Yagdonduran Tünelinin Ekim Ayinda Açilmasi Planlaniyor

Sivas’in Ulas ile Kangal ilçeleri arasinda bulunan ve yapimi tamamlanma asamasina gelinen Yagdonduran tünelinin ekim ayinda açilmasi planlaniyor.



Sivas-Malatya Karayolu üzerinde özellikle kis aylarinda sürücülerin kabusu olan Yagdonduran Geçidi’nde sürücülerin güvenli bir yolculuk yapmasi için 2016 yilinda yapimina baslanan tünelde sona gelindi. Bin 567 metre uzunlugundaki iki tüp seklinde insa edilen tünelde devam eden çalismalari yerinde inceleyen Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, kendisini kullandigi makam otomobiliyle tünelden geçti. Vali Simsek’in incelemeleri sirasinda Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay’da yer aldi. Vali Yilmaz Simsek, çalismalarin yüzde 85’lik kisminin tamamlandigi tünelin ekim ayinda hizmete alinacagini söyledi.

Tünelin hizmete girmesiyle özellikle kislari sürücülerin kabusu olan geçit, adeta tarihe karisacak.

"Tünel yüzde 85 oraninda tamamlandi"

Sivas-Malatya karayolu üzerinde bulunan tünel ve baglanti yollari hakkinda karayollari yetkililerinden bilgi alan Vali Simsek, "Tünel yüzde 85 oraninda tamamlandi. Aydinlatma ve havalandirma çalismalari sürüyor. Vatandaslarimiza konforlu bir ulasim saglayacak tünel, 1.5 kilometre yolu kisaltacak. Insallah ekim ayinin basinda tüneli hizmete açmis olacagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA