Sampiyon Ankara Büyüksehir Belediyesi Fomget Kupasini Aldi

Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi Finali’nde Fenerbahçe’yi uzatmalarda 4-2 maglup eden Ankara Büyüksehir Belediyesi Fomget, kupasini Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ile TFF Baskan Vekili ve Kadin Futbolu Sorumlusu Nüket Küçükel Ezberci’nin elinden aldi.

Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi Finali’nde Ankara Büyüksehir Belediyesi Fomget ile Fenerbahçe’nin Alsancak Mustafa Denizli Stadi’nda oynadigi mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarinda Fenerbahçe’yi 4-2 maglup eden Ankara Büyüksehir Belediyesi Fomget, Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi sampiyonu oldu. Sampiyon Ankara Büyüksehir Belediyesi Fomget, kupasini Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ile TFF Baskan Vekili ve Kadin Futbolu Sorumlusu Nüket Küçükel Ezberci’nin elinden aldi.

Basin mensuplarinin verdigi oylarla maçin oyuncusu seçilen Fenerbahçeli Alice Kusi ve Coleman’a da ödülleri takdim edildi.

“Kadinlarin toplumsal hayatta daha güçlü temsiline inaniyoruz”

Kadin futboluna verdigi desteklerden dolayi mutlu olduklarini ifade eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ise, “20 yildir Türk sporunun her alaninda var olmaya özen gösteriyoruz. Bu dogrultuda firsat esitligine, kadinlarin toplumsal hayatta daha güçlü temsiline inaniyoruz. Her alanda yürüttügümüz ‘Toplumsal Esitlik Hareketi’ ile kadinlarin sporda da varligini güçlendirmek için desteklerimizi sürdürüyoruz. Onlarin basarilarini görmek hepimizi gururlandiriyor. Sezon boyunca kadin futbolcularin vermis oldugu mücadeleden dolayi kendilerine tesekkür ediyoruz. Bu vesileyle Turkcell Kadin Futbol Süper Liginde finale kalan iki takimi da tebrik ediyor, Ankara Büyüksehir Belediyesi Fomget kadin futbol takimini, sampiyonluk basarisindan dolayi gönülden kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA