Milli Tekvandocu Görkem Polat Bronz Madalya Kazandi

Milli tekvandocu Görkem Polat, Azerbaycan’da gerçeklestirilen 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda bronz madalya kazandi.

Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki Crystall Holl’de düzenlenen ve 4 Haziran’a kadar sürecek 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nin besinci gününde, erkekler 54, kadinlar 46 kilo müsabakalari yapildi. Sampiyonda Türkiye’yi temsil eden, erkekler 54 kiloda Görkem Polat ve kadinlarda 46 kiloda Rukiye Yildirim madalya için mücadele etti.

Görkem Polat, Dünya üçüncüsü

Erkekler 54 kiloda mücadele eden Görkem Polat, Filistin’den Anas Aldabba’yi, Tayvan’dan Po-yen Chen’i ve Meksika’dan Cesar Rodriguez’i yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Suudi Arabistan’dan Riad Hamdi’nin diskalifiye olmasiyla yari finale yükselen Polat, Ispanya’dan Hugo Arillo Vazquez ile karsilasti. Yari finalde Ispanyol rakibine 2-0 maglup olan Polat bronz madalyanin sahibi oldu.

“En iyi puanlari alip olimpiyatlara dogrudan gitmeyi çok istiyorum”

Türkiye’ye bronz madalya ile geri dönecegini belirten Görkem Polat, “Gönül isterdiki altin madalya alip iki bayragi temsil etmek. Bu nasip oldu. Bunun için gururluyum. Buradan emegi geçen herkese tesekkür ederim. En bastan itibaren kendi antrenörüme, milli takim antrenörüne ve emegi olan herkese çok tesekkürler. Bundan sonra da hedefim hemen dönüste Italya Grand Prix’i var. Orada en iyi puan alip, onun ardindan Avrupa Oyunlari var. Süreç devam ediyor. Insallah orada en iyi puanlari alip olimpiyatlara dogrudan gitmeyi çok istiyorum” diye konustu.

Kadinlar 46 kiloda mücadele eden Rukiye Yildirim ise, Mogolistan’dan Suvd-erdene Munkhtugs’u, Italya’dan Sofia Zampetti’yi yense de Hirvatistan’dan Lena Stojkovic’e 2-0 maglup olarak sampiyonadan elendi.

Tarihin en basarili Dünya Sampiyonasi

Türkiye, besinci günün sonunda elde ettigi 3 altin ve 2 bronz madalya ile tarihinin en basarili dünya sampiyonasi performansini sergiliyor. Sampiyonanin 6. gününde milli tekvandocular, Özge Özbey kadinlar 62 kiloda ve Yigithan Kiliç ise erkekler 74 kiloda madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: İHA