Kadir Yildirim Açiklamasi 'Dünya Sampiyonasi Için Çok Çalisiyorum, Çok Emek Harciyorum'

Milli kick boksçu Kadir Yildirim, 17-26 Kasim tarihlerinde Portekiz’de düzenlenecek olan Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi için çok çalistigini belirterek, sampiyon olmak istegini söyledi.

Istanbul’da 17-21 Mayis tarihlerinde bu yil 8. kez düzenlenen Wako Dünya Kupasi’nda sampiyonluga ulasan milli kick boksçu Kadir Yildirim, Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. Istanbul’daki organizasyonda ikinci kez Dünya Kupasi’ni kaldirdigini belirten Yildirim, "Istanbul’da düzenlenen Wako World Cup Dünya Kupasi’nda yaristim. Orada 3 tane güzel nakavtin ardindan dünya kupasi sampiyonlugunun kazandim. Bu ikinci kez nasip oldu. Gerçekten çok güzel maçlar yaparak Dünya Kupasi’ni kazanmis oldum" dedi.



"Dünya Sampiyonasi için çok çalisiyorum, çok emek harciyorum"

Kasim ayinda Portekiz’de yapilacak olan Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi hakkinda da konusan Kadir Yildirim, "Dünya Sampiyonasi’na kick boks milli takimi olarak gidecegiz. Sampiyona vizesini 17-21 Mayis’ta yapilan Dünya Kupasi’nda sampiyon olarak aldim. Dünya Sampiyonasi, Portekiz’de düzenlenecek. Portekiz’e ikinci kez gidecegim. 2006 yilinda da orada Avrupa Sampiyonasi’na katilmistik. Simdi Dünya Sampiyonasi’na gitmek nasip olacak. Portekiz’den, Istanbul’a döndügümde Dünya Sampiyonasi kupasi ve madalyasiyla gelmis olacagim. Bunun için çok çalisiyorum, çok emek harciyorum. Nasip olursa dünya sampiyonlugu gelecek" ifadelerini kullandi.

"12 ayimin 11 buçuk ayini antrenman yaparak geçiriyorum"

Hazirlik sürecine kamp çalismalari ile devam edecegini ifade eden Yildirim, "Dünya Sampiyonasi öncesi bir kamp sürecim olacak. Ben 12 ayimin, 11 buçuk ayini antrenman yaparak geçiriyorum. Hayatimin her aninda antrenman var. Böyle önemli turnuvalar ve organizasyonlar için kamplarimiz oluyor. Öncelikle 24 Ekim’deki maç ve daha sonra da kasim ayinda yapilacak olan Dünya Sampiyonasi için yurt disi kamp programlarim var. Birkaç ülkeye kamp için çalismalara gidecegiz" seklinde konustu.



"Maçlara kiriklar ve sakatliklarla çikiyorum"

Yasadigi sakatliklara da deginen Kadir Yildirim, "2001 yilindan beri dövüs sporlarinin içerisindeyim. Vücudumda 100’ün üzerinde kirik var. Sakatliklarimin bir sonraki organizasyona ya da turnuvaya kadar iyilesmesi çok zor. Çünkü süreç çok kisa. Hem milli takimlar düzeyinde hem de bireysel olarak maçlara katiliyorum. Farkli branslarda yarisiyorum. Bazen her ay maç olabiliyor. Bir kirigin iyilesme süreci 2-3 aydir. Bunun için maçlara kiriklar ve sakatliklarla çikiyorum. Bu rakiplerim için de geçerli bir durum. Rakiplerim de belki sakatliklariyla maçlara çikiyor olabilir ama belki onlar benim gibi bütün branslarda yarismayi tercih etmiyorlardir. Ben dövüs sporlarinin birçok dalinda organizasyonlara katilip, hepsinde sampiyon oluyorum" açiklamasinda bulundu.

24 Ekim’de Hollandali kick boksçu Errol Zimmerman ile maça çikacagini da hatirlatan Yildirim, "24 Ekim’de Ülker Arena’da yapilacak olan organizasyon, dünya çapinda sporcularin katilacagi büyük bir organizasyon olacak. Ben de o gecede Errol Zimmerman ile karsilasacagim. Bütün sporseverleri maçi izlemeye davet ediyorum. Gerçekten çok güzel ve kaliteli bir organizasyon bizleri bekliyor" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA