Galatasaray Kupasini, Fenerbahçe Maçinda Alacak

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, 2022-2023 sezonunda sampiyon olan Galatasaray’a, kupasini Fenerbahçe ile oynayacaklari maçin ardindan verecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, 2022-2023 sezonunda Spor Toto Süper Lig Sampiyonu Galatasaray’a kupasini, Nef Stadyumu’nda Fenerbahçe ile oynayacaklari maçin ardindan verecegini açikladi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapilan açiklamaya göre, “Spor Toto Süper Lig Müsabakalari Statüsü’nün 11. maddesi geregi, Süper Lig müsabakalarini birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakasi sonunda TFF tarafindan sampiyonluk kupasi verilir. Süper Lig müsabakalarini birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacagi son lig müsabakasi sonunda TFF tarafindan sampiyonluk kupasi verilir. Bu minvalde, Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, 4 Haziran Pazar günü saat 19:00’da oynanacak olan Spor Toto Süper Lig 37. hafta Galatasaray - Fenerbahçe müsabakasinin ardindan ilgili statü uyarinca, 2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig Sampiyonu Galatasaray’a kupasini takdim edecektir” denildi.

Kaynak: İHA