22 Bin Nüfuslu Ilçede Karate Yapan 150 Kisiden, 13'Ü Milli Takima Seçildi

Bilecik’in 22 bin nüfuslu ilçesi Osmaneli’nde 150 kisi karate bransina ilgi duyarken, bunlardan 13’ü milli takima seçildi.

1308 Osmaneli Belediye Spor bünyesinde kurulan karate bransinda en küçügü 7, en büyügü 15 yasinda 150 sporcu Uluslararasi Marmara Cup Karate Turnuvasi hazirlaniyor. Takimin antrenörleri Murat Salih-Tuba Kurnaz çifti, 2018 yilindan bu güne büyük bir mesafe kat ederek, milli takima su ana kadar 13 sporcu gönderdi. Hedeflerin daha büyük oldugunu anlatan Murat Salih Kurnaz, "2016 yilinda milli sporcu atamasiyla Osmaneli ilçesine beden egitimi ögretmeni olarak atandim. Osmaneli Belediye Baskanimiz Münür Sahin’in destekleriyle 2018 yilinda karate bransini baslattik. Yaklasik 150 sporcuyla egitimlerimize devam ediyoruz. Toplamda 13 sporcumuz Türkiye derecesi aldi ve 13’üde milli takima seçildi. Bu sene 7 sporcumuz Uluslararasi Marmara Cup Karate Turnuvasi’nda yarisarak milli sporcu olacaklar. Bizim aslinda büyük hedefimiz Avrupa ve Dünya sampiyonalarinda derece yapan sporcular yetistirmek" dedi.

Karate Antrenörü Tuba Kurnaz ise, esiyle birlikte çalistiklarini belirterek, "2018 yilindan 2023 yilina kadar 150 sporcu ile bu isi sürdürdük, birakanlar oldu devam edenler oldu. Birçok milli takima sporcu verdik" ifadelerini kullandi.

5 yildir karate yaptigini aktaran sporcu Yusuf Nuri Düger, "Geçen sene yapilan Okullar Arasi Türkiye Sampiyonasi’nda ikinci oldum. Bu senede yapilan Türkiye Sampiyonasi’nda tekrar ikinci oldum. Öncelikle hocalarima tesekkür ederim. Daha sonra beni destekleyen aileme ve diger sporcu arkadaslarima çok tesekkür ederim" diye konustu.

Birinci sinifta karateye basladigini söyleyen sporcu Ikbal Nisa Bozkurt ise, "Hocalarimin destegi ile takimimla derecemi aldim. Türkiye ikincisi ve üçüncüsü oldum. Sonra Sivas’a gittik ve 2015’li erkek grubumuz Türkiye üçüncüsü olarak, milli takima seçildi. Ayrica bu yil Denizli’de düzenlenen Türkiye Sampiyonasi’nda da Türkiye birincisi olan Tuba Çürük, Türkiye ikincisi olan Yusuf Nuri Düger ve üçüncü olan Rümeysa Dögenç arkadasimiz emeklerinin karsiligini aldilar. Insallah seneye biz de derece alip döneriz. Arkadaslarimla gurur duyuyorum. Hocalarimizin destegi ödenmez. Onlara çok tesekkür ediyorum. Ben küçük yasta birakiyordum, hocalarim sag olsun biraktirmadilar. Insallah bir dahakine derece aliriz tekrardan derece alan arkadaslarimi kutluyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA