz. Bizim amacimiz kulübün yere saglam basan, taraftar, yönetim, futbolcu ve teknik heyet kadrosu ayni zamanda kent dinamiklerinin bir arada yasayabilecegi dörtlü bir saç ayagi olusturmak olacak" dedi.



"Kocaeli’yi Türkiye’de futbolcu fabrikasina dönüstürecegiz"

A takimindan ziyade alt yapiyla yogun mesai harcadiklarini söyleyen Güneri, "Yönetime geldikten sonra biz ilk ziyaretimizi Nene Hatun tesislerine gerçeklestirdik ve tesisin uydu görüntülerini çikarttirdik. Ilk talebimiz tesisin yanindaki arazide 8-10 odalik, oyuncu yetistirebilecegimiz küçük bir tesis istedik. Genelde kulüp yöneticileri belediye baskanlari ile görüstüklerinde farkli talepleri oluyor. Bizim amacimiz kulübün kendi kendine yönetebilecegi alt yapiya sahip olmak ve Kocaeli’yi Türkiye’de bir futbolcu fabrikasina dönüstürmektir" ifadelerini kullandi.

"3.Lig’e çok agir bir sözlesme’’

Kulübü satin aldiktan sonra Ender Alkan bizimle çalismayi kabul etti. Geçtigimiz sene, yapilan bir sözlesme var. Sözlesme sartlari 3. Lige göre agir sözlesme olusmus. Kulübümüze Uyusmazlik Çözüm Kurulu’ndan ihtarname geldi. 7 gün içerisinde cevap verilmedigi takdirde 3.5 milyon alacagi sebebiyle transfer tahtamiza kapatabileceklerine iliskin yazi yaziyordu. Ender Alkan’in 3 milyon 500 alacagi önümüzde bir engel ama miktar kasamizda mevcut. Biz bu parayi takimimiza harcamayi düsünürken, planlarimiz degisti. Gögsü, alni dik sekilde kentin içinde yürüyebilecek bir takimiz. Çok iddiali açiklamayla lige baslamak bana kalirsa Darica Gençlerbirligi’ne zarar verecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA